fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra fietst naar Volendam en Enkhuizen en test Quaker granenmix

Eerlijk gezegd gebeurt het me niet vaak dat ik blij mijn bed uitspring als de wekker om 7.00 uur afgaat. Deze vrijdagochtend wel en de hele week heb ik naar dit moment uitgekeken. Nog even aan het werk en dan om 11 uur op de fiets om 3 dagen te fietsen. Bestemming van vandaag: Enkhuizen. Tussenstop in Volendam. Aantal kilometers te fietsen: ca 105. Weersverwachting: zonnig herfstdag, matige wind en zo’n 16 graden. Nick en Simon: here I come.

Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk en een deel hiervan heb ik gisteren al gedaan. Mijn fietskleren liggen klaar en nu nog even het voedsel voor onderweg in bakjes en zakjes doen. Maar eerst ontbijten!

Vandaag bestaat mijn ontbijt uit Quaker Geroosterde granenmix Cranberry met magere yoghurt. Quaker heeft me gevraagd om dit eens uit te proberen, dus voorafgaand aan dé tocht lijkt me dat een geschikt moment. Tegenwoordig neem ik sowieso steeds de tijd om vezelrijk te ontbijten. Dat is wel eens anders geweest. Sterker nog, een paar maanden geleden ontbeet ik nauwelijks. Maar sinds 3 juli, mijn eerste vakantiedag, is de knop om en ben ik anders gaan eten en bewegen. Iedere dag sporten en bewuster eten. In de ochtend een granenontbijt met yoghurt, tussen de middag meestal een salade met noten en kaas en in de avond iets minder pasta, aardappelen of rijst dan voorheen het geval was. Oh ja, en om 10.00 uur in de avond geen stokbroodje met brie, maar een bakje studentenhaver.

Na terugkomst van mijn vakantie was ik een paar weken alleen thuis en heb ik besloten om deze gezonde levensstijl voor te zetten en vooral veel te blijven bewegen. Ongeveer 3 keer per week naar de sportschool en 3 tot 4 keer per week een fietstocht, waarvan steeds 1 boven de 50 kilometer. Normaal zou me dat niet lukken, maar doordat ik me naast mijn werk echt alleen op mezelf kon richten ging het vrij makkelijk. Ik heb prachtige tochten gefietst en een paar keer naar Amsterdam op en neer geweest (met tussendoor even lekker relaxen in Spa Zuiver).

Inmiddels zijn al mijn gezinsleden weer terug van vakantie (zelfs ook al weer van de Herfstvakantie), ben ik fitter, zo’n 7 kilo slanker en heb ik een nieuwe hobby: fietsen. En vandaag, na mijn ontbijt, dus mijn tocht naar Enkhuizen met een tussenstop in Volendam.

Collage nieuw

Ontbijt

Mijn ontbijt voor vandaag: Quaker Complete geroosterde Granenmix Cranberry met magere yoghurt. Dit is een rijk gevulde granenmix (van haver, tarwe en gerst met lekkere cranberries en pompoenpitten), bestaat voor 94% uit volkoren granen en is rijk aan vezels. Het is licht geroosterd voor een krokante goudbruine crunch. Het is een bron van vitamines en mineralen en gemaakt zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Smaak: is uitstekend en heeft een heerlijke “bite”, lekker krokant. Ik ben dol op pompoenpitten en de cranberries geven een frisse twist aan dit ontbijt. Er is ook een variant van Quaker complete met Pecan- en Paranoten. Lijkt me ook heerlijk, maar die heb ik nog niet geprobeerd.

Suiker: er zit wel suiker in dit ontbijt. Nu heb ik niet direct iets tegen suiker, maar gebruik het de laatste tijd wel steeds minder. In Quaker Complete zit trouwens wel opvallend minder suiker dan in andere krokante granenontbijten.

Om een uurtje of 11.00 uur ben ik op mijn fiets gesprongen en na een tussenstop op 25 kilometer waar ik lekker een gekookt eitje en een peer heb gegeten fiets ik om 14.00 uur zo fit als een hoentje Volendam binnen. Helaas Nick en Simon niet gespot op De Dijk, maar wel lekker een terrasje gepakt en op verzoek van het thuisfront een foto laten maken. Na een uurtje Volendam weer op mijn fiets gestapt, heerlijk herfstwindje mee en een paar uur later fiets ik erg trots Enkhuizen binnen. Zeker na een blik op mijn kilometer tellertje: ruim 105 kilometer. Dit pakken ze me niet meer af. Wat een ervaring. Morgen weer verder fietsen. Einddoel voor die dag: Hulshorst, een dorpje in de buurt van Harderwijk.

Leuk nieuwtje. Om jullie ook kennis te laten maken met Quaker Complete mogen we 5 proefpakketjes weggeven. De winnaars zijn:

  • Johanna Lensveld
  • Angelina Hammond
  • Barbara Beun
  • Anja Rossel
  • Jacqueline de Waal

Van harte gefeliciteerd. De proefpakketjes worden door Quaker naar jullie toegestuurd.

Waarom zou jij een proefpakketje willen winnen? Hier een aantal van de reacties van onze lezers:

  • ”s Ochtends krijg ik geen boterham door mijn keel en omdat ik weet dat ontbijten wel goed is, zou ik dit graag eens willen proberen.’
  • ‘Quaker Complete; een lekker snel en vooral ook gezonde start van de dag en met cranberry’s ook nog eens een natuurlijke bescherming tegen blaasontsteking!
    Krokant en met energie en vooral lekker; dat wil ik graag uitproberen!’
  • Extra weerstand met dit koude winterweer kan ik heel goed gebruiken, net als voldoende goede vezels voor een gezonde darmflora en bovendien lijkt het mij superlekker ook nog eens!!”

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Sandra-Blikslager-Damespraatjes-foto-Katja-Mail-m
Sandra Blikslager  is Politicologe en sinds eind 2008 hoofdredacteur van het online vrouwenmagazine damespraatjes.nl. In 2010 verscheen haar eerste boek Moeders langs de lijn, Handboek voor de Voetbalmoeder, waar in september 2012 de derde druk van verscheen.  Sandra is in 1963 in Hilversum geboren, heeft 3 dochters en is getrouwd met Hans. Haar grote hobby is lezen en veel van haar recensies vind je terug op Damespraatjes. Verder sport ze in de sportschool, kijkt veel voetbal en films op TV, wandelt en fietst iedere week een paar uur, gaat graag met vakantie en brengt veel uurtjes door langs de rand van het zwembad om naar haar waterpoloënde dochters te kijken.

2 reacties

Angelina Hammond -

Vergeten eerder te mailen, maar pakketje ontvangen! Helaas was een zak gescheurd, maar kon de pret niet drukken….heerlijke granenmixen. Heb ze met yoghurt, kwark en sojamelk gegeten. Yummy!
Maar ook als onderdeel van een shake was het erg smakelijk en gaf een lekker gevuld gevoel. Aanrader!

jacqueline -

Ziet er heerlijk uit heb het pakketje vandaag ontvangen ga het morgen proberen,
Bedankt hele fijne feestdagen en een gezond 2015 allemaal!

Reageer ook