fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ria van Action geeft tips voor het nieuwe schooljaar

De zomervakantie is maandag voor kinderen uit het noorden van Nederland alweer voorbij. Niet leuk! Maar wat wel leuk is, is het aanschaffen van nieuwe schoolspulletjes. De winkels liggen er weer vol mee. Een van de leukste artikelen om te kopen, is de agenda. Die is immers belangrijk. En wie denkt dat met de komst van het digitale tijdperk de papieren agenda het veld moet ruimen, heeft het mis. De agenda blijft. Om de kosten van de schoolspullen binnen de perken te houden, vroeg Damespraatjes Ria Struijk, beheerder van de Action Fanpagina op Facebook om raad.

Toen Ria naar school ging, was het nog niet zo gangbaar om allerlei hippe schoolartikelen te kopen. “Ik ben nu 49 en kan me herinneren dat we vroeger een agenda van school kregen en in heel saaie schriften schreven. Als ik dat vergelijk met de schooltijd van mijn eigen kinderen, is dat een wereld van verschil”, vindt Ria. Agenda’s vol schrijven en vol plakken met plaatjes van je idool was er in haar tijd dan ook niet bij. “We moesten onze agenda netjes houden. Elke week kwam onze mentor de klas rond om onze agenda te controleren.” Wel had Ria zo’n ouderwetse leren schooltas die helemaal vol gekladderd was met hartjes en namen van klasgenoten en vriendjes, en dan ook nog met dikke zwarte stift wat er dus ook niet meer af gaat. Dit toen tot grote frustratie van haar moeder.

back to school-action-meerdere-producten-C

Nu shopt Ria de schoolspullen bij de Action. “De meeste schoolspullen van mijn kinderen komen bij natuurlijk bij Action vandaan. Meestal gaan we gezellig een middag schoolspullen shoppen en trekken we er een middag voor uit. Al moet ik zeggen dat het met Renske, mijn 14-jarige dochter, vaak een heel probleem is. Kiezen tussen zoveel verschillende spullen is een hele klus en dit jaar zijn we dus ook weer verschillende keren naar de stad geweest om de mooiste en leukste schoolspullen te scoren.”

Gelukkig gaan de kinderen van Ria met plezier naar school. De jaren vliegen volgens haar voorbij. “Mijn oudste zoon studeert al een paar jaar in Groningen, mijn tweede zoon gaat volgende week voor een half jaar naar Benidorm om stage te lopen in een ziekenhuis voor zijn opleiding verpleegkunde, mijn derde zoon hoopt komend jaar examen te doen en mijn dochter gaat dit jaar naar havo 2. Ik geloof dat ik oud begin te worden”, schatert Ria.

Damespraatjes is natuurlijk benieuwd naar de leuke schoolspullen die Action in de aanbieding heeft. “Action heeft leuke schoolspullen in de schappen die ook nog eens prima te betalen zijn. Als ik weer naar school zou moeten dan zou ik alles gewoon bij Action gaan halen, voor jongens en voor meisjes is er genoeg keuze. Wat ik trouwens als eerste zou gaan kopen zijn de rekbare boekenkaftjes, ik heb een vreselijke hekel aan boeken kaften en deze wasbare dingetjes zijn een uitkomst”, tipt Ria.

back to school-action-eenvoudige agenda-pimpen-C

De trends op schoolspullengebied heeft Ria ook al in de smiezen: saaie bruine agenda’s die nog geen euro kosten en die je zelf kan pimpen. “Dit is echt een trend onder jongeren, het liefst pimpen ze volgens mij tegenwoordig alles.” Schriften worden met schoolbordverf beklad, andere dingen worden weer met washi-tape onder handen genomen.

“Eigenlijk zou ik best weer naar school willen gaan. Voor die leuke schoolspulletjes dan he, de lessen, leren en huiswerk laat ik graag aan de jeugd over.”

Wil je meer leuke tips en deals?

 

Karin van Leeuwen (42 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook