Recept: Makkelijke Melanzane

Oh My God! Als ik één groentegerecht zou mogen kiezen wat ik elke dag moest eten, zou het Melanzane zijn. Vroeger verklaarde ik mijn ouders voor gek dat ze dit wilden eten. Want, welk kind houdt er nou van aubergine, tomaat en kaas? Ik blijkbaar niet. Vroeger dan, nu ben ik er GEK op. Hoe meer Melanzane hoe beter, zullen we maar zeggen. Mijn beste Melanzane at ik in (hoe kan het ook anders) Italie. Het was op een zwoel terras in Luca. De wijn vloeide rijkelijk en ook de Melanzane vloog er bij de kilo’s doorheen. Sindsdien eet ik het ook regelmatig thuis. 

Traditonele Melanzane maak je met gebakken (nou, zeg eigenlijk maar gefrituurde) aubergine, tomatenpuree, mozzarella en parmezaanse kaas. Om de caloriebom nog even extra te laten ontploffen bestrooi je het geheel ook nog met klontjes boter. Heel lekker, maar niet helemaal geschikt als je volgende zomer nog in het vliegtuig naar Italië wilt passen. Vandaar: mijn (iets) slankere variant.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 kleine of 3 grote aubergines
  • 300 g tomatenpuree
  • 2 bollen (light) mozzarella
  • 4 tenen knoflook
  • verse basilicum
  • peper en zout

Bereiden

  • Verwarm de over voor op 180 graden
  • Snijd de aubergines over de lengte in plakken 1 cm dik
  • Breng water tot net onder het kookpunt en blancheer steeds een aantal plakken aubergine
  • Leg de geblancheerde plakken aubergine apart zodat het water eruit kan lekken
  • Doe de tomatenpuree in een grote kom
  • Snijd de knoflook fijn en doe dit samen met de verse basilicum en peper en zout bij de puree
  • Neem een grote overschaal en leg hier een laagje tomatenpuree in
  • Leg hier plakken aubergine op. Ze mogen overlappen zodat je niks meer dan de saus daarover ziet.
  • Strooi eventueel een klein beetje peper en zout over de plakken aubergine
  • Doe hier weer een laagje tomatenpuree over en herhaal dit tot alle plakken aubergine op zijn
  • Sluit af met tomatenpuree en dikke plakken mozarella
  • Zet de schotel 30-40 min in de oven
  • Dien op met verse basilicum

Melanzane 1

Buon appetito! 

Mara
Mara Blikslager (22 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine Damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 


Reageer ook