fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sabine’s vriend wil dat ze meer make-up draagt: “Het maakt me heel onzeker”

Toen Sabine werd versierd door Marco was ze in de zevende hemel. Dat die aantrekkelijke man haar uitkoos uit een kroeg vol prachtige vrouwen, streelde haar ego. “Ik had die middag tenniswedstrijden gehad, en was gelijk door naar de kroeg gegaan. Had wel gedoucht op de club maar verder weinig aandacht aan mijn uiterlijk besteed. Marco trof me dus naturel.” Toen vond hij dat mooi, nu wil hij dat Sabine zich zwaarder gaat opmaken. “Het maakt me onzeker dat hij dat wil.”

Sabine is een mooie slanke vrouw met een atletisch lichaam. Haar kledingstijl is sportief, haar lange blonde haar draagt ze in een hoge paardenstaart. Haar ogen heeft ze met een lijntje aangezet en op haar wimpers draagt ze mascara. “En dat vind ik genoeg. Met teveel make-up voel ik me niet prettig. Ik heb een vriendin en zij maakt zich elke dag uitgebreid op. Ze ziet er heel mooi uit, maar zonder make-up herken je haar nauwelijks. Dan heeft ze zo’n blotebillengezicht. Ze heeft geen vaste partner en als ze bij een man blijft slapen, sluipt ze ’s ochtends voordat hij wakker wordt het bed uit om zich op te maken. Nou, daarin heb ik dus echt geen zin.”

Doe lippenstift op

Sabine is tevreden met haar uiterlijk. Ze houdt haar lijf fit en gezond door op haar voeding te letten en te sporten, ze laat haar haar regelmatig verven en gaat één keer in het half jaar naar de schoonheidsspecialiste. “Ik vind dat prima zo. Maar Marco maakt de laatste tijd steeds vaker opmerkingen over mijn uiterlijk. Als we naar een verjaardag gaan, of samen uit eten wil hij dat ik me zwaarder opmaak. ‘Doe toch eens lippenstift op’ zegt hij dan. Ik draag nooit lippenstift en wil er helemaal niet aan beginnen. Zo ben ik gewoon niet, het is niks voor mij.”

Geen barbiepop

Ze maakt zich steeds vaker zorgen dat haar vriend haar niet meer aantrekkelijk vindt, dat hij niet blij is met hoe ze is. Het maakt haar onzeker. “Alsof ik niet goed genoeg ben. Dat is een heel naar gevoel.” Ze heeft met hem gepraat en gevraagd waarom make-up ineens zo belangrijk is voor hem. Hij antwoordde dat het hem opviel dat andere vrouwen zich wel opmaken en was tot de ontdekking gekomen dat hij dat ook leuk vond als zij dat ook zou doen. “Ik vind het een vreemde reden. Waarom zou ik moeten doen wat andere vrouwen doen?”

Om van het gezeur af te zijn, heeft Sabine een lippenstift gekocht. “In een mooie matterende kleur. Toen ik Marco mijn lippen liet zien vroeg hij waarom ik geen vuurrode lippenstift had aangeschaft. Dat was veel mooier zei hij. Ik was echt van slag van zijn opmerking. Waarom wil hij toch zo met mij pronken? Wie wil hij wat bewijzen? Ik wil best een beetje aan zijn wensen tegemoet komen, maar ik weiger om als een barbiepop door het leven te gaan.”

Meer make-up

Herken jij je in het verhaal van Sabine? Heb jij een man die het ook leuk vindt als je meer make-up draagt? Doe je dat? En hoe vind jij dat Sabine zou moeten reageren op de verlangens van Marco? Praat er over mee in de comments onder dit artikel.

7 reacties

Rieneke -

Jouw vriend moet jou nemen zoals je bent! Hij moet erover ophouden en geef dat ook bij hem aan. Verlies jezelf niet bij hem en is dit de reden dat jullie relatie niet fijn meer loopt dan zeg ik meid zet hem.op het rennen en kom niet meer bij hem terug.

Mark -

Ik snap haar wel. Als hij ineens over dat soort dingen begint, dan valt dat op. Natuurlijk kan iemand iets aantrekkelijk vinden wat hij/zij eerder minder aantrekkelijk vond – of hebben ze iemand gezien die hen deed denken aan hun partner en die bijv. wél lippenstift op had en ze mooi vonden.

Bespreek vooral met je partner wat hij er zo mooi aan vindt – en evt. dat jij je erdoor ongemakkelijk voelt En geef zelf ook gerust aan als jij bij hem graag iets anders zou willen zien.

Clarissa -

Een relatie hebben is werk. Jouw vriend moet jou nemen zoals je bent. Dan had hij maar één van de andere “mooie”” meiden compleet met make-up moeten kiezen Het kan geen kwaad om wat variatie aan te brengen .Rode lippenstift vind ik wel meteen een beetje te als je helemaal geen lippenstift gewend bent te dragen en hij mag jou zeker niet daar toe dwingen maar experimenteren kan ook leuk zijn. En misschien is er iets dat jij graag zou willen zien bij hem andere kleding andere haar coupe ? Schroom niet om dat aan te geven. En voel je ook niet vereerd dat hij speciaal jou heeft gekozen , je bent het meer dan waard. Niet veranderen omdat hij dat wil , experimenteren kan maar verplichten of je laten kneden absoluut niet… Pas goed op jezelf!

Joke -

Ach jeetje, wat akelig dit zeg.
Geeft hij je soms wel een complimentje dan? Als dat zo is, dan is het wel fijn denk ik
Mijn man doet dat eigenlijk nooit, ik moet wel altijd vragen of hij iets mooi vindt bij mij. Hij zegt dan, het gaat erom wat jij ervan vindt, niet wat hij vind zegt hij dan. Dat vind ik wel heel lastig, maar hij kan dat echt niet. Als jouw vriend dat ook niet doet, lijkt mij het wel heel erg lastig
Sterkte meid

Kim de jongh -

Hij zal je met iemand vergelijken die hij aantrekkelijk vindt. En projecteert dat op je. Zou ik ook niet gecharmeerd van zijn. Aan de andere kant- mijn ex vond lippenstift altijd vies en mocht ik nooit op. Gelukkig nu al heel lang happy met mijn huidige man die dat wel mooi vindt. Dus elkaar vertellen wat je aantrekkelijk vindt moet ook wel kunnen, toch? Misschien zou jij hem wel aantrekkelijker vinden als hij bijvoorbeeld meer zou sporten ofzo? Ik noem maar wat

Jacqueline -

Poe wat een naar gevoel lijkt me dat. En toch denk ik dan dat je gevoel dat hij niet “tevreden met je is” (of met zichzelf) niet alleen over make-up gaat want dan zou je zo’n opmerking wel wegwuiven met een grapje. Ik zou zelf niet snel iets doen voor mijn man waar ik zelf echt niet gelukkig van wordt… gelukkig ziet er trouwens veel mooier uit dan make-up! ❤️ Succes lady!

Sas -

Nou…beetje flauw dit! Wij verwachten dat een man aan ons laat zien dat hij om ons geeft… een bloemetje of eens uiteten gaan. Is het dan zo vreemd dat ook hij ervan geniet als hij kan zien dat jij ook moeite voor hem doet? Als hij je mee uit eten neemt, maak je dan ook eens extra mooi, als een soort van waardering. Zal zeker ook ten goede komen voor je sexleven…

Reageer ook