fb
Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Spicy kipburger met guacemole en jalapeño

Een paar maanden geleden maakte ik voor het eerst kipburgers. Wat zijn die ontzettend lekker zeg! Ook de mensen met wie ik ze at warem heel enthousiast, dus ik besloot ze vaker te maken. Nu maak ik ze regelmatig, in verschillende uitvoeringen. Zo ook deze: de spicy kipburger met guacemole en jalapeños. 

Ingrediënten (voor 4 personen)

400 g kipgehakt
2 avocados
1 ui
Teentje knoflook
Paneermeel
Jalapeño
2 eieren
Rucola
Cajunkruiden
Peper en zout
Bakboter
Ongesneden speltbrood

Bereiden

Snijd de ui in hele kleine stukjes. Leg 1/2 hiervan apart, dit gebruik je later pas. Doe het kipgehakt in een grote bak. Gooi hier de eieren, het halve uitje, een handje paneermeel bij de kip. Voeg cajunkruiden, peper en zout naar smaak toe.

Meng alles zodat het één geheel wordt en alle kruiden goed verdeeld zijn. Vorm met je handen burgers en bak in boter op middelhoog vuur. Keer naar 4 minuten voorzichtig om en bak gaar.

Doe de schoongemaakte avocado’s samen met een teentje knoflook, het resterende deel van de ui en een jalapeno in de keukenmachine. Voeg peper en zout toe naar smaak. Mix tot een gladde guacemole.

Snijd het brood in dikke plakken. Doe hier wat rucola op en leg daarboven de burger. Maak af met een flinke eetlepel guacemole. Bestrooi eventueel nog met extra stukjes jalapeño.

Eet smakelijk!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook