fb
Damespraatjes Damespraatjes

Review: Mara test het vernieuwde HelloFresh (en jij krijgt een KORTINGSCODE!)

‘Doe jij boodschappen of zal ik dat straks doen?’ lees ik op het gebroken scherm van mijn iPhone. Het is 18:00 uur en ik zit nog op kantoor. Mijn werk is eigenlijk verre van af, maar ik zal wel echt zo naar huis moeten. De honden moeten naar buiten en -zoals Ward in zijn berichtje aan mij laat weten- moeten er ook nog boodschappen gedaan worden. Snel Google ik een recept en krabbel een lijstje op een lege envelop. Een uur later loop ik met in de ene hand een volle boodschappen tas en in de andere hand twee hondenriemen, richting huis. Eigenlijk heb ik er een hekel aan, maar ach… Het is niet anders!

Het  is niet zo dat ik een hekel heb aan koken, boodschappen doen of de honden uitlaten. Eigenlijk zijn het zelfs dingen die ik heel erg leuk vind om te doen, maar vooral als ik er lekker de tijd en aandacht voor heb. Doordeweeks lukt dit vrijwel nooit en kan ik er gewoon niet van genieten. Van diverse mensen in mijn omgeving kreeg ik al de tip om HelloFresh eens te proberen. HelloFresh is een maaltijdservice die alle benodigdheden voor een lekkere maaltijd bij je thuis bezorgt. Je kunt zelf kiezen hoe vaak en voor hoeveel personen je het wil. Eraan vastzitten doe je dus niet! Toen HelloFresh ons benaderde of wij het een keer willen proberen, moest ik natuurlijk wel ja zeggen. En ik wil mijn ervaring graag met jullie delen 🙂

Hoe werkt het precies?

Zoals ik al zei, is HelloFresh een maaltijdservice die boodschappen aan huis bezorgt. Hoe werkt het?

1. Meld je aan. Geen zorgen, dit betekent niet dat je ergens aan vastzit of dat je iets moet bestellen.

2. Kies een maaltijdbox die bij jou past. Geef hierbij aan voor hoeveel mensen je kookt en hoe vaak je die week een box wilt ontvangen.

3. Kies uit 10 gerechten welke maaltijden jij wil ontvangen. Je kan zelf aangeven wat jij belangrijk vindt, zoals bijvoorbeeld vegetarische maaltijden of calorie-bewuste maaltijden.

4. HelloFresh stelt jouw box samen en levert hem gekoeld thuis bij je af. Ook dit bezorgmoment is heel flexibel, je kan zelf aangeven op welke dag en hoe laat de box bezorgd mag worden. Vlak voordat ze komen sturen ze nog een sms-je dat ze onderweg zijn. Zij houden rekening met jouw schema, jij niet met dat van hen.

5. De box wordt bezorgd en jij kan hem uitpakken. Alle boodschappen zijn per maaltijd in een doosje gestopt, die je gewoon in z’n geheel in de ijskast kunt zetten. De losse doosjes uitpakken kan natuurlijk ook, maar ik vind het handig om de boodschappen lekker bij elkaar te houden.

HelloFresh 5

HelloFresh 7

6. Je kan aan de slag met het eten! Bij elk doosje boodschappen zit een recept. Niet kunnen koken is echt geen excuus om het niet te doen, want op het recept staan foto’s van de handelingen en de heldere instructies maken het écht heel eenvoudig.

Hoe heb ik het ervaren?

Ik bestelde deze week de Family box. De naam zegt het al: in deze box zitten gerechten die geschikt zijn voor het hele gezin. Hij bevatte drie maaltijden:

  • Victoriabaarsfilet, met roerbakgroenten en zilvervliesrijst
  • Zomerse andijviestamppot met gehaktballetjes, zongedroogde tomaten en oude kaas
  • Orzo met courgette, romatrostomaten, gruyère, pijnboompitten en rozemarijn.

De box wordt netjes zoals afgesproken op maandagavond rond 16:35 uur bezorgd. Ook vlak voordat hij bezorgd wordt krijg ik nog een berichtje waarmee ik de bestelling kan volgen. Ik heb een hekel aan het wachten op pakketten en een nog grotere hekel aan het wachten op mijn eten, dus ik moet zeggen: top gedaan HelloFresh! Dit bezorgsysteem werkt top voor mij.

HelloFresh4
HelloFresh 3
HelloFresh 2

Als ik de doos openmaak zie ik al snel dat het écht zorgvuldig is ingepakt. Alle ingrediënten liggen netjes in de doos en ik kan zo aan de slag. Geen gedoe met dingen sorteren of uitzoeken, maar direct de keuken in. Ik besluit de orzo met courgette, romatrostomaten, gruyère, pijnboompitten en rozemarijn te proberen. Volgens het recept ben ik hier ongeveer 35 minuten mee bezig en kan ik eventuele vragen via de WhatsApp hulplijn stellen. Vandaag heb ik ze niet, maar ik vind het wel heel fijn dat hij er is. Zo weet ik zeker dat het niet kan mislukken doordat ik iets niet helemaal begrijp.

HelloFresh 6

Na 25 minuten (ik ben een hele snelle kok, haha) staat mijn gerecht op tafel. We hebben er enorm van genoten en er wordt direct gevraagd of we dit morgen weer kunnen eten. Ik moet mijn tafelgenoten teleurstellen: morgen eten we wat anders. Maar als ik vertel dat het een zomerse andijviestamppot met gehaktballetjes, zongedroogde tomaten & oude kaas is, zijn ze gelukkig weer blij. 

HelloFresh 1

Zou ik HelloFresh aanraden?

Ja, dat doe ik zeker! Ik heb het nu een keer mogen proberen en ik vind het echt een top service. HelloFresh snapt dat mensen overdag druk zijn en niet de hele dag thuis op een pakket willen wachten. Ook snappen ze dat je graag lekker, gevarieerd en naar jouw smaak wil eten. Hierdoor is de service ook heel geschikt voor vegetariërs, mensen die juist helemaal niet van vega houden of mensen die op de lijn letten. Tot slot vind ik het geweldig dat je nergens aan vast zit, je weet tenslotte nooit of jij de rest van je leven op maandag, dinsdag en woensdag thuis wilt eten.

Kortingscode

Wij zijn enthousiast en hopen dat jullie dit ook zullen zijn. We hebben daarom een unieke kortingscode zodat jullie € 25 korting krijgen op de abonnementen van HelloFresh.

De kortingscode is: FLEXP5C (geldig tot en met 31 juli 2017)

KLIK HIER OM JOUW CODE TE GEBRUIKEN!

Ga jij het proberen?

Ga jij HelloFresh met korting proberen? Wij hopen natuurlijk van wel! We zijn heel benieuwd of jullie net zo enthousiast zijn als ik. Laat het ons weten in de comments onder dit artikel 🙂

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook