fb
Damespraatjes Damespraatjes

Reisblogger Marit onthult de 10 leukste hotels ter wereld

Als je een geweldige reis achter de rug hebt, wil je vaak niets liever dan weer terug naar die mooie en fijne plekjes. Maar, echte reizigers weten ook: als ik ervoor kies om terug te gaan naar iets wat ik al ken, kan ik dan dus niet naar een nieuwe plek. Toch zijn er van die plekjes waar je altijd naartoe terug wil, ook al heb je ze al gezien. Onze reisblogger Marit zet haar 10 favoriete hotels voor ons op een rijtje. Welke zou jij graag een keer bezoeken?

  1. Isla Holbox (Mexico)

Misschien toch wel mijn nummer één: Casa las Tortugas op Isla Holbox Mexico. Op het eiland(je) mogen geen auto’s rijden en de straten zijn volledig van spierwit zand. Men rijdt in golfkarretjes en die kan je ook huren om het eiland te verkennen. In 2012 maakten we een rondreis door Mexico en eindigden de laatste week op dit paradijselijke eiland.

Isla Holbox Mexico

 

  1. Antwerpen (België)

Bed & Breakfast BedStarLine ligt middenin de oude stad van Antwerpen. Heerlijk voor een weekendje weg. Ik hou van Antwerpen, op een kort stukje rijden voel je je toch helemaal in het buitenland. Lekker op een terrasje kijken en luisteren naar het mooie taaltje van de Belgen, beetje winkelen, spannende biertjes proeven.

Bed&Breakfast BedStarLine

 

  1. Ojén (Spanje)

Een paar jaar geleden ontdekten we dit prachtige boetiek hotel in de bergen boven Marbella: La Posada del Angel. Ze verhuren ook een aantal huizen in de omgeving waarvan wij er een hadden gehuurd. Ojén heeft nog echt dat authentieke Spaanse, een dorpslein waar zomers de kinderen rondrennen, een wekelijkse markt en kleine restaurantjes met veel tapas op de kaart. Door het gebrek aan hotels in het dorp is er weinig toerisme en je zit in 20 minuten aan de kust.

La Posada del Angel.

 

  1. Miami (Verenigde Staten)

Een vakantie op Jamaica sloten we af met een paar dagen in Miami vanwege de tussenstop met het vliegtuig. Door een vertraging van de vlucht was onze kamer in het geboekte hotel weggegeven. Het hotel had voor ons een alternatief geregeld, en wat voor een! Circa 39 is niet een hotel dat je in eerste instantie zou uitkiezen omdat het niet direct aan de kust ligt. Wat een leuke plek!

Circa 39

 

  1. Bangkok (Thailand)

Sala Arun en Arun residence is een hotelletje en restaurant met buitenterras aan de Chao Praya rivier in Bangkok. Vlakbij het koninklijk paleis en toch nog niet ontdekt door het massa toerisme. De namen zeggen het al; je hebt een prachtig uitzicht op Wat Arun een van de mooiste tempels van Bangkok.

Arun Residence

 

  1. Bitez (Turkije)

Yalihan hotel/Bed & Breakfast – in het ieniemienie baaitje van Bitez- is van een Zweedse dame, haar Turkse man en hun kinderen. Het hotel, gerund door de familie, ligt aan het boulevardje dat direct aan het strand ligt. Wat een heerlijke plek om een weekje bij te komen. Geen all-inclusive in de buurt, maar wel met 10 minuutjes met het busje in Bodrum, mocht je de drukte op willen zoeken.

Yalihan hotel:Bed & Breakfast

  1. Vlieland (Nederland)

Badhotel Bruin is ook weer typisch zo’n hotel waar je blijft komen. Gaan we naar Vlieland? Dan verblijven we alleen in badhotel Bruin. Middenin de dorpstraat, heerlijk vanaf het terras toeristen kijken met een wijntje en een kleedje als het wat frisser is.

badhotel bruin

 

  1. Saint Tropez (Frankrijk)

Alleen al vanwege de markt wil ik zo vaak mogelijk naar Saint Tropez, budgettechnisch is dat wel een dingetje… Maar als je dan toch gaat, doe het dan goed en verblijf in hotel La Garbine. Een kleinschalig hotel, met zwembad, prachtige tuin en heerlijk ontbijt.

Hôtel La Garbine Ramatuelle - Golfe St Tropez

  1. Noorden van Bali (Indonesië)

Tijdens een rondreis op Bali in 2010 verbleven we een aantal nachten in Villa Boreh. Alle huizen zijn ontworpen door een Duitse architect die ervan overtuigd is dat de beste huwelijken kapot gaan in een te klein bed. Dientengevolge zijn alle bedden in de villas 3×3 meter.

Villa Boreh Resort and Spa

  1. Napels (Verenigde Staten)

Op onze reizen in Florida proberen we altijd een hotel te boeken waarbij de kamers iets meer faciliteiten hebben zodat je lekker je eigen wijntje in je koelkast kan zetten en je op je eigen balkon kan ontbijten. Bellasera in Napels heeft appartementen met ruime slaapkamers, keuken, balkon etc. Ze hebben ook gratis fietsen zodat je lekker door Napels kan touren zonder meteen in de auto te hoeven stappen.

BELLASERA HOTEL

Marit werkt al jaren in de entertainment business waar zij de belangen berhartigt van bekende Nederlanders zoals Heleen van Royen, Caroline Tensen en Lodewijk Hoekstra. Haar grootste passie is echter reizen, waarbij ze haar dochters (21 en 24) van jongs af aan meesleept. Nu ze wat ouder zijn reist ze weer veel met haar man alleen.

 

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Reisbloggers -

Wauw wat een prachtige hotels!
Heerlijk om na een dag vol indrukken uit te rusten in een prachtig hotel.

Reageer ook