fb
Damespraatjes Damespraatjes

Review: Sandra test Sambrosa Melatonine

Sinds een paar maanden slaap ik niet echt goed. Volgens mijn dochters komt dat omdat ik in de overgang ben, zelf denk ik dat ik een teveel aan levenslust heb! Zodra het ’s ochtends licht begint te worden wil ik mijn bed uit. Lekker naar beneden, een kop koffie drinken, heel even mijn telefoon checken en dan aan het werk. Dat leidt er echter toe dat ik soms nachtenlang maar een uurtje of 6 slaap en aan het eind van de week redelijk ben afgeknoedeld.

Een mens zou toch gewoon goed moeten slapen

Onlangs kreeg ik de vraag of ik de melatonine van Sambrosa zou willen testen. Eerst stond ik helemaal niet zo te juichen, want dat is toch een slaapmiddel!? Een mens zou gewoon uit zichzelf lekker moeten slapen en daar geen middeltje voor nodig hebben. Heb je dat wel nodig, dan moet je eerst gaan onderzoeken waardoor het komt dat je zo slecht slaapt. Toen ik de verpakking van Sambrosa ontving en de tekst op de achterkant las dacht ik dat het misschien toch niet zo’n slecht idee zou zijn om het eens te proberen. Zaterdag heb ik namelijk een flinke fietstocht voor de boeg (170 kilometer!) en de hele week heb ik per nacht niet meer dan 6 uur geslapen. Hoe fijn zou het zijn als ik een nacht aan de 8 uur slaap zou komen!

De voorbereiding

Natuurlijk wilde ik wel weten wat ik zou gaan slikken. Op de verpakking las ik dat er naast Melatonine ook Passiebloem, Valeriaanwortel, Kamille, Citroenmelisse, Hop en Magnesium in zit. Veelal kruiden die er voor zorgen dat je lekker rustig wordt. Op het werk maakte ik samen met een collega alvast de foto’s van de verpakking en van de pillen.

Ook las ik de bijsluiter zodat ik wist wat me te wachten zou staan.

  • Melatonine stimuleert het sneller in slaap vallen. Het helpt bij de verlichting van subjectieve gevoelens bij jetlag en ploegen- en/of nachtdiensten
  • Voor een lange en gezonde nachtrust
  • 1 capsule innemen een uur voor het slapengaan, bij voorkeur met een glas water
  • Gebruik bij overgevoeligheid, mensen met een auto-immuunziekte, zwangere vrouwen en bij borstvoeding wordt afgeraden. Twijfel je raadpleeg dan een arts.

Een uur voor het slapen gaan

Een uurtje voordat ik wilde gaan slapen heb ik de Sambrosa melatonine-capsule genomen. Ik vond het niet echt lekker ruiken, maar hoorde van een vriend dat dat de kruiden zijn. Bij het innemen had ik geen last van de geur en de capsule was heel makkelijk in te slikken. Doordat ik best een zware werkdag had gehad (en natuurlijk omdat ik de hele week niet veel had geslapen) besloot ik al wat eerder naar bed te gaan. Lekker met mijn boek. Een kwartiertje voordat de pil zijn werk moest doen viel ik in slaap. Ook zonder de pil was het me vermoedelijk wel gelukt, omdat ik meestal geen probleem heb om in te slapen, maar om lang genoeg te blijven slapen.

Mijn ervaring

Je zult het niet geloven, maar net als ik een test doe voor een pil waardoor je lekkerder gaan slapen, barst ’s nachts het onweer gigantisch los. De regen valt met bakken uit de hemel en het dondert en het flitst. Ik word hier wakker van en realiseer me dat het slaapkamerraam van mijn dochter nog open staat. Ik spring uit bed om een groot waterballet te voorkomen en een eventuele blikseminslag. Daarna kruip ik gerustgesteld mijn bed weer in en val onmiddellijk in slaap. Dit overkomt me anders nooit. Als ik eenmaal wakker word ’s nachts kost het me normaal zeker een uur om weer in te slapen (naar de wc, kopje thee, boekje lezen, weer naar de wc, etc). Nu slaap ik meteen lekker verder.

Een uurtje later komt mijn dochter thuis van een feestje en doet de deur van mijn slaapkamer dicht om mij niet wakker te maken, maar hier word ik juist wakker van. Ik klim mijn bed uit, doe mijn deur weer open en kruip in bed. Net als een uurtje geleden slaap ik meteen weer in. Ik weet niet wat ik meemaak. De volgende ochtend word ik om 8 uur gewekt door mijn wekker en voel me super lekker uitgerust. Waar ik een beetje bang voor was, dat ik me misschien wat duf zou voelen, is niet het geval. Ik voel me energiek! En dat is een hele fijne gedachte met het oog op de fietstocht van morgen!

Conclusie

De Sambrosa melatonine capsules hebben ervoor gezorgd dat ik me 8 uur lang relaxed heb gevoeld waardoor ik lekker heb geslapen. Ik werd tussendoor wel wakker door prikkels uit mijn omgeving en daar was ik wel blij mee, als er wat aan de hand is wil ik niet als een zombie in mijn bed liggen. Door de capsules had ik wel zoveel rust in mijn lichaam en mijn hoofd dat ik meteen weer insliep. Overdag voelde ik me heel energiek en had geen last van dufheid.

Ik zal de capsules niet iedere dag gaan gebruiken. Als dat wel nodig zou zijn zou ik denk ik naar de huisarts gaan om de onderliggende oorzaak uit te vinden (misschien toch de overgang?). Wel zal ik het zo nu en dan gebruiken als ik echt heel fit moet zijn en een aantal nachten niet heb geslapen. Verder reis ik veel en kan nog wel eens last hebben van een jetlag. Na mijn volgende vliegreis ga ik het zeker gebruiken.

Heb jij ervaring met melatonine? We zijn heel erg benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel of op onze Facebookpagina. Vinden we gezellig :-). Hier vind je meer info over de Sambrosa melatonine capsules. 

De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Makiz Haibat

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Jo's Daughter -

Oh wat goed, ik zal het eens aan mijn moeder doorgeven. Zij slaapt ook zo slecht, wie weet is het iets voor haar!

Reageer ook