fb
Damespraatjes Damespraatjes

Review: Evans & Watson (IJs)thee

Het is een vast ritueel: elke ochtend start ik met een kop koffie én een kop thee. De koffie geeft mij de nodige energie om er hard tegenaan te gaan, de thee hydrateert en geeft tegelijk een gevoel van rust. Voor mij al jaren een geweldige combi! Hoewel het vaste ‘recept’ altijd thee en koffie is, wil ik met de thee graag variëren in theesoorten en smaakjes. Van zwart tot groen en van fris tot kruidig: thee is zo’n prachtig product waarbij je voor elk moment en gevoel een passende smaak kunt vinden. 

Iets wat ik sinds deze zomer ook helemaal heb ontdekt, is ijsthee. Als kind dronk ik het weleens uit een pak (ook niks mis mee overigens), maar tegenwoordig maak ik het zelf. En dat is nog heel veel lekkerder én opent de deur naar een volledig nieuwe thee-wereld. Ik mocht de ijsthee’s van Evans & Watson testen, die overigens ook als warme thee erg lekker te drinken zijn. Ik neem je mee!

De theeën van Evans & Watson zijn niet te vergelijken met de thee uit de supermarkt. Ze zijn een stuk luxer, aromatischer en gemaakt van premium ingrediënten. Je stopt ze zelf in een theezakje of in een theepot met filter. Dit is heel fijn, want zo kan je zelf de hoeveelheid en intensiteit bepalen.

Raspberry of Love

Wauw, wat een spectaculaire thee is dit! En dat hem ik het nog niet eens over de smaak, maar over de prachtige samenstelling van de inhoud van het zakje. In de Raspberry of Love vind je hibiscusbloesem, rozijnen, aalbessen aroma, zonnebloembloesem en échte suikerhartjes. De suikerhartjes geven de thee iets spectaculairs en nog voordat ik hem geproefd heb, ben ik al verkocht. De smaak is soepel en fruitig en leent zich perfect als warme, maar ook als ijsthee.

Hibiscus 

Ook van deze thee ben ik enorm charmeerd. Ik had nog nooit eerder hibiscus thee geproefd, maar na één slok was ik verkocht. Wat een mild-frisse en aangenaam smakenpalet is dit zeg. Op de website van Evans & Watson lees ik dat dit de best beoordeelde Hibiscusthee van Nederland is. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal maar ik kan me inderdaad niet voorstellen dat het lekkerder kan dan dit. Net als de Raspberry of Love is deze thee uitermate geschikt om als warme en als ijsthee te drinken.

Morninga Winterwoud

Oeh, de Morninga Winterwoud is ook echt een prachtige thee. De smaak zou ik omschrijven als kruidig en warm. De zoete gebakken appels met sterke kaneel tonen maken het een thee waarbij ik direct een gevoel van thuiskomen ervaar. De thee is zowel warm als koud te drinken, maar zelf heb ik een lichte voorkeur voor de warme variant. Vooral ’s avonds op de bank!

Verschillende hoeveelheden verkrijgbaar

De losse theeën van Evans & Watson zijn verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden, variërend van een proefmonster van 10 gram tot grote verpakkingen van wel 5000 gram.

Welke Evans & Watson thee zou jij wel willen proberen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook