fb
Damespraatjes Damespraatjes

Samen delen, ook ’s nachts?

dekbed eenpersoons tweepersoons

Met je partner wil je alles delen, toch? Je huis, je geld, misschien zelfs je laatste stukje chocolade. Maar deel je ook je dekbed?

Samen zullen we alles delen

Woon je samen, dan deel je feitelijk alles met je partner. Je deelt je huis, en iedere ruimte die zich daarin bevindt. Je deelt, op wat voor manier dan ook, ook je geld. Zelfs al heb je allebei een eigen rekening, op een of andere manier dan ook zal je samen voor de vaste kosten op moeten draaien. Je deelt ook de boodschappen die in huis zijn, zelfs dat laatste stukje chocolade als het moet, net als alle taken en verantwoordelijkheden die bij het runnen van een huishouden horen.

Maar er zijn ook dingen die je misschien liever niet wil delen. Je lievelingsplekje op de bank, bijvoorbeeld. Menig mens wordt er niet blij van als er opeens iemand anders op dat plekje zit, zelfs al is het de eigen partner. De afstandsbediening, ook zoiets. Zit je net in je favoriete serie, dan wil je die ook helemaal niet delen.

Zo zijn er binnen iedere relatie wel dingen die ieder graag voor zichzelf wil houden. Ook in de slaapkamer vind je er eentje. Want ben jij bereid je dekbed met je partner te delen, of houd je hem liever voor jezelf?

Samen onder de dekens of liever apart?

Het lijkt zo romantisch: iedere nacht samen, tegen elkaar aan, in slaap vallen onder jullie 2-persoonsdekbed. De realiteit is soms echter een stukje anders. Lang niet iedereen heeft dezelfde lichaamstemperatuur en al helemaal niet dezelfde manier van slapen. Dat kan ervoor zorgen dat jullie elkaar ’s nachts flink in de weg liggen.

Heb jij het altijd koud, dan is de kans groot dat je partner steeds tegen jouw koude voeten aan ligt. Of dat je je iedere keer zodanig in het dekbed rolt, dat er voor hem of haar nauwelijks meer iets over is. Daar maak je geen vrienden mee. Of wat dacht je van een partner die zich ’s nachts wel 100 keer omdraait, en daarbij iedere keer een ruk aan het dekbed geeft? Gaat je nachtrust!

Ook al is de liefde nog zo groot, je zal zeker niet de enige zijn die ’s nachts liever een klein beetje afstand neemt. Een 1-persoonsdekbed is helemaal niet zo’n rare keuze, zeker niet als jullie ’s nachts echt last van elkaar hebben. Door ieder een eigen dekbed te nemen, kan iedereen rollen, sleuren en ijsklompjes kweken, zonder dat de ander daar last van heeft. Wel zo goed voor de nachtrust, en waarschijnlijk ook voor de relatie.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook