fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ruiten niet goed gekrabd? Dan staat je een hoge boete te wachten

Vanochtend was het raak! Voor het eerst sinds lange tijd moest ik de ruiten van mijn auto krabben. Mijn Fiatje heb ik nog niet zo lang en er lag nog geen ruitenkrabber in mijn auto. Ik heb de motor gestart en snel de krabber uit de auto van mijn man gehaald en daarna kon het grondige krabwerk beginnen. Grondig, niet alleen omdat het zo veel veiliger is als je ruiten schoon zijn, maar ook vanwege de hoge boete die je te wachten staat als je met beslagen of bevroren ruiten de weg opgaat!

Op RTL nieuws lazen we dat de politie waarschuwt dat je geen ijs en condens op je ruiten mag hebben. De hele ruit moet ijsvrij zijn. “En niet een klein stukje.” Houd je je hier niet aan dan staat je een fikse boete te wachten, die wel kan oplopen tot 380 euro.

Die 380 euro is een samengestelde boete. Zijn je voor- en zijruiten niet schoon dan kun je een boete van € 240 krijgen. Voor spiegels die niet schoon zijn riskeer je een boete van € 140.

Heb jij wel eens een boete gehad omdat je ruiten niet schoon waren? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook