fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra denkt na over winterpenissen (dank u meneer Peereboom Voller)

Een echte Telegraaf lezer kan ik mezelf niet noemen, maar voor mijn werk maak ik regelmatig een rondje langs de velden en scan ’s ochtends online de kranten en bladen. Dus ook de Telegraaf. En kwam een column van Marcel Peereboom Voller tegen die gisteravond al was geplaatst. Titel: “Winterpenis“. Mensen die mij wat beter kennen begrijpen direct dat een column met een dergelijke titel meteen mijn aandacht heeft. Waar gaat dit over? Wil meneer iets kwijt over zijn jongeheer? Ik las dus door.

Ook gij Brutus?

De column is mooi opgebouwd. Na wat zelfonderzoek op zijn dakterras komt Marcel tot de conclusie dat de stelling van geleerden “dat de lengte van het mannelijk geslachtsdeel met koud weer tot maar liefst vijftig procent kan afnemen. De omtrek kan met zo’n twintig tot dertig procent krimpen. Daarnaast erecteren winterpenissen minder fier” ook voor zijn Brutus (ja, ja zo noemt hij hem) opgaat.

“Maar wat nu”, vraagt Marcel zich af “als de ontdekking van de winterpenis een voorbode is van een evolutionaire ontwikkeling die in gang is gezet door de #MeToo-discussie? Een beweging die begon als een dappere aanklacht tegen machtsmisbruik en grensoverschrijdend seksueel geweld, maar een jaar na dato is verzand in naming, blaming en shaming. De oorspronkelijke gedachte is ondergeschikt gemaakt aan de schandpaalcultuur.”

Wintervagina

Dat Marcel net als ik zo nu en dan ook een rondje langs de andere kranten en bladen maakt blijkt als hij “kwaliteitskrant” The Sun aanhaalt. “Niet alleen de mannen: door de koude en droge winterlucht lopen vrouwen kans op een wintervagina. Ik verzin dit niet. Het stond in The Sun, welke kwaliteitskrant de vrouwen een luchtbevochtiger aanraadt.” Nou, dat is goed om te weten!

#MeToo moe

Nog relevanter vind ik het dat hij een onderzoek aanhaalt van EenVandaag (toevallig ben ik daar groot fan van) waarin geconcludeerd wordt dat zes op de tien Nederlandse mannen én vrouwen #MeToo moe is? Nou zit natuurlijk niemand op een #MeToo gevalletje te wachten. Daar vraag je niet om, het overkomt je helaas. Persoonlijk vind ik het geweldig wat er door de discussies is bereikt. Alhoewel dat mensen aan de schandpaal nagelen voor mij niet zo hoeft, dat ben ik met Marcel eens. Maar de mentaliteitsverandering is een feit!

Grenzen stellen aan de Lentekriebels

Het mooie van de column van Marcel vind ik de vraag die hij stelt. Hoe gaan we onze kinderen leren met seks om te gaan? Gaat seksuele voorlichting straks alleen nog maar over grenzen stellen? Of gaat het ook over genieten, over Lentekriebels krijgen. Marcel is bang voor een soort permanente winterpenis. “Evolutionaire castratie dreigt. Natuurlijke sterilisatie ligt op de loer. En de winterpenis is het begin van het einde.”

Dank uw meneer Peereboom Voller voor deze waardevolle aanzet tot verdere discussie! Wij als moeders, schrijvers, opvoeders zullen ook meedenken over het voorkomen van winterpenissen en -vagina’s. Om onze kinderen ongestoord lentekriebels te laten krijgen, zonder dat een ander daar het slachtoffer van wordt! Die boodschap willen we zonder meer overeind houden :-).

Reageer ook