fb
Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Oergranen met kokosmelk, granaatappel en witte chocolade

Hoewel je mij altijd kunt wakker maken voor een boterham met pindakaas en pure hagelslag, eet ik dit zelden als ontbijt. Het is natuurlijk heel erg lekker, maar op de een of andere manier geeft mij dit niet genoeg energie om door te kunnen tot de lunch. Sinds een jaar of tien ontbijt ik dan ook met granen en fruit. Minstens net zo lekker! 

In de zomer doe ik dit vaak koud, het is dan al warm genoeg. Maar zodra het kwik begint te dalen maak ik heerlijke, warme ontbijtjes. Eén van mijn favorieten is havermout met appel en kaneel. Mijn absolute topper is het recept hieronder: oergranen met kokosmelk granaatappel en witte chocolade. Een top-receptje waar ik tot nu toe iedereen die het heeft geproefd heel blij mee heb gemaakt.

Ingrediënten (1 persoon)

  • 1 hand Brinta Oergranen
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 1 eetlepel honing
  • 1 hand granaatappelpitten
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • 1 eetlepel witte chocoladerasp

oergranen

Bereiden

1. Breng de kokosmelk aan de kook en draai het vuur laag. Voeg hier de Oergranen aan toe en verwarm dit al roerend in 5 minuten. Roer ook de honing er doorheen, zo wordt het lekker zoet!

2. Schep de Oergranen in een bakje. Strooi hier de granaatappel, kokosrasp en witte chocolade overheen.

Geniet ervan!

Wat zijn Oergranen? 

Oergranen is een nieuw product van Brinta. Het is een granenontbijtproduct waar vijf (!) soorten granen in zijn verwerkt: rogge, haver, gerst, tarwe en spelt. Super gezond en voedzaam dus! Je vindt er trouwens ook geen toegevoegde suikers en geen toegevoegde geur- en smaakstoffen in terug.

Lees hier meer over Brinta Oergranen.

Reageer ook