fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zoete zin van Fidessa Docters van Leeuwen & Kirstin Hanssen

40 dagen zonder suiker, mijn God wat lijkt me dat verschrikkelijk. Geen koek, snoep, cola, cocktails, desserts, paaseitjes (ja ja, die heb ik nog liggen) en al die andere zonden waar ik never ever afscheid van kan nemen. Fidessa Docters van Leeuwen en Kirstin Hanssen waren net zo dol op suiker als ik, verslaafd zelfs. Toen ze zich dit op een dag realiseerden kwamen ze met een plan: 40 dagen zonder suiker. Ik doe het ze niet na.

Suiker

In ‘Zoete Zin‘ schrijven Fidessa en Kirsten alles over hun challenge. Waarom beginnen ze eraan, hoe voelen ze zich erbij en wat is het effect. Ook staat Zoete Zin boordevol leuke, suikervrije recept- en eet-tips. Maar laten we bij het  begin beginnen: waarom zou je geen suiker moeten eten? Suikeractivist Nancy Appleton geeft op haar website 141 (!) wetenschappelijk onderbouwde redenen waarom suiker de vijand van je gezonde lichaam is. Hier zijn er vast 10 die je waarschijnlijk niet had verwacht:

 1. Suiker kan vervroegde huidveroudering veroorzaken
 2. Suiker kan PMS verergeren
 3. Suiker kan het seksleven van vrouwen en mannen ruineren
 4. Suiker kan een negatieve werking op het immunsysteem hebben
 5. Suiker kan tot stemmingswisselingen, nervositeit of depressie leiden
 6. Suiker kan tot aderverkalking leiden
 7. Suiker kan de lever vervetten
 8. Suiker kan tot obesitas leiden
 9. Suiker kan aambeien veroorzaken
 10. Suiker kan astmatische klachten geven

Dat is best heftig he? Ik moet zeggen dat ik er nogal van schrok. Niet alleen deze 10 redenen helpen je door je 40 dagen zonder suiker, ook de vele tips in het boek kunnen je steunen op die momenten in het leven waarop je het liefst de Haribo fabriek zou overvallen. Helemaal afscheid nemen van lekker en zoet hoeft gelukkig niet, want het boek staat bomvol lekkere, zoete maar bovenal suikervije recepten.

Voldoe jij aan de volgende eisen?9200000022117888

 • Je houdt van lekker eten
 • Je kan soms wel wat extra energie gebruiken
 • Je gaat graag bewust met voeding om
 • Je bent gek op uitdagingen

Dan zou ik Zoete Zin zeker aanschaffen en je beste vriend(in)/neefje/nichtje/moeder/vader/opa/oma/collega/baas overhalen om mee te doen en 40 dagen zonder suiker te leven.

Zoete Zin
Fidessa Docters van Leeuwen en Kirstin Hanssen
ISBN 9045315963
€ 9,95

 

Mara
Mara Blikslager (21 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

 

 

Reageer ook