fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ria van de Action Fanpage geeft tips voor kerstcadeautjes onder de vijf euro

Sinterklaas is nog maar amper uitgezwaaid, of het volgende feest staat al weer voor de deur: Kerst. De bankrekening is door het Sintfeest flink geplunderd, dus we moeten het anders doen dit jaar. Leuke cadeautjes onder de vijf euro is ons doel. Kan dat? “Nou en of”, lacht Ria van de Action Fanpage. Speciaal voor damespraatjes.nl is zij gaan shoppen. 

Kerst betekent voor Ria het feest van het licht, de geboorte van Jezus en een feest van de vrede. Ze viert het elk jaar op verschillende plekken. “Als eerste in de kerk, vooral met Kerst vind ik het fijn om met mijn gemeente het feest te vieren, met heel veel muziek vooral, maar bij ons in de kerk hebben we altijd op eerste kerstdag een liefdesmaal. Iedereen die kan neemt iets lekkers mee en we hebben dan een gezamenlijke maaltijd met de meest heerlijke dingen, hoop gezelligheid hoor met een paar honderd mensen”, vertelt Ria. Samenzijn en delen met elkaar, dat is voor haar belangrijk.

Tekort

En natuurlijk viert zij Kerst met familie en vrienden. “Eigenlijk zijn twee kerstdagen veel te kort, we willen er altijd te veel leuke en gezellige dingen inproppen. Ik vind het heerlijk dat er tijd voor elkaar is en gezellig samen eten.”

Dit jaar is voor Ria wel een beetje raar; het is de eerste Kerst zonder ouderlijk huis en ook een Kerst dat haar gezin niet compleet is omdat een zoon stage loopt in Spanje.

Wens

Of Ria een wens voor het nieuwe jaar heeft? Jazeker! “Mijn wens voor iedereen: geniet van alle mooie dingen die op je pad komen het komende jaar, geluk is ongelooflijk kwetsbaar, dus koester het. Ik wens iedereen veel gezondheid, liefde, waardevolle vriendschappen, een warm hart voor je medemens en ongelooflijk veel geluk toe voor 2016.”

Vijf cadeautjes

Ria struinde de Action af en selecteerde vijf cadeautjes voor onder de kerstboom voor minder dan vijf euro.

Cadeautjes action

  1. Als eerste natuurlijk de kleine kerstboompjes, elk jaar heb ik er wel een paar door het huis verspreid staan. Voor 1,49 heb je zo leuk schattig kunstboompje in huis. Ik heb er momenteel een paar in de vensterbank staan, en onze hond Joep heeft inmiddels een plekje ingepikt naar een boompje, haha zo heeft hij zijn eigen kerstboom en blijft hij tenminste van mijn grote kerstboom af.
  1. Dan heb ik een boompje gevonden van schors, erg leuk en decoratief. Ze zijn in verschillende maten voor 2,99 en 3,99.
  1. Ook kwam ik deze leuke deco-hertjes tegen, ze zijn van keramiek met glitters, en zijn per stuk maar 95 cent, ze zijn trouwens ook als ijsbeer verkrijgbaar.
  1. Dan kan natuurlijk dit mooie kerstbord niet ontbreken. Het bord is er ook in de vorm van een ster en kost 1,99 per stuk. Hoe leuk is het om bij je kerstdiner van deze prachtige borden te eten.
  1. En dan als laatste de chocolade boomhangers voor 1,39. Elk jaar hang ik deze hangers in de boom. Zakken vol. Maar op onverklaarbare wijze halen deze hangers de kerst nooit.

Lees ook:

Volg je ons trouwens al op Facebook en Instagram?

Karin van Leeuwen (42 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook