fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra gaat met een robot naar bed

Al meer dan 25 jaar getrouwd en dan komt de dag dat je de volgende vraag krijgt: “Hey San, zou jij namens Damespraatjes niet eens met een robot naar bed willen?” Hoezo, ik lig al iedere avond met iemand in bed? En moet ik dan seks hebben met die robot? Klinkt heel modern en kinky en ik heb best veel voor mijn werk over, maar er zijn grenzen en die lijken met deze vraag bereikt!

Schaamrood op de kaken

Het is mijn oude buurjongen die me deze vraag stelt. En ik kan door de telefoon voelen dat hij zich best een beetje schaamt voor mijn reactie. “Uhm, Sandra, misschien had ik de vraag iets anders moeten stellen. Zou jij een nacht met de Somnox willen doorbrengen en deze voor ons willen testen? De Somnox is een slaaprobot die je helpt om beter te slapen en wij zijn heel benieuwd naar jouw ervaringen. Heb je wel eens slaapproblemen?” Nu staat het schaamrood mij op de kaken en moet ik al snel hartelijk lachen om de verwarring die er naar aanleiding van zijn eerdere vraag is ontstaan.

Testen van de Somnox

Mijn oude buurjongen Hylke blijkt betrokken te zijn bij de promotie van een echte slaaprobot die is ontwikkeld door een aantal studenten van de TU Delft en in samenwerking met Auping is deze nu in productie genomen. De robot is nog niet in de winkel verkrijgbaar. Door middel van crowdfunding is er geld bij elkaar gehaald en de eerste test resultaten zijn super positief, zowel in binnen- als buitenland. Ik voel me best vereerd dat ik als één van de eersten het prototype mag testen. En ja, ik heb slaapproblemen. Voor mij is het geen probleem om in slaap te vallen, als ik wil ben ik altijd in een paar minuten vertrokken. Maar ik word regelmatig midden in de nacht wakker en dan duurt het soms uren voordat ik de slaap weer kan vatten.

Lepeltje lepeltje met mijn robot

Een paar nachten krijg ik de kans om de Somnox te testen. Ik ben super nieuwsgierig en duik de eerste nacht vroeg in bed. Gezellig lepeltje lepeltje met mijn slaaprobot. De instellingen kon ik regelen via een app op een Android telefoon. Zelf heb ik een iPhone, maar die app was op het moment van testen nog niet klaar, maar zodra de Somnox in de winkel ligt kun je ‘m daar ook mee instellen.

Knus gevoel

De Somnox is een ademend apparaat dat je knus tegen je aan kunt leggen. In een soort van foetus houding wikkel je jezelf om de robot heen. De bedoeling is dat je meegaat in zijn ademhaling en daardoor in een ademhalingsritme terecht komt, zodat je je echt gaat relaxen. Ook kun je ‘m een kalmerend muziekje laten spelen, maar dat heeft voor mij geen zin, want dat hoor ik toch niet als ik in bed lig. Ik ben namelijk zo goed als doof aan mijn ene oor en ik slaap juist op mijn goede oor. Heerlijk rustig dus!

Slapen als een roos

De eerste nacht slaap ik aan een stuk door en kan de volgende ochtend wel juichen als ik wakker word. Dit overkomt me niet vaak. Zou het toeval zijn? Of is het door mijn robot? Heel stiekem begin ik een beetje van ‘m te houden en heb het inmiddels over mijn Somnoxje. Mijn man vindt het wel grappig. Hij had geen kind aan mij vannacht!

Verliefd

De nacht erna word ik wel wakker om een uurtje of drie. Ik nestel me meteen weer lekker in met mijn “Somnoxje” en val al snel in slaap. De volgende ochtend voel ik me heerlijk uitgerust, ben blij en tot over mijn oren “verliefd”. Maar helaas moet ik de Somnox die middag terugsturen, want er zijn nog veel meer mensen die ‘m willen testen. Van Hylke krijg ik de belofte dat ik ‘m vlak voordat die in de winkel komt nog een keer mag lenen. Ik kijk er nu al naar uit.

Wanneer kun jij kennismaken met de Somnox?

Inmiddels ligt de Somnox in de winkel en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.  De winkelprijs is vrij hoog, maar als je zou kunnen berekenen wat slapeloosheid (aan niet goed kunnen werken door bijvoorbeeld vermoeidheid) je kost, dan lijkt de prijs echt niet hoog, namelijk € 499,–. Zou jij het er voor over hebben? Hoeveel is een goede nachtrust jou waard? We zijn heel benieuwd en leuk als je reageert via de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Bestel de Somnox bij Bol.com

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

jolanda -

yess dit heb ik nodig

Reageer ook