fb
Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Granola Bites met amandelen en witte chocolade

Granola bars, we eten ze waarschijnlijk allemaal wel eens. Je kan ze  in de supermarkt of bij het tankstation kopen, maar wist je dat je ze ook zelf kan maken? Het het is heel makkelijk! Gisteren heb ik het een klein beetje anders aangepakt: ik heb een soort mini-koeken gemaakt in plaats van echte granola bars. Leuk voor de afwisseling, maar het idee is hetzelfde! Kook je weer mee?

Ingrediënten

1 pak/zak granola (of muesli)
1 reep witte chocolade
4 eetlepels pindakaas
6 eetlepels honing
1 handje amandelen

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden, leg de granola verspreid over de bakplaat in de oven.

2. Smelt ondertussen op een laag vuur de pindakaas in een pannetje.

3. Haal na 10 minuten de granola uit de oven en doe in een grote schaal. Doe hier de gesmolten pindakaas en honing bij. Roer goed door.

4. Verspreid het granola-mengsel over een plaat met bakpapier eroverheen, zodat je een grote, platte koek krijgt. Druk hier de amandelen in.

5. Smelt de witte chocolade au-bain-marie, maar laat het niet helemaal smelten. Zo blijft het een beetje korrelig en wat dikker. Laat het een klein beetje afkoelen en verspreid de stukjes chocolade over de koek.

6. Zet de koek een uur lang in de ijskast. Hierna kan je hem in de gewenste vorm snijden, zoals bijvoorbeeld de kleine granola bites. Maar je kan ook een hartjes-vormpje gebruiken om ze uit te steken. Heel leuk!

Eet smakelijk!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook