fb
Damespraatjes Damespraatjes

Review: Mara test de Canon PIXMA MG7751 all-in-one printer

Inmiddels heb ik de Canon PIMXA printer al een paar dagen uitgeprobeerd en ik moet zeggen: ik kan me niet meer voorstellen dat ik ooit zonder printer heb geleefd. Ik werk namelijk regelmatig thuis en moet dus heel vaak op de fiets naar een printwinkel als ik iets wil printen of kopiëren. Dat ik deze all-in-one printer mag testen, komt dan ook eigenlijk als geroepen. 

Functies

Ik moet toegeven dat als ik jullie over ALLE functies op de Canon PIXMA MG7751 wil vertellen, dat ik dan beter de handleiding er even bij kan pakken. Waar je vroeger alleen de functie ‘printen’ op het apparaat had zitten, is dat tegenwoordig wel anders. Zo kan je met deze het volgende:

  • Printen vanaf de computer, smartphone of tablet
  • Printen vanaf Facebook en Instagram
  • Kopiëren
  • Scannen
  • Al het printen kan draadloos!

Het printen kan zowel draadloos als via een kabel naar je computer. Ook is het mogelijk om een memory card in te voeren, bijvoorbeeld uit je camera. Ik gebruik tot nu toe vooral de draadloze printfunctie vanaf mijn laptop en smartphone. Zo ben ik begonnen met een leuke fotomuur om mijn werkplek wat te pimpen.

Gebruik

Toen ik de doos met printer binnenkreeg schrok ik wel even. Want zoals ik al zei: ik heb nog nooit een printer gehad, laat staan er een geïnstalleerd. Nou, het viel me dus 100 procent mee! Echt waar. Ik weet niet of ik nou technischer ben dan ik lijk of dat het echt gewoon makkelijk is. Ik denk het laatste, haha! Als je de gebruiksaanwijzing goed volgt (is er in veel talen, ook Nederlands) kom je er zeker uit.

Zodra je hem aan de praat hebt, is het ook vrij eenvoudig allemaal. Zoals ik al zei kan je printen, scannen en kopiëren. Via een touch screen op de printer zelf kan je makkelijk door alle mogelijkheden sliden. Spreekt allemaal voor zich.

Via de Easy-PhotoPrint-App kan je ook makkelijk vanaf je smartphone of tablet printen. De printer kan dan via Wi-Fi verbinding met de printer maken.

Design 

Design, is dat belangrijk bij een printer? Ik vind van wel! Ik kan me zo voorstellen dat er mensen zijn die printers vooral functioneel vinden, maar bij mij is dat zeker anders. Vooral als je er veel gebruik van maakt! Zoals je op de foto kan zien is de printer strak vormgegeven en niet groter dan hij zou moeten zijn. Die van mij is hoogglans wit, maar hij is ook in het zwart verkrijgbaar. Ik vind hem erg mooi en vind hem goed in op mijn werkplek passen.

Kwaliteit

De fotoprints zijn van erg hoge kwaliteit, waardoor ze heel geschikt zijn om op te hangen en neer te zetten. Let wel op: maak dan gebruik van fotopapier! Dit geeft een veel mooier resultaat dan gewoon papier. Gewoon papier kan je natuurlijk wel gebruiken wanneer je stukken tekst moet printen.

Conclusie

Buiten dat ik gewoon heel blij ben om nu te kunnen printen, scannen en kopiëren, ben ik vooral heel blij dat het allemaal goed werkt. Oftewel: deze all-in-one printer is een blijvertje.

Ik vertelde je trouwens dat ik mijn werkplek aan het pimpen ben met mooie foto’s die ik zelf print (lees: very low-budget art, haha!) en ophang. Klik hier om het eindresultaat te zien!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook