fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ruiken jouw handdoeken na het wassen nog steeds muf? Hier kan dat door komen!

Heerlijk vind ik het om me na het douchen met een dikke, zachte en heerlijk-ruikende handdoek af te drogen. Gemiddeld gebruik ik een handdoek twee keer om mee af te drogen, daarna gaat hij in de was. Hem maar één keer gebruiken vind ik te belastend voor het milieu, hem vaker dan twee keer gebruiken vind ik niet zo fris. In een huishouden van vijf maakt onze machine flink overuren. Gelukkig hebben we zo wél altijd genoeg schone handdoeken liggen. Maar wat als je handdoeken na het wassen niet lekker fris, maar nog steeds een beetje muf ruiken? Dat kan mogelijk hierdoor komen. 

Te lage temperatuur

Voor het milieu en veel van je delicate kleding is het goed om niet te heet te wassen. Veel mensen draaien dan ook vooral wasjes op 20, 30 en 40 graden. En hoewel dit voor een aantal zaken dus heel gunstig is, kleven er ook nadelen aan. Om kleding, beddengoed en handdoeken écht goed schoon en bacterievrij te krijgen, moet het op minimaal 60 graden gewassen worden. Doe je dit niet? Dan is het eigenlijk niet helemaal goed schoon. Was je handdoeken daarom altijd op 60 graden, dit kunnen ze prima hebben. Gooi je ze daarna ook nog eens in de droger? Dan zit je helemaal goed.

Wasverzachter

Wasverzachter ruikt heerlijk, maar heeft ook de eigenschap om nare luchtjes tijdelijk te maskeren. Het lijkt dan alsof je handdoeken heerlijk fris zijn, maar als je ze gebruikt (en ze komen in contact met water) blijken ze dat toch niet te zijn. Dit probleem heb je waarschijnlijk niet wanneer je de handdoeken op 60 graden wast. Heb je er nog wel last van? Dan zou je in plaats van wasverwachter azijn kunnen gebruiken. Azijn heeft de eigenschap nare luchtjes tegen te gaan en dit zou goed kunnen helpen tegen stinkende handdoeken.

Vieze wasmachine

Tot slot zou het ook nog zo kunnen zijn dat je wasmachine vies is van binnen. Dit kan je voorkomen door in ieder geval één keer per week een was op 90 graden te doen. Ik doe dit zelf met vaatdoekjes en dweilen. Zo heb je brandschone doekjes én wordt je machine ook meteen gereinigd. Je zou daarnaast ook af en toe een lege was kunnen laten draaien, met in de wastrommel (niet in het bakje) een handje soda en een scheut azijn. Ook nu draai je hem om 90 graden.

Voor veel mensen werkt het al om de handdoeken goed heet te wassen. Werkt dat niet? Dan weet ik zeker dat de andere twee tips je wél gaan helpen. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook