fb
Damespraatjes Damespraatjes

Review: Mara test Nescafé Dolce Gusto in de Drop

Ik ben echt gek op koffie, een kop koffie drinken is dan ook het eerste wat ik doe als ik wakker word. Niet alleen om mijn cafeïne levels weer op peil te krijgen, maar ook gewoon omdat ik het heel lekker vind. Om 11 uur drink ik vaak met Sandra een kop koffie bij de koffiebar beneden, ook heel erg lekker! Toen ik werd gevraagd of ik Nescafé Dolce Gusto wilde proberen zei ik dan ook volmondig: ‘JA!’. Ik testte de koffie in de nieuwste machine van Nescafé Dolce Gusto, de Drop. En dit zijn mijn bevindingen!

Design

Het design van de Drop valt meteen op! Ik vind het een erg mooi apparaat en heb sinds hij hier staat al veel complimentjes gekregen. Het design is geïnspireerd op een vallende druppel, grappig bedacht! Ik heb de witte machine, maar je kan ook voor een zilveren of rode kiezen.

Gebruik

Door middel van capsules zet je de koffie. Je doet eerst water in het reservoir, hier gaat ongeveer 1 liter in. Vervolgens kies je een capsule met de smaak waar jij zin in hebt, bijvoorbeeld een latte macchiato of een chai latte. Met de touchpad kies je welke hoeveelheid je wil, bij een lungo stel je hem anders in dan bij een espresso, dit zorgt voor een andere sterkte. De touchpad ziet er erg goed uit, is makkelijk in gebruik en ik had het nog nooit eerder gezien bij koffiemachines. Het is vooral fijn dat je hiermee makkelijk de hoeveelheid kan aanpassen en hierdoor verschillende dranken met één machine maken. Bij mijn huidige apparaat heb ik een stuk minder opties.

Bij veel koffiemachines moet je vrij lang wachten voordat hij is opgewarmd. Dat hoeft bij de Drop  niet, je kan dus meteen beginnen met je drankje.

Smaak

Er zijn 37 (!) verschillende smaken koffie die je met de Nescafé Dolce Gusto kan maken. In de capsules zit versgemalen koffie en dat proef je zeker. Ik heb de lungo, espresso, cappuccino en latte macchiato geprobeerd. Er zijn dus meerdere smaken, maar ik heb ze nog niet alle 37 geprobeerd. Je hebt niet alleen warme dranken,  je kan ook een ice cappuccino maken. Mijn zusje vond het apparaat er gaaf uitzien, dus zij wilde graag helpen met proeven. Onze favorieten: ik vond vooral de lungo erg lekker en mijn zusje was groot fan van de latte. Ze ging totaal uit haar plaat na het zien van alle opties. Zij kan dan ook niet wachten om alle andere variaties te proeven. Ook de espresso is lekker, de machine heeft namelijk een hoge druk (15 bar), waardoor ik de espresso erg lekker vind.

Het is fijn dat ik nu tijdens mijn werk makkelijk en snel koffie kan drinken. En de variatie is ook fijn, als ik koffie met mijn zusje drink kan zij voor haar latte gaan en ik voor mijn zwarte koffie. Zonder dat we van machine hoeven te wisselen!

Lungo en Cappuccino

Lungo en Cappuccino

Conclusie

+ Prachtig design
+ Makkelijk in gebruik
+ Goede koffie
+ Veel verschillende soorten koffie die gewoon in de supermarkt verkrijgbaar is

Dolce Gusto met de Drop is geschikt voor iedereen die…

… Veel variatie wil
… Graag snel koffie zet
… Zelf in de hand wil houden hoe sterk de koffie is
… Een design koffiemachine in de keuken wil hebben staan

Wil je meer info? Kijk dan even op www.dolce-gusto.nl/drop

Dolce gusto smaken

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Maria kraaijvanger -

Ik vind cups ook erg prijzig ,maar wel erg lekker

Nicole -

Ik heb zelf een andere variant van de Dolce Gusto.
De Koffie is echt heerlijk. Ik vind de cups alleen erg duur € 4,50 voor 8 kopjes Cappuccino

Reageer ook