fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wendy haar man weigert zijn corona-vaccin: “Ons huwelijk staat er flink door onder druk”

Een jaar geleden werd er al over gesproken: de enige manier waarop weer wellicht weer terug kunnen naar het ‘oude normaal’ is wanneer het overgrote deel van de maatschappij is gevaccineerd. Inmiddels is het vaccinatieprogramma op stoom en worden er zo’n miljoen mensen per week geprikt. Veel mensen staan te springen om een prik. Ze kunnen niet wachten tot ze weer op vakantie kunnen, een concert mogen bezoeken of weer onbezorgd met vrienden en familie kunnen knuffelen. Toch zijn er ook best wat mensen die de prik liever niet krijgen. Dit kan om religieuze redenen zijn, maar ook bijvoorbeeld omdat ze niet overtuigd zijn van de veiligheid of effectiviteit van de vaccins. Maar wat doe je als jij wél graag een prik wil, maar jouw partner niet?

Facebook en forums

Zo ook bij Wendy en haar man Aad. Wendy gelooft sterk dat het vaccineren de weg naar het oude normaal is, maar Aad is ervan overtuigd dat de vaccins onveilig zijn. “Aad haalt zijn informatie steevast van Facebook en gekke forums. Zo denkt hij dat het virus in een laboratorium is gemaakt en dat de vaccins je DNA zullen veranderen. Er valt niet op een normale manier met hem te praten.”

Prikken kinderen

Aad is altijd al sceptisch geweest richting vaccineren. “Zo wilde hij onze kinderen vroeger ook liever niet laten prikken. Dit heb ik tijdens de controles op het consultatiebureau gewoon laten doen. Hij heeft mij dit altijd kwalijk genomen. ‘Maar ze zijn toch helemaal gezond? Zie je niet dat het goed voor ze is geweest?’, vraag ik dan. Hij loopt dan hoofdschuddend weg en er een inhoudelijk gesprek over voeren is niet mogelijk.”

Risicogroep

Wendy vindt het om diverse redenen vervelend dat Aad zijn vaccin weigert. “Ten eerste valt hij in een risicogroep. Hij is veel te zwaar en heeft COPD. Ook vind ik het gewoon gênant naar onze familie en vrienden. Overal waar we komen verkondigt hij trots dat hij zich nog nooit heeft laten testen, niet heeft laten prikken en dit ook niet zal doen. Op dit soort momenten loop ik de kamer meestal maar uit, wetende dat er fikse discussies uit ontstaan.”

Reizen

Waar Wendy nog het meeste van baalt, is dat het ook lastig wordt om samen weer op reis te gaan. “We zijn net allebei met pensioen en ik had het zo heerlijk gevonden om samen de wereld over te reizen. Maar ja… Ga dat avontuur maar eens aan met een kribbige man die zich weigert te laten testen en vaccineren. Ons huwelijk staat er flink door onder druk. Het is zelfs zo erg, dat ik overweeg in het najaar alleen op reis te gaan. Laat hem maar eens even goed nadenken over hoe belangrijk zijn principes dan nog zijn.”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

38 reacties

Linda -

Niet gevaccineerden blijven gezond doordat ze beschermd worden door alle mensen om hen heen die wel gevaccineerd zijn.
Totdat er een uitbraak is die groep. Lang geleden werkte ik op beademing en daar kwamen al die kinderen binnen en moesten aan de beademing. De ouders er naast en bidden. Ze hadden vrijwillig gekozen en nu namen ze heel veel plekken in van anderen bij wie door ziekte de ademhalingsspieren uitvielen. Die werden niet opgenomen. Geen plek, die anderen gaan dus helaas dood.

Natalie -

We worden zo slecht voorgelicht door se overheid. Ze dienen andere belangen, niet die van onze gezondheid. Verdiep je in wat er werkelijk speelt. Ze gebruiken de corona om allerlei maatregelen door te voeren. Ze willen iedereen vaccineren omdat ze dit al veel langer van plan waren. Big pharma verdient miljarden en nu door corona komt eindelijk naar buiten wat voor een criminelen ze zijn. Zoek maar eens op strafzaken rondom pfizer en AstraZeneca. Dan schik je je rot. In Ohio kregen dokters een bonus als ze verslavende pijnmedicatie voorschreven. Verdienmodel van big pharma. Dit is crimineel! Diezelfde industrie maakt nu onze coronavaccins. Zoek maar eens op nos bijwerkingen verzwegen Mexicaanse griep. Ze hebben gewoon bijwekingen niet genoemd op de bijsluiter. Denk je dat ze nu ineens eerlijk zijn?????

Natalie -

We worden zo slecht voorgelicht door se overheid. Ze dienen andere belangen, niet die van onze gezondheid. Verdiep je in wat er werkelijk speelt. Ze gebruiken de corona om allerlei maatregelen door te voeren. Ze willen iedereen vaccineren omdat ze dit al veel langer van plan waren. Big pharma verdient miljarden en nu door corona komt eindelijk naar buiten wat voor een criminelen ze zijn. Zoek maar eens op strafzaken rondom pfizer en AstraZeneca. Dan schik je je rot. In Ohio kregen dokters een bonus als ze verslavende pijnmedicatie voorschreven. Verdienmodel van big pharma. Dit is crimineel! Diezelfde industrie maakt nu onze doorprikken. Zoek maar eens op nos bijwerkingen verzwegen Mexicaanse griep. Ze hebben gewoon bijwekingen niet genoemd op de bijsluiter. Denk je dat ze nu ineens eerlijk zijn?????

Natalie -

Aad heeft groot gelijk dat hij het niet neemt. Op de officiële site van de overheid staat dat het gentherapie is ter bestrijding van covid. https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2020-18941.html

Joris -

Aad is niet helemaal jofel. Kan ‘ie niets aan doen.

Anoniem -

Leest erg lastig met alle spellingsfouten.

“de enige manier waarop weer wellicht weer terug kunnen naar het ‘oude normaal’ is wanneer het overgrote deel van de maatschappij is gevaccineerd.”

“Ga dat avontuur maar eens aan met een kribbige man die zich weigert te laten testen en vaccineren.“

Misschien ook letten op de zinsconstructies en interpunctie’s. Succes!

joke -

Hoe zet je mensen tegen elkaar op juist zo . Was dit ook met de griepprik doe normaal zeg . Het ieder zijn keus toch ik vind niet dat je zo over je partner moet praten in de media

Toine -

“Zo denkt hij dat het virus in een laboratorium is gemaakt en dat de vaccins je DNA zullen veranderen”…. Aad is niet gek, Aad heeft gelijk.. Er is inmiddels volop bewijs dat het virus (aldanniet per ongeluk) is ontsnapt uit het lab in Wuhan. Zelfs gerespecteerde bronnen als Washington Post hebben hier al veel onderzoek naar gedaan, en publicaties over gedaan.

Daarnaast is onder andere het Pfizer vaccin inderdaad een mRNA vaccin, waar nog lang niet alles van bekend is wat dit precies doet op de lange termijn en of dit de integriteit van je DNA mogelijkerwijs aantast .

Wendy moet zich wat beter verdiepen in alle materie en niet zonder meer alles voor zoete koek slikken wat wordt voorgeschoteld door de mainstream media en de overheden.

Go Aad!

René -

Hoeveel ruimte is er nog voor een normale discussie die niet door de media sterk uitvergroot wordt. Bedenk eerst eens het verdienmodel achter het hele vaccinatie verhaal voor de farmaceutische industrie. Waarom er zo met dagelijkse cijfers gegoocheld wordt wat voor het dom gehouden klootjesvolk toch nauwelijks te begrijpen valt. Waarom zorgbestuurders van die verleidelijke corona premies opstrijken voor de gemiddelde bedbezetting van ziekenhuizen. En het verplegend personeel schaapachtig dom gehouden de Jerusalema Challenge mee danst? Een bizar ritueel, waar de echter hartverscheurende overlevingsverhalen niet echt mee gediend zijn.

Kom op vrouwen met jullie grote zorghart! Stel eens wat meer vragen aan wat er werkelijk achter de schermen van je werk gebeurt. Waarom die beloofde zorgbonus van de minister zo op zich laat wachten. En neem je werk niet mee naar huis om je twijfelachtige onvrede over de gang van zaken op je kritische man te projecteren.

Om mijn beeld hierover een beetje helder te krijgen ben ik als man een periode in zo’n gesubsidieerde corona baan aan de slag gegaan in een verzorgingshuis. Met al die vrouwen tijdens de koffiepauze wordt de bijna verplicht gestelde vaccinatie blijkbaar als iets als de heilige graal gezien. Een akelig verdeeldheid zaaiend onderwerp, waarmee de aandacht voor de echte zorgbehoevenden weer op afstand wordt gezet. Geestelijk gezien monddood gemaakt, geïsoleerd van de groep als je nog wat kritische vragen durft te stellen.

Er wordt een steeds hogere drempel opgeworpen om als niet-gevaccineerde nog in de zorg aan het werk te gaan. Meer handen aan het bed worden er steeds minder met dat krankzinnige hoge ziekteverzuim. Veel te dure Zzp-ers worden overal vandaan ingevlogen om de zorgteams nog een beetje bezet te krijgen. Ga daarover maar eens het gesprek aan met elkaar. In plaats van zich blindelings in goed vertrouwen zich sprookjesachtig te laten prikken aan het spinnenwiel. Waarom zou men zich een gezond menselijk afweer systeem zo moeten laten afspuiten?

Danny -

Goedzo aad

Alida -

Heel goed Wendy! Die dommigheid. Gewoon n prikkie en klaar ben je. Ik kan me voorstellen dat je hier doodmoe van wordt. Ga lekker alleen op reis en laat je man vriendjes zoeken in de wappie-hoek.

wendy -

ik zou mijn eigen er niet zo druk om maken ieder zijn eigen keuze. mijn man weet het nog niet dat is zijn keuze,maar heb ook gezegd ik blijf niet thuis omdat jij je niet wil laat vaccineren.Ik heb het liever ook niet maar ja ze laten je geen keuze anders mag je dadelijk nergens meer naar toe en om elke keer een test te doen voor dat je naar binnen mag daar zit ik ook niet op te wachten.

Allegonda -

Wat een raar artikel. Niet echt geloofwaardig. Veroordelend naar de man. Mijn kinderen zijn niet gevaccineerd en ook kerngezond. Ik zou zeggen tegen die man. Trek je eigen plan en laat haar mooi zich maar diep schamen inderdaad! We zijn vrij om zelf te bepalen wat er met ons lichaam gebeurt. Die druk van buitenaf maarschappelijk is belachelijk. En dan nog daarbij dat er veel censuur is, men laat maar 1 kant van het verhaal zien terwijl er 2 kanten zijn. We leven in een democratie. Maar dat blijkt in realieit niet zo. Je wordt verkettert. Groeps immuniteit?? Voor een expirimenteel vaccin, en iets wat geen pandemie is. … jaja. Echt damespraatjes, ik schaam me diep als vrouw als ik dit zo lees. Laat hem in zijn waarde en vertel hem wat jij er bij voelt als hij in een groep zo spreekt, wat het met je doet. Dit is geen normale in enting zoals dktp of andere entingen die zijn goed onderzocht, deze niet!. Je bent mog steeds besmettelijk en kan het nog steeds krijgen. Er zijn al vele mensen overleden aan de prik (Ik ga regelmatig naar India en heb ook geen vaccinaties gehad. Nergens last van). Dus ik kan me voorstellen dat je je ooit ergens voor schaamt bij je partner, maak het bespreekbaar en kijk hoe je zelf hierin een weg vind. Je kan ook aangeven dat je van mening verschilt. Als dat jou een beter gevoel geeft. Vrijheid blijheid.

Nick -

Let the men be free of his own choices he makes. ik zelf ga het ook niet nemen eet veel fruit en groenten want er komt ng een harde tijd voor deze periode er is gn vacc vr kanker en aids ma wel vr corona bruh laten ze flikkeren hor.

Jos de Bleyser -

Wat triest, onze Wendy heeft de wijsheid in pacht en heeft het geruite garen uitgevonden.
Sorry dat ik er zo negatief in duik maar dat roept zij zelf op.
Haar man kan niet op een normale manier met haar praten, simpelweg omdat hij haar mening niet deelt.
Hij haalt zijn info van allerlei gekke forums, terwijl het niet tot haar door schijnt te dringen dat dit weleens hele intelligente fora zouden kunnen zijn, of is zij de maatstaf van wat goed is en wat niet?
Dat zij met haar onvolprezen prikken op weg is naar het oude normaal lijkt mij nogal naïef.
Kennelijk heeft zij geen weet van Agenda 21 en Agenda 2030.
Dat Aad behoort tot een risicogroep is in mijn beleving eerder een feit om vaccinatie te ontlopen dan om ervoor te kiezen : Wendy moet maar eens informeren bij Tiffany Pontes Dover en Lisa Shaw om maar eens wat namen te noemen.
Haar houding tekent een walgelijke minachting voor de inzichten van haar man en ik vraag mij in alle gemoedsrust af of hij wel in zo’n huwelijk zou moeten blijven hangen.
Zij vindt op vakantie kunnen gaan belangrijker dan zijn leven, geef mij ook zo’n vrouw.
Sorry, zo’n vrouw heb ik ook.
Ook zij klaagt dat ik haar mogelijkheden beperk door mij die rotzooi niet in te laten spuiten en mij niet te laten testen met een test die helemaal nergens op slaat en die tevens door de uitvinder ervan, Kari Mullins, niet gebruikt kan en mag worden om een infectieziekte aan te tonen omdat die
dat simpelweg ook niet kan.
Ik heb haar vlot duidelijk gemaakt dat zij mijn zelfbeschikkingsrecht heeft te respecteren als ze enige waarde aan ons huwelijk hecht en daar mee door wil gaan.
Iedereen die beschikt over een internetaansluiting en de tijd en moeite wil steken in het doen van zijn eigen onderzoek zal tot verhelderende conclusies komen.
De staatspropaganda volgen en vooral niet zelf nadenken is geen heilzame weg.
Bij deze nodig ik Aad uit om met mij van gedachten te wisselen over de coronahoax via [email protected].
Iedereen een fijn leven toegewenst, Opa Jos.

Margriet -

Het respect is ver te zoeken bij Wendy. Eigenlijk is het er helemaal niet. Ze schaamt zich voor een man die het lef heeft om een andere mening te hebben. En ze manipuleert hem omdat ze wil reizen…. Werkelijk?
Dan wat nog veeeeeel heftiger is, haar kinderen stiekem laten vaccineren terwijl haar man dit niet wil????
Ik ben verbluft…. geen woorden voor.
Verrast ben ik door de reacties hierboven die deze Wendy daarop aanspreken.

Akke -

Wat een apart geschreven artikel. Het komt kunstmatig over dat een vrouw zo over haar man zou praten. Dat hij op rare fora zou zitten en zijn mening van Facebook zou halen. In het hele artikel komt ze zelf met geen enkel inhoudelijk argument, behalve dat ze zich schaamt voor haar familie.
Schuld en schaamte als reden om te vaccineren? En de laatste paragraaf: niet meer samen op vakantie kunnen? Het klinkt meer alsof Wendy puur emotionele reden heeft om te vaccineren en geen rationele redenen. Wil ze vrijheid halen door een vaccin te nemen?

Wendy -

Jacqueline ik ben ook. Snoei hard, mensen die meedoen aan een experiment hebben van mij ook geen enkel recht op een IC bed.
En wat deze Wendy doet is puur egoïsme en klakkeloos aannemen dat alles maar goed is, als ik je man was had ik de kinderen meegenomen, ze een beetje inenten tegen. Zijn wil in, je bent getrouwd dat doe je in overleg, en je schamen voor een man die voor zijn mening uitkomt, daar zou je trots op moeten zijn, als ik hem was zou ik rennen en heel hard ook

Ria -

Heel goed dat hij voor zijn mening uit komt. Al die rotzooi in je lichaam kan nooit goed zijn. Je kan er net zo ziek van worden en niet alleen Corona maar ook bloedstolsels en zelf de dood. En wie weet wat nog meer in de toekomst want dat weten ze ook niet. Iedereen zijn vrijheid. Moet je toch echt zelf weten of je een prik neemt of niet

Kim -

@Jacqueline, onbegrijpelijk die reactie! De vaccins zitten nog in de trail 3 fase. Zie ook WHO. Tot 2023 zijn deze ‘vaccins’ nog in de onderzoeksfase en één groot medisch experiment. De bijwerkingen zijn nu al zichtbaar en men vreest nog meer voor de lange termijn. In de VS zijn al honderden tieners met een hartspier ontsteking gerapporteerd na vaccinatie met één van de mRNA vaccins.
Krijgen gevaccineerden dan ook geen ziekenhuisbed? Omdat ze er zelf voor gekozen hebben om te vaccineren??

Wat een hardheid in deze al zware tijd! Luister naar elkaar. Doe zelf onderzoek en maak dan een bewuste keuze.

Ps. Deze ‘wappie’ komt ook uit de zorg met 2 HBO+ diploma’s

E F -

Ik vind dat iedereen dat vrij moet kunnen kiezen, de overheid zegt dat je keuze hebt maar anderzijds word je gediscrimineerd, want op vakantie gaan wordt duurder (want je moet betalen voor test) je wordt overal scheef bekeken en uiteindelijk is het niet zo dat het vaccin 100% beschermd, want je kan het èn nog krijgen èn nog doorgeven aan anderen. Het onderzoek naar de werking van de de vaccins loopt tot 2023 dus tot dan is iedereen proefkonijn. Ik ken zowel mensen die vaccin hebben genomen als mensen die weigerden, even goede vrienden hoor. We kunnen niet allemaal hetzelfde zijn. Dat zou de wereld nogal saai maken ook.

Sjaak -

Dit stuk gaat in essentie niet over goed of fout. Het gaat erover dat je eigen mening zo diepgeworteld zit, dat een relatie erg lastig is als je hier beide anders in zit. En dat klopt natuurlijk ook. En ja, wat je hier leest is de mening van een partij. In dit geval de vrouw. Maar dat hoort ook zo bij damespraatjes….

Kim -

Het valt mij op dat ‘de vrouw’ in dit stuk echt als ‘wijzer’ naar voren wordt geschoven. En waarom? Omdat het merendeel vaccineert? De meeste mensen zijn volgzaam en doen wat de grootste groep kiest. Het vergt moed om anders te kiezen. Dat het allemaal ‘wappies’ of ‘ongeschoolde’ mensen zijn die niet vaccineren wordt alleen maar zo gepropagandeerd. Er zijn veel artsen en wetenschappers die deze ‘vaccinaties’ zien als de grootste medische risico’s ooit genomen.. En, wellicht over een tijd als ‘de grootste medische blunder’ in de geschiedenis. De risico’s van vaccineren zijn mogelijk veel groter dan de hele corona zelf. Wat uiteraard ook heel, heel erg is.

Laat iedereen zelf onderzoek doen en zijn/haar eigen keuze maken. Gevaccineerd of niet: overdracht en covid (varianten) zullen blijven.

Mar10a -

Wauww wat een man. Koester je man en heb respect voor elkaars keuze.

Anne -

Tja gekleurd geschreven stuk. Werkt polarisatie in de hand. De vrouw wordt als normaal en verstandig neergezet, de man afwijkend en zelfs een beetje dom. Dit terwijl er ook veel hoog opgeleiden en verstandige mensen bedenkingen hebben bij dit vaccin en de gekozen aanpak.

Frans -

Totaal geen respect voor keuzes van niet gevaccineerden. Mensen het is vanuit jullie eigen angst om zo te reageren. Kijk eens wat er met de samenleving is gebeurd na 1 1/2 jaar steeds hetzelfde verhaal vroor de overheid en media te vertellen. Hebben jullie je ooit eens verdiept in de anatomie, fysiologie en pathologie. Nee want oom overheid weet het wel en beschouwt ons mensen als domme wezens die nergens verstand van hebben. Gelukkig zijn er nog een aantal wakkere mensen die juist de voordelen van niet (proeftest) vaccineren haarscherp inzien. Maar laat iedereen nu eens elkaars mening respecteren en geloof mij nu: het oude normaal komt helemaal nooit meer terug. En tot slot, waar maken al die gevaccineerde mensen nu zo’n probleem van. Ze zijn toch beschermd zegt oom overheid? Dus…laat elkaar met rust!!!!

M -

Een man naar mijn hart! Maar deze vrouw heeft dus letterlijk de broek aan thuis. Wat haar man ook zegt en of denkt zal haar een worst wezen. Dat ze nog bij hem is? Of brengt hij genoeg geld in het laatje iedere maand? Daarbij, houd zij zich zelf niet aan de regels…dus ze is zeer hypocriet! Want ik vacineer niet, draag geen mondkapje maar, heb al maanden niet meer dan 4 mensen tegelijk ontvangen thuis💡

M -

Een man naar mijn hart! Maar deze vrouw heeft dus letterlijk de broek aan thuis. Wat haar man ook zegt en of denkt zal haar een worst wezen. Dat ze nog bij hem is? Of brengt hij genoeg geld in het laatje iedere maand?

Jacqueline -

Ik ben hier snoeihard in: als je niet gevaccineerd wil worden, prima. Maar dan heb je wat mij betreft ook geen recht op een ziekenhuis-/ic-bed. Zo kunnen oa de hart- en kankerpatiënten gewoon geholpen worden. (3 weken IC ivm Corona, is 10 à 20 andere patiënten die daardoor geen plaats hebben)

Cro -

Een raar geschreven stuk. Als je man er zo over denkt mag dit dan niet?! Moet hij zijn mond houden hoe hij erover denkt? Waarom mogen de mensen die met hem praten over het vaccin wat ze graag nemen wel achter hun keuze staan, en waarom discussie hierover. Zijn keuze zijn lijf en zijn leven. Dit noemen wij respect voor elkaar.

Tineke -

Ieder zijn eigen mening, ik wil geen vaccinatie en pas ervoor om via manipulatie(nl niet mogen reizen, bep ontzegging, zelfs uitsluiting) alsnog een vaccinatie te halen… Liever beperkt leven dan deelnemen aan een test vaccin…. Maar nogmaals ieder zijn mening.. Respecteer dat

Corrie -

We leven in een vrij land. Wij mogen zelf kiezen. Mijn partner koos ervoor zich te laten vaccineren. Ik wil dat niet. Dat heeft consequenties, ja. Reizen wordt voor mij lastig. Dat neem ik op de koop toe.
Mijn partner en ik praten er samen over. We dringen elkaar niets op.

Gerkeboukes -

Geachte.mevr..ik.ben.ook.niet.gevacinerert
En.trouwens.het.is.geeg.verplich[ring u.junt.u.man.niet.dwingen.hij.heeft.de.beslissinging.genomen.om.het.niet.te.doen.dan.moet.u.biet.door.ramen.en.je.moet dan.gaat.uw.gezin.naar.de.blijsum.als.u.dat.zo.d{r.gaat.geen.prik.is.geen.opstie.het.is.ook.nog.ontzeker.en.dodelijk.

C -

Zullen we nu eens op houden met het woord weigeren!!! Hij weigert niks! Het vaccin in vrijwillig! Je weigert een boete te betalen of zoals vroeger de dienst weigeraars… maar dit is geen weigering! Heb gewoon respect voor beide keuzes.

Hanny -

Elkaar in de waarde laten heet dat. Voor wat betreft zijn theorie over het virus en vaccin ben ik het helemaal met hem eens. Er blijven mij een beetje te veel miljarden aan die strijkstok hangen voor de “vaccins ” We worden gemanipuleerd en er is sprake van machtsmisbruik.
Ik geloof er niet in en zal mij dus ook zeker niet laten vaccineren.

Maxima -

Inderdaad, respecteer elkaars mening! Ik had een vriend en het is om deze reden over. Had geen zin meer in ellen lange discussies. Ieder zn eigen mening, ook in relaties!

Tina -

Juist.. respect voor hem tonen je kunt toch niet ontkennen dat het 100% betrouwbaar is als de makers er niet eens voor garant staan

Anoniem -

Heb respect voor hem. Het is zijn lichaam. En alleen een vaccinatie in je lichaam spuiten (waar artsen ook zeggen dat het zo nieuw is en men niet kan zeggen wat de gevolgen op langer termijn zijn) alleen omdat dit door groepsdruk moet.

Reageer ook