fb
Damespraatjes Damespraatjes

Reisblogger Marit zit in Canada en jullie kunnen haar reis volgen!

Zaterdag was het dan zo ver: mijn man en ik vertrokken voor een rondreis (hoewel we rijden van A naar B, is het dan nog een rondreis?) van 3,5 week naar West-Canada. Canada staat al jaren hoog op ons ‘lijstje’, maar op de een of andere manier kozen we altijd voor iets dat bekender was, waar meer zon was en waar we niet perse veel hoefden te rijden.

Dit jaar voor het eerst geheel zonder kinderen op vakantie – die vlogen altijd wel in, al was het aan de andere kant van de wereld – en we kozen voor Canada. In eerste instantie dachten we nog aan Oost-Canada, minder ver vliegen en dat konden we dan eventueel combineren met Amerika, lekker bekend. Met dit idee in ons hoofd hadden we een afspraak gemaakt bij GoCanada. De eerste vraag die ons gesteld werd was: Waarom Oost-Canada? Als je anderhalf uur doorvliegt zit je in het westen en daar is zoveel meer te doen. Ter plekke werd de beslissing genomen om naar West-Canada te gaan.

De gebruikelijke route in West Canada is van Vancouver naar Calgary of andersom. In verband met vluchtdagen kozen wij er voor om te starten in Vancouver en terug te vliegen van Calgary. Tickets met Air Transat en auto geboekt bij GoCanada, maar gezien mijn Sherlock Holmes-achtige manieren om de leukste hotelletjes te vinden kozen we ervoor om zelf de hotels te boeken. Ik sta overigens altijd open voor suggesties en maak graag gebruik van andersmans ervaring, dus reacties zijn altijd welkom!

De route hadden we min of meer uitgestippeld en nu was het dus zoeken naar locaties om te overnachten. We boekten in april en eigenlijk is dat redelijk laat voor het zomerseizoen in Canada, de mooiste lodges zitten veelal al vol of de kamers zijn vergeven aan reisorganisaties. Uiteindelijk hebben we volgens mij geweldige plekken gevonden en veel authentieke lodges en hotelletjes geboekt. Op advies van GoCanada boeken we de excursies ter plekke omdat veel afhankelijk is van het weer. Hun advies was ook om als je ergens aan komt even naar de lokale VVV te gaan om te zien wat er te doen is in de buurt. Goede tip!

Maar nu, geen idee wat ons te wachten staat… Zijn we de natuur na vijf dagen zat? Hoe gaan we het vinden dat we tien hotels bezoeken in 23 nachten? Zie je echt beren langs de kant van de weg? Hoe is het weer? Kortom; ik weet het niet! Geen idee hoe we het gaan vinden. Als ik tegen mensen zeg dat we naar Canada gaan krijg ik steevast enorme enthousiaste reacties, veel enthousiaster dan op bijvoorbeeld Florida of Thailand. Mensen die er geweest zijn roepen dat ze zó graag terug willen en mensen die er nog nooit geweest zijn roepen dat het boven aan hun bucketlist staat.

Op Damespraatjes kunnen jullie onze reis ‘live’ volgen, ik zal foto’s sturen en zo veel mogelijk een update geven. Zijn er lezeressen die in West-Canada geweest zijn? Tips en suggesties zijn van harte welkom!

De route die Marit aflegt: 

Nacht 1 t/m 3: Vancouver
Nacht 4: Parksville
Nacht 5 en 6: Tofino
Nacht 7 t/m 11: Campbell River
Nacht 12 en 13: Whistler
Nacht 14 en 15: Clearwater
Nacht 16 t/m 18: Japer
Nacht 19 en 20: Emerald Lake/Yoho National Park
Nacht 21 en 22: Banff
Nacht 23: Calgary

Foto: Emerald Lake door JonoMueller

Marit werkt al jaren in de entertainment business waar zij de belangen berhartigt van bekende Nederlanders zoals Heleen van Royen, Caroline Tensen en Lodewijk Hoekstra. Haar grootste passie is echter reizen, waarbij ze haar dochters (21 en 24) van jongs af aan meesleept. Nu ze wat ouder zijn reist ze weer veel met haar man alleen.

Lees ook: Reisblogger Marit onthult de 10 leukste hotels ter wereld

Isla-Holbox-Mexico-760x440

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook