fb
Damespraatjes Damespraatjes

Review: Compact Power™ Cyclonic stofzuiger van Rowenta

Wie mij kent, weet hoe belangrijk ik een schoon huis vind. Ik krijg dan ook vaak grapjes naar mijn hoofd geslingerd dat ik in een stofzuiger-reclame woon en dat ik een tikkeltje OCD heb. Hoewel het allebei (gelukkig) niet waar is, is het wel tekenend voor mijn relatie met de stofzuiger. Wie mij kent weet ook dat mijn huis niet uit zichzelf zo schoon blijft. Ik heb namelijk een dochtertje van één die het heel leuk vindt om zelf te eten (en flink te knoeien), dagelijks met schoenen vol met zand thuiskomt en natuurlijk dol is op troep maken. Tel daar onze Franse Buldog Sambal bij op en de viezigheid is compleet!

Allergieën, astma en een hond 

Dat ik graag in een schoon huis woon is niet uit de lucht komen vallen. Ik heb last van astma en allergieën. Als mijn huis niet goed schoon is (en er bijvoorbeeld veel stof en hondenharen liggen), dan word ik simpelweg ziek. Tel daarbij op dat mijn vriend Ward en ik allebei erg druk zijn en thuis écht tot rust willen komen. Dat lukt ons niet in een vies huis. Tot slot vind ik het natuurlijk ook heel belangrijk dat mijn dochtertje lekker schoon kan spelen.

Om het huis zo schoon te houden, moet er zeker twee keer per week gestofzuigd worden. Omdat we het zo goed bijhouden is het vaak binnen een kwartier klaar. Gelukkig maar, want anders houden we geen tijd meer over voor leuke dingen! Om het zo snel gedaan te krijgen moet je, naast het regelmatig bijhouden, gebruikmaken van een goede stofzuiger. Ik testte de Compact Power™ Cyclonic stofzuiger van Rowenta. Benieuwd wat ik er van vind? Lees lekker mee!

rowenta 2

Zo ziet de doos eruit!

Wat vind ik belangrijk bij een stofzuiger?

Om snel en efficiënt het huis te stofzuigen, vind ik een aantal dingen van levensbelang. Zo hecht ik waarde aan een stofzuiger met een snoer van minimaal 6 meter, die flinke zuigkracht heeft, makkelijk door het huis navigeert, snel te legen is en er ook nog eens mooi uitziet. Voldoet de Compact Power™ Cyclonic van Rowenta hier aan?

En dit zit in de doos!

En dit zit in de doos!

Het snoer

De Compact Power™ Cyclonic heeft een snoer van 6,2 meter. Heel fijn, want zo heb je een flinke actieradius van 8,6 meter. In het verleden werkte ik ook nog weleens met een stofzuiger met een snoer van 5 meter, maar hierbij moest ik hem te vaak in een ander stopcontact stoppen. Dit kost veel tijd en daar heb je geen zin in! Heel fijn dus, dat snoer van 6,2 meter.

De zuigkracht

Met veel hondenharen en zand in huis, moet een stofzuiger wel van hele goede huize komen om aan mijn eisen te voldoen. Gelukkig heeft de Compact Power™ Cyclonic echt enorme zuigkracht en vind ik de hardste stand eigenlijk te hard. Op mijn harde gietvloer gebruik ik hem daarom op de helft van de power en op de vloerkleden op 1/3 van de power. Anders zuigt hij zo hard, dat hij zich vastzuigt aan de grond. Dit illustreert mooi hoe krachtig hij is!

Schermafbeelding 2018-10-19 om 15.47.17

3AAA Performance. Dat maakt hij zeker waar!

Navigeren door het huis

Naast een stofzuiger met een te kort snoer, heb ik nóg een grote ergernis: een stofzuiger die omvalt of je niet lekker door het huis ‘volgt’ als je bezig bent. Ik moet best wat hoekjes om en dan is het super irritant als je de stofzuiger steeds weer overeind moet zetten. De Compact Power™ Cyclonic is erg stabiel, ‘volgt’ goed en valt niet om. Check, ook dit onderdeel is goedgekeurd!

Stofzuiger legen

Tegenwoordig heb je twee soorten stofzuigers: met zak of zonder zak. Het maakt mij eigenlijk niet veel uit welke van de twee het is, als je hem maar makkelijk kunt legen, zonder dat alles meteen weer onder het stof zit. De Compact Power™ Cyclonic is een exemplaar zonder zak en is makkelijk te legen. Heel fijn! Ook prettig: je hoeft nooit meer zakken te kopen. Scheelt je geld en tijd. En laten we eerlijk zijn: daar hebben we eigenlijk altijd te weinig van 😉

rowenta

Ook heel fijn: je kunt het grote opzetstuk verwijderen en verschillende kleinere opzetstukken gebruiken. Handig voor plinten, hoekjes én het uitzuigen van de besteklade. Vooral door de geïntegreerde borstel kan je het heel netjes en zonder krassen opzuigen. Ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar hij ligt deze altijd vol met kruimels!

Design

Oké, oké… Ik geef toe dat het design voor de meeste mensen niet het belangrijkste is bij het uitzoeken van een stofzuiger. Maar, het is toch wel héél fijn als de stofzuiger er ook een beetje lekker uitziet. De Compact Power™ Cyclonic stofzuiger van Rowenta ziet er modern en high-tech uit. Of jij het een mooi design vindt, dat is natuurlijk aan jou. Maar ik vind hem in ieder geval erg mooi!

Conclusie

Ik ben buitengewoon tevreden over de eigenschappen en prestaties van de Compact Power™ Cyclonic van Rowenta. Op elk testvlak voldoet hij aan mijn eisen en ik kan hem je dan ook zeker aanraden!

De Compact Power™ Cyclonic van Rowenta is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com, BCC, Coolblue en Mediamarkt.

Wat vind jij belangrijk bij een stofzuiger? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook