Recept: Wafels met kwarkyoghurt, rood fruit en witte chocolade

Op zoek naar een geweldig dessertrecept? Stop dan nu met zoeken! Ik maakte een heerlijk toetje met de nieuwe kwarkyoghurt van Melkunie. Kwarkyogurt is een nieuw product met het romige van kwark, het frisse van yoghurt en het zoete van fruit. Echt super lekker! Je kan het natuurlijk direct uit het pak opeten, maar er zijn ook heel veel leuke receptjes mee te maken. Zo werd ik geïnspireerd om de kwarkyoghurt te combineren met wafels, rood fruit én witte chocolade… Je snapt wel: dat is een hemelse combi. En zo maak je hem!

Ingrediënten (2 personen)

1 pak Melkunie kwarkyoghurt perzik-passie
4 wafels
125 gram aardbeien
125 gram frambozen
1 kleine reep witte chocolade

Arla kwarkyoghurt - ingredienten

Bereiden

1. Haal de groene kroontjes van de aardbeien af en maak het fruit schoon. Laat het goed uitlekken.

2. Pak twee borden en leg op allebei de borden één wafel.

3. Smeer op allebei de wafels een flinke eetlepel kwarkyoghurt en versier dit met de frambozen.

4. Pak nog twee wafels en leg deze schuin op de wafels met de kwarkyoghurt en de frambozen.

5. Smeer ook op deze bovenste wafels een flinke eetlepel kwarkyoghurt. Leg hier de aardbeien op.

6. Rasp met een rasp een royale hoeveelheid witte chocolade over de wafels.

Eet smakelijk!

Variatietip: Ik heb deze wafels met kwarkyoghurt perzik-passie gemaakt. Maar er zijn nog de smaken aardbei-framboos en appel-kaneel. Ook kan je de aardbeien en frambozen vervangen door appel, peer, banaan, ananas, mango of perzik. Net waar jij zin in hebt!

Arla kwarkyoghurt - artikel

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Melkunie.
.

.

.

Reageer ook