fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra bezoekt de showroom van Upstairs en leert van Alex van Keulen waarom een nette trap essentieel is

Laatst zat ik voor het eerst ‘Kopen zonder Kijken’ te kijken en viel van de ene verbazing in de andere. Op de eerste plaats vind ik het bizar dapper van de deelnemers dat ze zonder kijken een huis durven te kopen. Daarnaast vind ik dat makelaar Alex van Keulen, bouwexpert Bob Sikkes en interieur stylist Roos Reedijk écht alledrie heel goed zijn in hun werk en de deelnemers meer dan waar voor hun geld geven. En tot slot: de kracht van een mooie trap. Want is je opgevallen dat alle Kopen zonder Kijken trappen waanzinnig strak en perfect ontworpen zijn? Dat wordt gedaan door de trapexperts van Upstairs. Ik ging bij ze op bezoek en sprak makelaar Alex van Keulen over de kracht en het belang van een nette trap. 

Trap renoveren

Upstairs is gespecialiseerd in het renoveren van bestaande trappen. Is jouw trap oud, versleten of past hij niet meer bij jouw interieur? Dan hoef je niet een compleet nieuwe trap aan te schaffen, maar kun je hem door Upstairs laten renoveren. Dit is een relatief eenvoudige klus die de vakmannen van Upstairs binnen één dag geklaard hebben. Ja, je leest het goed: binnen één dag heeft je trap een nieuwe en frisse uitstraling.

Hoe werkt het?

Upstairs werkt met een innovatief trede-over-tredesysteem. Er wordt dus niets kapotgemaakt of gesloopt, maar de nieuwe treden worden over de oude heen geplaatst. De experts van Upstairs gaan doeltreffend, nauwkeurig en opgeruimd te werk. De nieuwe bekleding van de treden wordt handmatig ingemeten en op maat gemaakt. Geen zorgen, dat zagen doen ze niet in je schone hal of woonkamer. Buiten wordt in een tent een mobiele werkplaats opgezet. Hier kunnen ze schoon en met de juiste materialen hun werk doen. Dankzij deze slimme en efficiënte werkwijze is de gerenoveerde trap in één dag klaar.

Materialen en keuzes

Voordat de vakmannen van Upstairs aan de slag gaan, heb je de leuke taak om de trapbekleding te kiezen. Dit doe je samen met een adviseur van Upstairs die met heel veel stalen en opties bij je langskomt. De adviseur kan je alle mogelijkheden laten zien en helpt je met het maken van slimme keuzes. Er zijn heel veel verschillende soorten trapbekleding waar je uit kunt kiezen, zoals hout, betonlook, staallook, marmerlook, leer en blauwstaal. En wist je dat je ook verlichting kunt laten inbouwen? Je kunt heel veel inspiratie opdoen op de website en Instagram pagina van Upstairs. Maar je kunt ook een van de showrooms bezoeken. Zo weet je nog beter wat de mogelijkheden zijn!

Alex van Keulen over het belang van een nette trap

Tijdens mijn bezoek aan de showroom van Upstairs, sprak ik Kopen zonder Kijken makelaar Alex van Keulen. Hij vertelde dat het erg belangrijk is om een nette trap in huis te hebben. Dit is niet alleen veiliger, maar geeft ook een goede uitstraling aan je huis. Zeker wanneer je jullie huis (binnenkort) wilt verkopen, is het fijn als de trap er goed afgewerkt uitziet. “Het is bij de meeste huizen het eerste wat je ziet en een lelijke en onverzorgde trap kan een slechte eerste indruk geven. Een nette trap is een goede investering waarvan je huis meer waard wordt”, legt Alex mij uit. Goed om te weten!

Levenslang plezier

Het laten renoveren van je trap is een veel voordeligere keuze dan het laten plaatsen van een nieuwe trap. En wist je dat je van een gerenoveerde trap (bij normaal gebruik) levenslang plezier kunt hebben? Daarom heb je bij Upstairs maar liefst levenslange garantie. Een mooie en duurzame investering die goed is voor de waarde van je huis. Ik ben diep onder de indruk in ieder geval!

Mijn bezoek aan de showroom

Ik vond het onwijs leuk en inspirerend om de showroom van Upstairs in Hoogeveen te bezoeken. Als je interesse hebt in het laten renoveren van je trap kun je hier prachtige inspiratie opdoen en je laten informeren over alle mogelijkheden. Benieuwd naar mijn dag in de showroom? Bekijk onze reel!

Praat mee

Zou jij je trap ook graag willen laten renoveren? Welke keuzes zou jij maken? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto credits: Jeroen Postma

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Tdb -

Weet je wel wat het kost om een trap te laten monteren. Wij hebben een ooit een offerte laten maken door upstairs. De kosten waren €12000,- in het programma worden de trappen gesponsord, dus is dat ook niet zo’n hoog bedrag. En we hadden een simpele uitgave, niets met leer of een duurder segment uitgezocht. Wat mij betreft mogen ze in de programma’s wel laten zien wat het normaal zou kosten als je het zelf zou doen.

Reageer ook