fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sabine’s vriend heeft een bijzonder verzoek: “Het maakt me heel onzeker”

Toen Sabine werd versierd door Marco was ze in de zevende hemel. Dat die aantrekkelijke man haar uitkoos uit een kroeg vol prachtige vrouwen, streelde haar ego. “Ik had die middag tenniswedstrijden gehad, en was gelijk door naar de kroeg gegaan. Had wel gedoucht op de club maar verder weinig aandacht aan mijn uiterlijk besteed. Marco trof me dus naturel.” Toen vond hij dat mooi, nu wil hij dat Sabine zich zwaarder gaat opmaken. “Het maakt me onzeker dat hij dat wil.”

Sabine is een mooie slanke vrouw met een atletisch lichaam. Haar kledingstijl is sportief, haar lange blonde haar draagt ze in een hoge paardenstaart. Haar ogen heeft ze met een lijntje aangezet en op haar wimpers draagt ze mascara. “En dat vind ik genoeg. Met teveel make-up voel ik me niet prettig. Ik heb een vriendin en zij maakt zich elke dag uitgebreid op. Ze ziet er heel mooi uit, maar zonder make-up herken je haar nauwelijks. Dan heeft ze zo’n blotebillengezicht. Ze heeft geen vaste partner en als ze bij een man blijft slapen, sluipt ze ’s ochtends voordat hij wakker wordt het bed uit om zich op te maken. Nou, daarin heb ik dus echt geen zin.”

Doe lippenstift op

Sabine is tevreden met haar uiterlijk. Ze houdt haar lijf fit en gezond door op haar voeding te letten en te sporten, ze laat haar haar regelmatig verven en gaat één keer in het half jaar naar de schoonheidsspecialiste. “Ik vind dat prima zo. Maar Marco maakt de laatste tijd steeds vaker opmerkingen over mijn uiterlijk. Als we naar een verjaardag gaan, of samen uit eten wil hij dat ik me zwaarder opmaak. ‘Doe toch eens lippenstift op’ zegt hij dan. Ik draag nooit lippenstift en wil er helemaal niet aan beginnen. Zo ben ik gewoon niet, het is niks voor mij.”

Vreemde reden

Ze maakt zich steeds vaker zorgen dat haar vriend haar niet meer aantrekkelijk vindt, dat hij niet blij is met hoe ze is. Het maakt haar onzeker. “Alsof ik niet goed genoeg ben. Dat is een heel naar gevoel.” Ze heeft met hem gepraat en gevraagd waarom make-up ineens zo belangrijk is voor hem. Hij antwoordde dat het hem opviel dat andere vrouwen zich wel opmaken en was tot de ontdekking gekomen dat hij dat ook leuk vond als zij dat ook zou doen. “Ik vind het een vreemde reden. Waarom zou ik moeten doen wat andere vrouwen doen?”

Geen barbiepop

Om van het gezeur af te zijn, heeft Sabine een lippenstift gekocht. “In een mooie matterende kleur. Toen ik Marco mijn lippen liet zien vroeg hij waarom ik geen vuurrode lippenstift had aangeschaft. Dat was veel mooier zei hij. Ik was echt van slag van zijn opmerking. Waarom wil hij toch zo met mij pronken? Wie wil hij wat bewijzen? Ik wil best een beetje aan zijn wensen tegemoet komen, maar ik weiger om als een barbiepop door het leven te gaan.”

Meer make-up

Herken jij je in het verhaal van Sabine? Heb jij een man die het ook leuk vindt als je meer make-up draagt? Doe je dat? En hoe vind jij dat Sabine zou moeten reageren op de verlangens van Marco? Praat er over mee in de comments onder dit artikel.

6 reacties

Joris -

Dat paspop-argument is m.i. flauwekul. Als mijn partner vraagt of ik kledingstuk x weer eens wil dragen omdat ze dat zo mooi vindt, ga ik ook niet steigeren en een jankie-jankie-interview geven aan een of andere website, maar pak ik het weer eens uit de kast.

Margreet -

Ik kan heel kort zijn: wat Petra zegt. Je bent geen paspop die aangekleed moet worden. Begrijp dat je daar onzeker van wordt. Het is een vorm van controle, daarom schrijft Petra: rode vlag.

Anna -

Als hij een bril heeft vragen of hij lenzen neemt. Heeft hij een baard , vraag of hij deze afscheert. Heeft hij geen baard , zeg dan dat je mannen met baard mooier vindt. En zo is vast nog wel meer te bedenken.

Fiene -

Ik vind het niet zo heel bijzonder verzoek van hem hoor..af en toe wat meer kan toch?
Weer bijzonder verhaal…
Maare mocht je het er toch helemaal niet lekker bij voelen weet je wat je doen moet toch??
Met hem over praten of hem dumpen.

Joris -

De vraag een beetje make-up te gebruiken zou ik nu niet direct “een bijzonder verzoek” noemen.

Petra van Dorp -

Als je partner iets aan je uiterlijk wil veranderen is dat altijd een rode vlag. Tenzij het echt iets is wat onwenselijk is, bijvoorbeeld een zeer sterke lichaamsgeur, of gekleed gaan in smerige kleding. En er zullen heus wel mannen/vrouwen zijn die zeggen ‘ach, dat beetje lippenstift, doe niet zo moeilijk’, maar vaak is dit het begin van het einde. ‘Doe een beetje mascara op.’ ‘Val eens vijf kilo af’. ‘Laat je borsten vergroten’. Als hij eerst er weinig moeite mee had en nu ineens om zich heen ziet dat ‘andere vrouwen dat ook doen’, dan gaan er alarmbellen af. Dat is geen pronken, dat is je willen veranderen naar zijn ideaalbeeld. Geen respect meer voor jouw eigen ziel, geest en lijf, maar je willen veranderen in iets wat jou niet aanstaat. En aangezien het knalrode lippenstift moet zijn heb ik het idee dat hij je niet als een Barbiepop wil zien, maar als een sekspop. Wegwezen!

Reageer ook