fb
Damespraatjes Damespraatjes

Reneé doet boodschappen voor haar buren op leeftijd: “Mooi om elkaar te kunnen helpen”

Hartverscheurend vond Reneé het toen ze ontdekte dat haar buurvrouw sinds de uitbraak van het Coronavirus niet meer naar buiten toe durft. “Ze is 84 jaar oud, heeft diabetes en valt echt in een risicogroep” vertelt Reneé (31). “Haar kinderen wonen aan de andere kant van het land. Ze zag ze al weinig, maar nu komen ze even helemaal niet meer. Eigenlijk heeft ze niemand die haar kan helpen met kleine dingen.”

Kopje koffie

Reneé en haar buurvrouw drinken al jaren elke week een kopje koffie. “We vinden dat allebei gezellig, maar de laatste week deden we het al niet meer. Ik ben gewoon te bang dat ik haar ziek maak. FaceTimen kan ze niet, dus ik bel haar nu elke dag even. Anders is ze ook maar zo alleen.”

Boodschappen

Om haar buurvouw te helpen, doet Reneé sinds vorige week de boodschappen voor haar. “Ik heb twee keer een tasje met haar boodschappen voor de deur gezet. Voor mij is het een kleine moeite, maar in feite is het een actie die er mogelijk voor zorgt dat ze niet met het virus besmet. Het kan levens redden.” De buurvrouw van Reneé was door al het gehamster in supermarkten bang dat ze zonder wc-papier zou komen te zitten. “Ik heb daarom direct een pak wc-rollen voor haar meegenomen.” Ook voor drie andere buren op leeftijd doet Reneé nu soms wat boodschapjes. “Ik vind het mooi om elkaar zo te kunnen helpen.”

Help elkaar

Reneé wil ook andere mensen oproepen eens bij kwetsbare ouderen  te checken of ze hulp kunnen gebruiken. “Misschien hebben ze niemand en durven ze niet goed om hulp te vragen. Iets kleins kan al helpen, zoals het posten van een brief of het halen van een pak melk en wat brood. Merk je dat er veel mensen zijn die hulp kunnen gebruiken? Schaklen dan ook andere (jonge) buren in om te helpen. De meeste mensen vinden het alleen maar heel erg fijn als ze een ander kunnen helpen.”

Heb jij er al aan gedacht om even bij buren te checken hoe het met ze gaat? Ik ben heel benieuwd. Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal kan in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook