fb
Damespraatjes Damespraatjes

Review: de nieuwe Moccamaster KBG Select

Een paar jaar geleden was ik met Sandra een paar dagen naar New York. Wat is het toch een prachtige stad! We maakten een helikoptervlucht over Manhattan, wandelden over The Brooklyn Bridge, deden een rondje Central Parc én dronken voor het eerst in lange tijd weer filterkoffie. Geloof het of niet; maar filterkoffie is daar al jaren weer hip! En ook in Nederland is het een keiharde comeback aan het maken. 

Beter voor je gezondheid

Dat filterkoffie een comeback aan het maken is, is eigenlijk helemaal niet gek. De smaak is uniek, het verspreidt een heerlijke geur door het huis en het is beter voor je gezondheid dan ongefilterde koffie. Wist je dat koffie uit koffiecapsules, een Italiaans espressopotje, een French press of uit een automaat met een metalen of nylon filter Cafestol bevat?

Verhoogd cholesterol

Cafestol is een stof in koffie die ervoor zorgt dat de slechte LDL cholesterol in je bloed wordt verhoogd. En we weten allemaal: een verhoogd cholesterol is ongezond. Er wordt daarom aangeraden om niet meer dan 2 tot 3 kopjes ongefilterde koffie per dag te drinken. Bij filterkoffie is dit anders. De stof Cafestol blijft hierbij namelijk achter in de filter en komt zo niet in je koffie terecht. Hierdoor kan je het zo goed als onbeperkt drinken (als je de maximale hoeveelheid cafeïne niet meetelt in ieder geval).

Kortom: filterkoffie is niet alleen lekker en hip, het is ook nog eens beter voor je gezondheid! Reden genoeg om ook thuis weer een koffiezetapparaat met filter neer te zetten. Maar dan natuurlijk wel een exemplaar dat gezien mag worden. Wij testen daarom de Moccamaster KBG Select, in de kleur Yellow Pepper.

Design

Wauw, wat is dit een mooie machine! De nieuwe Moccamaster KBG Select staat nu een tijdje bij ons in de keuken en ik word elke dag blij als ik er naar kijk. Het is een prachtige eye catcher, waar bijna iedereen die bij ons langskomt naar vraagt. Wij hebben hem in de kleur Yellow Pepper, maar hij is in nog 20(!) andere kleuren verkrijgbaar. Op het gebied van design scoort de Moccamaster KBG Select dus zeker een dikke tien! Hier worden we ook blij van: hij is gemaakt van duurzame, recyclebare materialen, is BPA-vrij én wordt in Nederland met de hand gemaakt.

Gebruik

De Moccamaster KBG Select is een ideaal apparaat wanneer je niet alleen volle potten koffie wilt zetten. Met behulp van een nieuwe keuzeschakelaar is het mogelijk om eenvoudig een volle of halve pot te selecteren. Voor een halve pot is de doorstroomtijd langzamer. Het resultaat is een aromatische koffie met een volle smaak, ongeacht de hoeveelheid.

Nog een mooi voordeel van de Moccamaster KBG Select, is dat hij erg stil en snel is. Hij zet tien kopjes koffie binnen zes minuten en is daarmee een stuk sneller dan bijvoorbeeld een espresso machine. De filterhouder is uitgerust met een automatische druppelstop, zodat je koffie kunt inschenken, terwijl de koffie nog niet helemaal is doorgelopen.

Het water wordt opgewarmd door een hoogwaardig koperen element en de koffie wordt warm gehouden door een emaillen plaat. De warmhoudplaat houdt de koffie op 80º-85ºC en schakelt na 40 minuten automatisch uit. Het koffiezetten en de warmhoudplaat zijn gescheiden systemen. Als de koffie is gezet, schakelt het koffiezetgedeelte automatisch uit. Dit is een effectieve beveiliging tegen brand. Zo hoef je je geen zorgen te maken wanneer je het apparaat aan laat staan en zelf even iets anders in huis aan het doen bent.

Smaak

Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar ik vind de koffie uit de Moccamaster KBG Select echt heel lekker. Hij is minder zuur en bitter dan de traditionele filterkoffie. Dit komt doordat hij werkt met een perfecte zettemperatuur van 92º-96º , wat zorgt voor minder zuur en minder bitter. Bij deze temperatuur lost het water de aroma-bevattende oliën op, dit geeft een ideale balans tussen zoetheid en bitterheid

Eindoordeel

Al met al moet ik zeggen dat de Moccamaster KBG Select een absolute verrijking van mijn keuken is. Ik wist al dat ik dol was op filterkoffie, maar het design, het gebruiksgemak en de smaak van de koffie van de Moccamaster KBG Select, maken dat het echt een blijvertje is.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook