fb
Damespraatjes Damespraatjes

Recensie 'Vrije val' van Loes den Hollander

Op de dag dat je tachtig wordt een brief krijgen die de toekomst verandert;
Een diep verborgen oorlogstrauma niet langer in de hand hebben;
Door een toevallige ontmoeting een verschrikkelijke waarheid ontdekken;
Op het punt staan je zwangerschap te laten onderbreken;
Het besluit nemen de moordenaar van je kind op te sporen.

Het leven kan zomaar nooit meer hetzelfde zijn en je zult een weg moeten zoeken in de situatie die ontstaat. Je maakt een vrije val, die overal toe kan leiden.

Of juist nergens toe.

Vrije val is een mooie en meeslepende verhalenbundel van Loes den Hollander. Elk verhaal is op een andere manier interessant waardoor je als lezer niet je interesse verliest. Ook zou elk verhaal, hoe dramatische en ongelukkig ook, in het echte leven kunnen gebeuren waardoor er tijdens het lezen de bijbehorende emoties omhoog komen. Mijn complimenten hiervoor, elk verhaal is uniek en elke gebeurtenis is op een andere manier interessant waardoor het een boek is wat niet verveelt.

Hoe Loes den Hollander het elke keer voor elkaar weet te krijgen om er niet een langdradig boek van te maken, wordt mij steeds meer een raadsel. Wel weet ik dat het haar toch weer is gelukt om een boek te schrijven wat ik binnen een mum van tijd uitgelezen had en waarbij ik bijna de emoties van de hoofdpersonen in het verhaal kon voelen.

Over Loes den Hollander

Loes den Hollander schrijft al vanaf het moment dat ze kon lezen. Aanvankelijk poëzie, later columns, daarna verhalen en ten slotte haar eerste boek. Toch kwam het nooit in haar op om van schrijven haar beroep te maken, omdat ze zich helemaal richtte op haar carrière in de gezondheidszorg. Dat veranderde toen ze in 2001 een verhalenwedstrijd won. Vanaf dat moment ging er voor haar gevoel een luik in haar hoofd open waar een onstuitbare lading teksten achter zit die zich allemaal verdringen om te worden opgeschreven. Toen ze in 2006 haar carrière als directeur van een gezondheidszorginstelling beëindigde, vond ze vrijwel tegelijk een uitgever voor Vrijdag, haar eerste literaire thriller. Daarna volgde al snel het zinderende Zwanenzang en sindsdien is schrijven haar voornaamste bezigheid.

Loes den Hollander schreef al eerder columns voor bekende vrouwenbladen. Zij was van 2002 tot 2009 hoofdredacteur van Denkbeeld, een vakblad voor de gezondheidszorg.
(bron: bol.com)

Informatie
Titel: Vrije Val
Auteur: Loes den Hollander
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
Prijs: € 12,95

 

Charlotte Koopman

Charlotte is geboren in Amsterdam en woont nu in Hilversum. Al vanaf haar vijfde houdt Lotte van lezen en verslindt ze boeken. Naast lezen houdt Charlotte ook van hockey, voetbal, koken en reizen.
Lees ook de andere recensies op Damespraatjes

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook