fb
Damespraatjes Damespraatjes

Poppy is veel knapper dan haar man: “Het maakt veel los”

Ze had jarenlang vriendjes die eruit zagen als fotomodellen. “Zwart krullend haar, groene ogen, dat werk.” Haar huidige man Loek heeft niet het uiterlijk van een fotomodel. Poppy wel, zij is veel knapper dan Loek en mensen vinden daar iets van. “Zijn vrienden vragen zich af of ik wel trouw ben.”

Altijd de knapste jongens

Zelf heeft ze lang blond haar, prachtige bruine ogen, een symmetrisch gezicht en een slanke bouw. “Heb ik gewoon mazzel mee, ik hoef er weinig voor te doen. Ja, ik let op wat ik eet en ik sport twee keer per week, maar verder maak ik me niet zo druk om mijn uiterlijk.” Ze vertelt dat dat vroeger wel anders was. “Zeker toen ik in de puberteit zat, was ik super druk met mijn make-up en haar. Niet om op te scheppen, maar ik had altijd de leukste en knapste jongens. Maar weet je wat het is? Zo’n fotomodel-jongen heb je nooit voor jezelf, hij heeft altijd andere schatjes ernaast.”

Klaar met jagen

Als haar relatie met zo’n mooi-boy strandt, blijft Poppy een tijdje single. Klaar met daten en op jacht gaan. “Dat was een fijne periode. Ook een periode waarin ik ben gaan nadenken over mijn leven. Wat is belangrijk voor mij? Wat wil ik graag? Waar word ik blij van? Op dat soort vragen zocht ik antwoorden. Het was een mooie reis die me rustig heeft gemaakt.” En toen Poppy niet op zoek was, vond ze wat ze zocht: de liefde van haar leven. En die liefde van haar leven had geen dik, zwart krullend haar, perfecte zoenlippen en ogen om in te verdrinken. “Nee, Loek lijkt in de verste verte niet op mijn vriendjes van vroeger. Hoeft ook niet, want ik wil Loek nooit meer kwijt.”

Heeft ‘ie veel geld ofzo?

Inmiddels zijn Poppy en Loek vijf jaar getrouwd en nog steeds super gelukkig samen. Haar omgeving snapt dat niet altijd even goed. “Toen ik net met Loek omging en hem voorstelde aan mijn beste vriendinnen zag ik al gelijk dat ze tamelijk verbaasd waren. Ik zag de blikken die ze onderling wisselden.” Ze vraagt haar vriendinnen wat ze vinden van Loek en al snel blijkt dat ze haar keuze opmerkelijk vinden. “Mijn beste vriendin Petra durfde het te benoemen. ‘Ik moet een beetje wennen aan het uiterlijk van Loek’ zei ze. Het gekke is dat ik Loek ook best knap vind, ondanks dat zijn haar wat dunner wordt. Petra vroeg ook of hij soms heel rijk was en of dat de reden is dat ik hem aan de haak sloeg. Nee, hij is niet rijk, maar we hebben het heerlijk samen.”

Die ligt steeds met een ander in bed

Net zoals de vriendinnen van Poppy niet zo goed snappen wat ze in Loek ziet, hebben de vrienden van Loek ook zo hun bedenkingen bij het stel. “Zijn vrienden kunnen niet geloven dat ik Loek trouw ben. Het kan niet anders of ik lig continu met een ander in bed. Echt zo naar om dat te horen. Ik ga niet vreemd, ik ben te vaak zelf bedrogen en weet hoe dat voelt. Dat ga ik een ander niet aandoen. Buiten dat vind ik het eigenlijk niet kunnen dat mensen dat over onze relatie zeggen. Petra had laatst ook zo’n pijnlijke opmerking; ze zei: ‘hij zal wel heel goed zijn in bed, dat moet wel’. Dat zeg je toch niet?”

Het is kwetsend allemaal

Omdat Poppy geen toestanden wil, lacht ze alle rot opmerkingen die ze naar haar hoofd krijgt geslingerd maar weg. “Ja, als een boer met kiespijn, maar ik doe het maar wel. Dat voorkomt veel vragen en gedoe en op het moment dat ik meelach, houd het gewoon sneller op. Maar het is natuurlijk niet de manier. Van binnen doet het zo’n pijn als vriendinnen zo naar doen.” Doordat Poppy de harde grappen over haar en Loek weglacht, realiseren mensen zich niet dat ze er mee zit. Vooral voor Loek vindt ze het vervelend. “Loek is echt een schatje. Zo lief voor mij, dit verdient hij niet.”

Hoe kan ik dit stoppen?

Maar hoe maak je je vrienden duidelijk dat je niet op hun grappen zit te wachten als je er eerst heel hard om hebt mee gelachen? “Dat weet ik dus niet. Maar ik wil dat het stopt dat flauwe gedoe en dat mensen gewoon blij voor Loek en mij zijn. We passen bij elkaar en dat is toch het belangrijkste?”

Wat raad jij Poppy aan? Hoe kan ze haar vriendinnen duidelijk maken dat ze niet is gecharmeerd van alle ongevraagde op- een aanmerkingen op de relatie die ze met Loek heeft? Is er nu nog iets aan te doen of is het te laat? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Afbeelding boven artikel: Unsplash+

Camille’s 14-jarige zoon krijgt een baby: “Gevoel als ouder gefaald te hebben”

Wat is de perfecte leeftijd om een kind te krijgen? Persoonlijk geloof ik dat elk persoon op een andere leeftijd klaar is om mama of papa te worden. Zelf was ik 25 jaar, wat naar mijn idee best aan de jonge kant is. Wel kon ik mijn kind alle liefde en stabiliteit geven die zij nodig had. Tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik jong moeder ben geworden! Maar wanneer is het té jong? Wij spraken Camille, wiens 14-jarige zoon Max momenteel zijn eerste kind verwacht… LEES VERDER!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

7 reacties

Joris -

Natuurlijk is smaak subjectief, maar soms is het wel evident te zien dat 1 van de 2 uit een andere categorie of sociale klasse komt, hoor.

Fiene -

Klopt! Maar de reden is mij erg vaag (persoonlijk) ze hebben vijf jaar een relatie maar omdat hij lelijk is en Poppy knap (wat is knap en wat is lelijk) zou zij vreemd gaan. (Waarom hij dan niet) maar er tegenin gaan doet ze niet. (Wat juist het meer aanwakkert) en ze blijft met ze omgaan. Ik weet niet waarom de vrienden er zo stellig van uitgaan dat ze vreemd zou gaan en waarom ze alleen naar het uiterlijk kijken ipv hoe hij echt is. Het schijnen vrienden te zijn maar is het dan ook echt zo? En wat vind de man ervan dat het weg gelachen word maar niet voor hem word opgekomen door zijn vrouw.

Margreet -

Je gaat met de verkeerde mensen om, zijn geen vrienden. Vind het een raar probleem, beauty is in the eye of the beholder, wie maakt nu uit of iemand knap, knapper, knapst is? Wie let er alleen op uiterlijk? En wat men vermoedt van een ander, iets als vreemdgaan, is vaak projectie. Vreemdgaan gebeurt overal, niet alleen bij knapperds.

Sandra van Toorm -

Schijt aan je vrienden . Zijn alleen jaloers.Kies lekker voorjezelf wers gelukkig met je geliefde

Joris -

FIENE, je vraagt je af waarom iedereen zo wantrouwend is. Dat staat toch juist uitgelegd in dit artikeltje?

Fiene -

Heel Apart verhaal..
Hoezo is iedereen wantrouwend naar jullie?
Nou ja vooral naar jou poppy.
Eigenlijk als je het zo bekijkt hebben ze totaal geen vertrouwen in jou. Ze denken dat je vreemd gaat en hem gebruikt? Maar je zegt ook niets waarschijnlijk om het tegen te gaan. Je lacht het weg.
Je laat de relatie van jullie als grap rond gaan door “vrienden”. Waarom zeg je niet dat ze moeten ophouden met grappen maken erover, dat je veel van hem houd en als ze nog een grap maken dat je het contact verbreekt? Kom op voor je zelf meid en laat je niet zo kisten door hun.
Dat zijn geen echte vrienden. Of kaats het terug door grappen te maken over hun mannen. Kijken of hun het leuk vinden .

Joris -

Was leuk gisteren, Poppy. Bedankt nog. We bellen snel. X

Reageer ook