fb

Sabina’s man wil niet met haar naar bed omdat ze niet is gevaccineerd

Sabine is zo klaar met die corona. “Ik wil mijn leven weer terug. Ik wil niet dat als ik een melaatse word behandeld omdat ik me niet wil laten vaccineren. Mijn (wel gevaccineerde) man wil zelfs niet met me vrijen, terwijl we een enorme kinderwens hebben. Ik ben de wanhoop nabij.”

Ze voelt zich al maanden verscheurd. “Kijk, het zit zo. Edo en ik willen heel graag een kindje. Maar snel zwanger worden is niet voor mij weggelegd. We zijn al best een hele tijd ermee bezig en elke maand is het weer een grote teleurstelling als ik weer niet zwanger ben. Zelf wijt ik het aan onze leeftijd; Edo en ik zijn de jongsten niet meer.” Sabina doet en laat er alles voor om maar in verwachting te raken. Ze loopt elke dag een uur hard, eet voldoende groenten en fruit en drinkt nauwelijks alcohol. En waarvoor?

Edo verliest zijn geduld

“Toen dat hele vaccinatiecircus werd opgezet, kreeg ik het al een beetje benauwd. Ik dacht: ‘dat wil ik dus niet. Ik wil niet iets in mijn lijf spuiten waarvan ik niet goed weet wat het is en wat het doet. Bovendien wil ik mijn lichaam zo zuiver mogelijk houden. Ik wil niet dat er vloeistof door mijn aderen giert die niet lichaamseigen is.” Sabines man had aanvankelijk begrip voor de keuze van zijn vrouw, maar zijn geduld is nu wel zo’n beetje op. Hij wil met haar op pad, weer leuke dingen doen maar omdat Sabine niet gevaccineerd is en geen coronapas kan laten zien, kunnen ze nergens heen.

Lees ook: Wendy’s man weigert vaccin

Ik wil zo veel mogelijk vrijen

Geen leuke dingen doen? “Hoezo niet? We kunnen toch lekker vroeger onder de wol kruipen, elkaar lekker masseren en heerlijk vrijen? Ik wil zo veel mogelijk seks in de hoop dat ik zwanger word. En Edo is een potente man, dus ik zie het probleem niet zo. Edo wel. Hij vindt het zelfs een beetje onverantwoordelijk om met me naar bed te gaan omdat hij bang is dat ik misschien corona heb. Dat slaat toch nergens op?” Zoals gezegd wil Edo naar de bioscoop, theater en restaurants. En dat doet hij nu ook, zonder Sabine maar met vrienden. Ze hebben er woorden om gehad, maar Edo is niet voor reden vatbaar: hij wil weer leven.

Doe toch niet zo principieel

“Dat ik dat ook wil, maar dat ik alles opzij zet om maar een kindje te krijgen, dat wil Edo niet zien. Hij vindt dat ik niet zo principieel moet doen en moet ophouden met mijn complottheorieën, maar daar gaat het helemaal niet om. Ik wil niet zo maar iets in mijn lijf laten spuiten. ‘Nou, dan doe je het toch lekker niet? Dan ga je met schone lijf op de bank zitten wachten tot de coronamaatregelen worden opgeheven’ slingerde hij naar mijn hoofd. Ik moest er zo van huilen. Ik probeer het allemaal goed te doen en er voor te zorgen dat we ouders worden, terwijl hij lekker de bloemetjes buitenzet. Dat is toch niet fair?”

Straks krijg ik ’n baby met afwijkingen

Fair of niet, Edo trekt zijn eigen plan. “Terwijl ik mijn verantwoordelijkheid neem. Stel nou dat ik gevaccineerd ben en zwanger raak. Wat doet dat dan met mijn ongeboren vruchtje? Straks heeft het schadelijke gevolgen en krijg ik een kindje met ernstige afwijkingen. Ik wil dat niet op mijn geweten hebben.” Het volgende probleem dat zich aandient, is dat Sabine bang is dat ze Edo kwijtraakt. Want ze snapt ook wel dat ze op het moment niet de leukste en de sprankelendste vrouw op aarde is. “Wat nou als Edo in het café een veel leukere vrouw tegenkomt? Eentje die het er wel lekker van neemt en niet zo zeurt? Ik wil ook helemaal geen klagende of zeurende vrouw zijn, ik wil zwanger zijn en moeder worden. Of dat ons is gegund? Ik hoop het zo.”

Wat vind jij ervan? Snap je dat Edo er klaar mee is en weer lekker op pad wil en leuke dingen wil doen? Of vind je dat Sabine groot gelijk heeft en het hartstikke goed doet door goed voor zichzelf te zorgen. Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Meruyert Gonullu via Pexels

 

4 reacties

Jolien -

Groot gelijk meid dumpen die gozer die zal nooit achter jou staan wat jou keuze is en zal je dan ook nooit respecteren.

Mari -

Lekker dumpen die Edo, je kan ook Corona hebben en er aan dood gaan terwijl je gevaccineerd ben. Lozen!

Henny Smeenk-Smale -

Lekkere basis om een kind op de wereld te zetten. Serieus, zeg! Het lijkt me toch overduidelijk dat deze relatie aan alle kanten rammelt? Ga eerst eens werken aan jullie relatie, voordat er straks weer een kind van de rekening is. Daar zijn er al veel te veel van.

Joris -

Ik snap Edo heel goed. Leuke dingen doen is wat anders dan enkel en alleen vroeg onder de wol elkaar lekker masseren. Lekker de hort op, buitenshuis, leuke, gezellige mensen die er óók zin in hebben, na 2 jaar beperkingen.

Reageer ook