fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ria van de Action is klaar voor oud en nieuw

Ook weer zo’n zin in oud en nieuw? Sommigen hebben een spetterend feest in het vooruitzicht, anderen brengen de laatste uurtjes van 2016 met het gezin door. Ria van de fanpage van de Action blikt terug op haar oudejaarsavonden. “Als ik terug kijk naar alle oud en nieuws die ik vierde, is er geen één hetzelfde geweest. In mijn kinder- en jeugdjaren vierde ik het vaak met ons gezin of met familie.” De laatste paar jaar viert ze oud en nieuw met vrienden. “Ik vind het nu één van de tofste avonden van het jaar.”

Maar dat veranderde toen Ria trouwde en haar kinderen klein waren. Vlak voor middernacht haalde ze haar kleintjes uit bed om ze iets van het vuurwerk mee te laten maken. “Dan zaten ze met slaperige toetjes met hun neusjes tegen het raam te gapen en vielen om van de slaap. Aan de andere kant was het ook weer spannend om al die knallen te horen”, lacht Ria. Toen de kinderen groter waren, werd er met de familie volgens Twents gebruik carbid geschoten. De lol heeft Ria er nooit van ingezien, maar het carbid schieten hoort er toch eigenlijk wel gewoon een beetje bij vindt ze.

kaarsjes

 

Hopeloos alleen

Ook zijn er jaren dat Ria’s man met oud en nieuw nachtdienst had, en Ria zich hopeloos alleen voelde. “Zat ik alleen met de kids en een zelfgebakken oliebollen die dropen van het vet. Oliebollen bakken is trouwens nog steeds niets voor mij. Elk jaar doe ik verwoede pogingen, maar ze zien er niet uit en smaken nergens naar.”

De laatste jaren viert ze oud en nieuw in huiselijke kring met een grote groep mensen. “Allemaal lieve vrienden met hun puberkinderen. Ik vind het nu een van de tofste avonden van het jaar. Gezelligheid, samenzijn en veel lekker eten want iedereen neemt iets mee.”

Oliebollenschaal

Om het laatste feestje van het jaar op te vrolijken, heeft Ria bij de Action weer leuke artikelen gevonden. “Als eerste kwam ik een prachtige oliebollen schaal tegen, hij is van porselein, is 28 centimeter en kost 2,59 euro. Daar kan een lekkere berg oliebollen op.” Verder zag Ria leuke kaarsjes in de vorm van een champagneflesje in een koeler tegen, voor nog een euro. “Ga je oud en nieuw grootser aanpakken, dan heeft Action helemaal veel te bieden, van maffe brilletjes, hoedjes, slingers en vuurwerkpakketten. Genoeg toffe dingen om van je feest een knalfeest te maken. En ik wens iedereen een prachtig nieuw jaar”, wrijft Ria in haar handen.

oliebollen

Karin van Leeuwen (43 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Ria k -

Verder zag Ria leuke kaarsjes in de vorm van een champagneflesje in een koeler tegen, voor nog een euro. Jammer dat een artikel geplaatst wordt zonder dit goed door te lezen.

Reageer ook