Recept: Zoete aardappelburger met Blue Stilton en rode ui

Dit is comfortfood 2.0! Enerzijds gezond door het vlees te vervangen door zoete aardappel, anderzijds comforting door het lekkere brood, de romige kaas en vette uitjes. Heerlijk heerlijk heerlijk, deze Zoete aardappelburger met Blue Stilton en rode ui!

Ingrediënten (4 personen)

3 zoete aardappels
2 eieren
Blue Stilton kaas
2 teentjes knoflook
Blokje groentebouillon
Basilicum
2 rode uien
Rucola
4 harde bollen
Zout en peper

Bereiden

1. Schil de zoete aardappels snijd ze in kleine blokjes. Kook in 15 minuten in de groentebouillon gaar

2. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een stampotstamper. Zet even apart om wat af te koelen.

3. Snijd de rode uien in ringen en laat ze op laag vuur fruiten.

4. Klop de eieren en gooi bij de zoete aardappel. Voeg hier een flinke snuf zout en peper bij. Snijd de basilicum en de knoflook fijn en gooi dit bij de zoete aardappel en het ei. Gebruik de s

Zoete aardappelburger
tampotstamper om er één geheel van te maken.

5. Maak burgers van het zoete aardappel mengsel en bak ze op middelhoog vuur gaar. Dit heeft ongeveer 4 minuten per kant nodig. Pas op met omdraaien, de burgers vallen wat sneller uit elkaar dan een gewone hamburger.

6. Leg op het laatst de Blue Stilton kaas op de burgers. Dit kan je naar smaak doen. Leg op een broodje met rucola en maak af met de uien.

Eet smakelijk!

 

 

 


Reageer ook