fb
Damespraatjes Damespraatjes

Powervrouw Irma van de Pol voor rechter gesleept door vader

bikini wedstrijden

Irma van de Pol, schrijfster van het spraakmakende Geluk zit niet in een sixpack, wordt door haar vader aangeklaagd. Niet alleen de schrijfster ook Splint Media B.V., de uitgever van het boek, moet voor de rechter verschijnen. “Sommige passages vormen een ernstige inbreuk op mijn eer, goede naam en levenssituatie,” vindt vader Van de Pol. De zaak wordt 14 juli door de rechtbank in Lelystad in behandeling genomen.

In het boek vertelt Irma haar levensverhaal dat vanaf haar zevenentwintigste in het teken van keihard trainen voor bikiniwedstrijden staat. Als ze na twee gewonnen wedstrijden een wedstrijd verliest, gaat het mis. Ze zet alles op alles om de beste te worden. Dat houdt in dat ze twee keer op een dag intensief sport en nauwelijks eet. Daarnaast runt ze een modellenbureau en werkt ze als diëtiste. “Ik putte mezelf volledig uit. Mensen die tegen me zeiden dat ik niet veel dunner moest worden, kon ik om de tuin leiden; ik trainde immers voor een wedstrijd. Dat ik mezelf inderdaad uithongerde kon ik daarmee verbloemen,” vertelde Irma eerder aan Damespraatjes. Ze slikte pillen die haar eetlust remmen en haar hartslag opjagen. Tot vier keer toe krijgt ze op weg naar een van de wedstrijden een auto-ongeluk door haar eigen schuld. “Ik was uitgehongerd en uitgedroogd. Kon helemaal niet meer helder nadenken.” Ze zocht hulp bij een psychotherapeut en heeft haar leven weer op de rit. Startte samen met Remco Sanders No Excuses, een sportschool en Cross Fitbox in Hilversum waar ze het concept PowerVrouwen introduceerde.

Seks en drugs

In het boek Geluk zit niet in een sixpack beschrijft ze die krankzinnige jaren uit haar leven dat volledig in het teken stond van seks, drugs, glamour en foute mannen. “Haar vader is het niet eens met enkele passages in het boek over haar jeugd waarin ze beschrijft hoe zijzelf en het gezin hebben geleden onder een ‘onveilige thuissituatie’ mede veroorzaakt door haar vader en de gevolgen die dit voor hen heeft gehad in hun verdere leven,” vertelt Bianca Krijnen van Splint Media B.V.

Ernstige inbreuk

Vader van de Pol eist dat de uitgever de boeken en voorraden terughaalt en vernietigd. Ook wil hij een rectificatie in de kranten en eist hij schadevergoeding. “Meneer van de Pol vindt dat de bedoelde passages ‘een ernstige inbreuk vormen op zijn eer, goede naam en levenssituatie’” aldus Krijnen.

Verdrietig

Irma vindt het jammer en verdrietig dat haar vader een rechtszaak tegen haar en Splint Media B.V. aanspant. “Ik heb het boek geschreven om te laten zien dat je ondanks allerlei obstakels en verkeerde keuzes in je leven, toch op een goede en gelukkige plek kunt uitkomen. De gebeurtenissen in mijn jeugd zijn slechts een onderdeel van het gehele verhaal,” vindt de powervrouw.

De rechtbank in Lelystad neemt de zaak vrijdag 14 juli in behandeling. Uitgeverij Splint Media B.V. en Irma van de Pol worden in deze zaak vertegenwoordigd door mr. B. Eblé van Eblé Advocaten uit Haarlem.

Karin van Leeuwen (44 jaar) schrijft vanuit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook