fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ria van de Action tikt leuke cadeautjes voor opa’s en oma’s op de kop

Soms wil je wat leuks voor je opa of oma kopen. Omdat ze jarig zijn. Of omdat ze altijd bereid zijn op je kinderen te passen. Of zomaar om ze te verrassen. Maar wat geef je ze? We vroegen Ria van de Action om raad. En zij had weer leuke tips!

Laatst las ze de spreuk: ‘oma u bent de liefste van heel de wereld’ en ze dacht terug aan vroeger. Als kind verlangde Ria naar een oma. “Helaas had ik die niet. Ik ging met vriendinnetjes mee naar hun oma’s en in mijn ogen werden ze altijd verwend, dan met pannenkoeken, lekkere snoepjes en bij logeerpartijtjes mochten ze lang opblijven. Ik  was er altijd stikjaloers op.”

Oma koningin

Toen ze haar man leerde kennen, leefde zijn oma nog. “Ze was in de negentig en een heuse dame. Een lieverd. Ze was getuige op ons huwelijk en liep te pronken met haar prachtige nieuwe jurk alsof ze de koningin zelf was.” Het was nieuw voor Ria om een oma te hebben. Tot haar spijt overleed oma toen Ria zwanger was van haar eerste kind. “Mijn kind startte zijn leven met twee oma’s. Twee hartstikke lieve vrouwen. Maar ook verstandig. “Zij hadden vooral rust en reinheid hoog in het vaandel. Dus geen logeerpartijtjes voor mijn kinderen, of te veel chips en snoep.”

Bolletjes wol

Ria’s moeder overleed een paar jaar geleden. “Ze was een lieve oma voor mijn kinderen Ze verwende mijn kinderen op haar manier met bijvoorbeeld een zelfgebreide trui, die mijn kinderen nooit aan wilden hebben omdat hij zo prikte en ze de Nijntje-figuren  die erop stonden stom vonden,” lacht Ria. Zij verwende haar moeder vaak met bolletjes wol en katoen. Ze was er altijd dolgelukkig mee. ” Action heeft een heel schap met verschillende garens in veel kleuren. Altijd succes om naar een oma mee te nemen die van breien en haken  voor de kleinkinderen haar passie heeft gemaakt.

Ook ligt er in hetzelfde vak een breiring, erg leuk om mutsen en sjaals van te maken.”

Fotolijstjes

Ria nam een paar keer per jaar voor oma een mooie foto van haar kinderen mee. “Succes verzekerd, voor een prikkie heb je bij Action heel veel leuke lijstjes, en dan heb je voor weinig geld een cadeau wat elke oma kan waarderen.” Ria’s moeder wordt gemist. Gelukkig hebben haar kinderen nog een oma. “Ze woont in Zeeland en wij in Twente dus we zien elkaar niet heel vaak. Verleden week in de vakantie ben ik geweest met de kinderen, en oma is altijd blij als ze verhalen uit haar jeugd, de oorlog, haar jaren in de zending in Indonesië kan vertellen aan mijn kinderen. Ze geniet ervan als ze haar kleinkinderen ziet ondanks dat het een beetje te druk voor haar is. ” Deze oma is net als opa dol op de natuur. Ria had haar afgelopen jaar een knutselpakket van Action gegeven zodat ze zelf een voederslinger kon rijgen. “Wat het ook altijd goed doet: een vogelhuisje met een pindakaaspotje.”

Puzzel van 1000 stukjes

Ria glimlacht. Bij Action is volgens haar genoeg te krijgen voor lieve oma’s. “Het grootste succes van Action voor onze oma is momenteel een puzzel van 1000 stukjes. Ze is dol op puzzelen, en brengt menig middag puzzelend door. Kleine moeite, groot plezier.”

Wat voor een oma word ik?

Een oma hebben is wat Ria betreft een zegen. Ieder kind gunt ze een oma. “Stiekem denk ik wel eens: wat zal ik voor oma worden? Eigenlijk weet ik het antwoord al: geen kriebeltruien, heel veel knuffels, leuke uitstapjes en ongelooflijk veel liefde, omgezet in leuke logeerpartijtjes, lekkere koekjes en alles wat thuis bij papa en mama niet mag.” Ja. Ria denkt dat ze best een leuke oma wordt. “Maar ik denk ook dat nog wel even moet wachten. En dat is goed. Alles heeft tenslotte zijn tijd.”

Heb jij nog een oma of opa? Of heb je leuke herinneringen aan je grootouders? Wat neem jij voor ze mee als je ze bezoekt? Wij zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Like jij Damespraatjes al op Facebook?
Like jij de Action Fanpage al op Facebook?

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

elly -

mooi Action is gezellig en niet duur

Reageer ook