fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ria van de Action: Fietsen is als het leven, soms heb je wind mee, soms heb je wind tegen

Sandra en ik zijn dol op fietsen. Soms gaat Sandra op de fiets naar de redactie maar ook maken we regelmatig fietstochtjes. Wie ook op gezette tijden op d’r stalen ros stapt, is Ria van de Action. Met uiteraard kneiter handige accessoires die zij shopte bij de Action. “Ik heb een Action bandenplaksetje, maar om nou te zeggen dat ik goed kan banden plakken zou te veel eer aan mezelf zijn.”

Ria fietst al vanaf haar kindertijd. Als klein meisje trapte ze elke dag, over een dijk langs het water, zes kilometer naar school. “Ik was vroeger wat pondjes lichter dan nu en dus ook licht genoeg om bij een harde storm van de dijk af te waaien. Ik had echt een hekel aan fietsen. Maar ja, het was in die tijd en de jaren erna mijn enige vervoersmiddel, en ik heb dus in mijn leven al talloze kilometers gefietst, naar school, naar vriendinnen, op kamp.”

Joep achterop

Hoe ouder ze werd, hoe meer ze fietsen ging waarderen. Ze vindt het een mooie manier om de natuur in te trekken of om zich snel door een stad te bewegen. Ja. Eigenlijk vindt ze fietsen tegenwoordig gewoon echt leuk. “Hoewel ik voor mijn boodschappen nog altijd mijn auto pak, maar verder vind ik het heerlijk om met Joep achterop in een mandje een eindje te gaan fietsen, heerlijk langs de Regge, over de hei of door de bossen.”

Picknickkleed

Ze neemt dan een picknickkleedje mee dat dat ze bij Action heeft gekocht om onderweg even ergens lekker te liggen, met een bak koffie en een mooi boek. Dat zijn ultieme geluksmomentjes voor Ria, dan geniet ze intens. Vooral als ze op een plek terecht is gekomen waar niemand anders. “Ik houd van de stilte.”

Fiets gejat

Als Ria door de stad fietst, zorgt ze ervoor dat ze haar Action fietsbel en slot bij zich heeft. “Ik kocht er een geweldige fietstas, heel praktisch maar ook leuk. Er zijn verschillende prints.” Waar ze stevig van baalt, is dat haar fiets onlangs is gejat. Bij het sportveld. “Dus momenteel heb ik geen eigen fiets, maar ja, hier in de schuur staan er genoeg, dus eigenlijk zou ik niet zo vaak mijn auto moeten pakken, maar gewoon gezond gaan trappen. Maar ja, mijn smoes, ik kan alles niet meekrijgen op de fiets. Ik zou ook minder kunnen kopen uiteraard,” schatert ze.

Sound of Music-fietstoer

Fietsen in een onbekende stad, vindt ze geweldig. “Een tijdje terug was ik met mijn dochter in Berlijn en we huurden daar een fiets. Een hele dag reden we rond en als we wat leuks zagen, stapten we af.” Vorig jaar in Salzburg deed ze de ‘Sound of Music-fietstour’, en zong ze luidkeels met een een groep do-re-mi terwijl ze de filmlocaties passeerde. “Volgende maand ga ik een paar dagen na Charleston en het lijkt me fantastisch om deze stad op de fiets te verkennen.”

Lekke band

Als ze moet kiezen tussen fietsen en wandelen, kiest Ria toch voor wandelen. Vooral omdat ze dan geen lekke band kan krijgen want op de één of andere manier overkomt haar dat te vaak. “Ik heb een Action bandenplaksetje, maar om nou te zeggen dat ik goed kan banden plakken zou te veel eer aan mezelf zijn, haha ik kan ook zeggen, ik krijg geen kans om hem te maken in mijn mannenhuishouden.” Een ander nadeel van fietsen vindt ze tegenwind. “Tegenwind,” zucht ze, “en maar trappen en het gevoel hebben dat je geen kilometer opschiet, eigenlijk is fietsen soms net als het leven. Soms trap je licht en vlieg je vooruit, en soms trap je zwaar en schiet je geen meter op. C’est la vie!”

Like jij Damespraatjes al op Facebook?
Like jij de Action Fanpage al op Facebook?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook