fb
Damespraatjes Damespraatjes

Romy’s favoriete verzorgingsproducten voor de kleintjes

Als nieuwe ouder zie je soms door de bomen het bos niet meer als je een voet over de drempel van de drogisterij zet. Voor je staat een enorm schap met allemaal babyverzorgingspullen en je hebt werkelijk geen idee wat je hiervan nodig hebt voor je baby en waarvoor het precies geschikt is. Twee jaar geleden stond ik ook met een groot vraagteken op mijn gezicht naar het schap te staren. Wat was nou een musthave en wat niet? Inmiddels draai ik hier mijn hand niet meer voor om. Ik deel mijn favorieten met jullie.

Douche- of wasgel

Zeker in de eerste periode heb je weinig voor je kind nodig. Een fijne douchegel is natuurlijk wel belangrijk in verband met de tere huid van je baby. Ik koos toen mijn dochter nog heel erg klein was voor de wasgel van Neutral. Dit merk is parfumvrij en daarnaast zitten er geen onnodige extra stoffen in die de gevoelige huid van je baby extra kunnen irriteren. Pas na een jaar tijd ben ik geswitcht naar een douchegel met parfum. Om diezelfde reden wordt trouwens ook geadviseerd om de kleertjes van je pasgeboren baby met een parfumvrije wasmiddel te wassen.

Shampoo

Zeker als je baby nog heel klein is en nog niet te veel haar heeft, doe je echt tijden met een fles shampoo. In het begin koos ik voor een parfumvrije variant maar inmiddels ben ik redelijk verslaafd aan de babyshampoo van Burts Bees. Die ruikt naar honing en maakt het haar van mijn dochter goed doorkambaar. Je kan hem tevens gebruiken als douchegel en hij is ook verkrijgbaar zonder parfum. Ik gebruik ‘m zelf ook wel eens.

Baby-olie

Kleine baby’s vinden het vaak fijn om veel aangeraakt te worden. Mijn kraamverzorgster leerde ons daarom de beginselen van babymassage en hiervoor is het fijn om baby-olie in je badkamerkast te hebben staan. Daarnaast is baby-olie natuurlijk sowieso fijn om te gebruiken na het badritueel. Wij hadden de babyolie van Neutral en later die van Weleda Baby. Die laatste ruikt heerlijk naar kamille.

Luier – crème of spray

Als er 1 ding was waar ik als moeder echt hele voorraden van insloeg, dan was het wel luier crème. Wat kunnen kleintjes ontzettend veel last hebben van luieruitslag! Dramatisch, zeker om 2.00 ’s nachts. Na een paar merken geprobeerd te hebben, had ik altijd een flesje billenspray van Zarqa bij de hand: deze spray spuit je op de aangedane plekken en zo bespaar je je kind extra leed omdat je het niet hoeft in te wrijven. Een echte aanrader en de luieruitslag was na een paar keer sprayen weg. Meer tips tegen luieruitslag? Bezoek de website van Aldanex.

Haarlotion

Misschien klinkt het wat ouderwets, maar ik gebruik nog altijd haarlotion voor mijn tweejarige. Ik was namelijk niet dagelijks haar haren, maar maak tegenwoordig wel veel vlechtjes en staartjes en die blijven beter zitten na het gebruik van haarlotion. Je hebt ze van verschillende merken, maar ik gebruik die van Natalis. Heerlijk vind ik die! Mijn dochter kan er goed tegen en inmiddels vind ik dit geurtje echt bij haar horen. Ik ga er dus lekker mee door totdat ze het zelf niet meer wil.

Romy Meijer (35 jaar) schrijft op haar eigen blog Dochterlief.nl over haar leven als moeder en is momenteel in between jobs. Daarnaast schrijft ze blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met haar man en hun dochter Elise in de buurt van de Veluwe. Naast schrijven is lezen een grote hobby. Haar blog kan je vinden op www.dochterlief.nl.

Reageer ook