fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ria van de Action Fanpage geeft handige Action-tuintips

Zodra het mooier weer wordt, krijgen tuinliefhebbers de kriebels: er moet worden geruimd, gesnoeid en plantjes in de borders worden gezet. Ook al weten ze dat er nog een nachtvorstje kan komen en het zomergoed dat niet overleeft. We vroegen Ria van de Action wat hip en handig is voor het komende tuinseizoen.

Ria heeft een tuin maar voelt geen enorme drang daar dagenlang in te werken. “Mijn mannen zijn er vaker mee bezig dan ik. Toen we een paar jaar geleden de tuin opknapten heb ik wel geholpen. Maar ik zit er vooral graag in. Heb een prachtige loungeset van de Action. Als het mooi weer is kan ik daar lekker lezen of kletsen met een vriendin.”

Dat je van dat wroeten rouwrandjes onder je nagels krijgt en dat de aarde tussen je poriën gaat zitten, vindt Ria maar niks. “Ik zag bij de Action leuke tuinhandschoenen met verschillende printjes, kosten maar negenenzeventig cent. Een uitvinding dus voor mensen zoals ik.”

Watervalletje

De man van Ria is dol op projectjes. Zijn volgende is al bekend: dat wordt een watervalletje. Voor haar hoeft het niet, ze heeft het er niet zo op. Het doet haar denken aan de vakantie van lang geleden. Stonden ze met hun tentje op een romantisch plekje op een camping naast een waterval. “Van dat geklater kon ik wel op het toilet blijven zitten”, lacht ze.

Bloembollen

Hun tuin is praktisch ingericht: met gras en tegels, hier en daar wat struiken en met een appelboom. Met de appels die daaraan groeien, worden jaarlijks smakelijke taarten gebakken. Potten vult Ria wel. “Eenjarige planten in leuke potjes, en bloembollen heb ik elk jaar. Nu heb je bij Action honderd bloembolletjes voor 2,44 euro. Oude teilen stop ik vol met die bollen. Ook houd ik van een potten met kruiden, munt is mijn favoriet. Kweeksetjes zijn gelukkig verkrijgbaar bij mijn favoriete winkel.”

pexels-photo

Matraskussens

In de zomer fungeert de tuin als een zoete inval; op de lange tafel staat altijd een grote pot thee klaar. Vooral in de weekenden als de kinderen met vrienden naar huis komen is het een heerlijke ontmoetingsplek. “De zomer is echt mijn jaargetijde, ik houd er zo van om lekker met veel mensen om de tafel te zitten tot ’s avonds laat, bij Action verkopen ze nu van die leuke fleurige matraskussens, ze zijn 40 x 40 en kosten 2,49 per stuk, het is dat ik nog hele leuke gebloemde op mijn houten stoelen heb, anders zou ik ze halen, want ze zijn erg leuk, zomers en fleurig.”

Genieter

Ria is dus meer een genieter van haar tuin en het buiten zijn, dan een tuinierder. “Wij wonen bij het bos en eigenlijk voelt het bos ook een beetje als mijn tuin, ik zit regelmatig op een bankje met een boek bij een meertje in het bos, dat is echt genieten, lekker even weg van alles en iedereen. En dan die prachtige natuur om me heen. Op en top genieten.”

Van Ria mag de zomer komen: zij is er klaar voor en haar tuin bijna.

Like Damespraatjes op Facebook
Like de Action Fanpage op Facebook

Karin van Leeuwen (44 jaar) schrijft vanuit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook