fb
Damespraatjes Damespraatjes

Pluizig haar? Dit kun je ertegen doen

Natuurlijk droomt iedereen van een volle en vooral glanzende bos haar. Maar helaas hebben we veel vaker nog te maken met pluizig haar. Dit kan je niet alleen een onverzorgd uiterlijk geven, maar het betekent ook dat je haar extra kwetsbaar is. Hoe je wél voor die veerkrachtige, glanzende coupe zorgt? Wij geven je in samenwerking met NIVEA een aantal handige tips!

Door je haar op de juiste manier en met de juiste middelen te wassen, drogen en stylen kun je je pluizenbos omtoveren tot mooie, glanzende bos! Maar allereerst is het goed om na te gaan of jouw haar pluist door het wassen of wellicht door (een verkeerde manier van) stijlen/drogen/föhnen.

Pluizig haar na het wassen

Merk je dat je vooral pluizig haar hebt na het wassen? Dan ligt dat waarschijnlijk aan de temperatuur van het water: je wast je haren met te warm water. Dit komt omdat iedere haar microscopisch kleine schubben heeft aan de buitenkant. Door de warmte gaan deze schubben open staan en drogen ze ook op die manier op, met pluizig haar als gevolg. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om die schubben weer te sluiten. Door simpelweg je haren na te spoelen met koud water, maar ook door na de shampoo een goede conditioner en/of haarmasker te gebruiken. Daarnaast is het bij het afdrogen van je haar verstandig om te deppen en dus niet hard te wrijven. Tot slot wordt het sterk afgeraden om met natte haren te slapen. Je haar is namelijk veel kwetsbaarder en door wrijvingen met je kussen gaat het alleen maar meer pluizen.

Pluizig haar door stijltang en föhn

Ook bij het drogen of stijlen van je haar kan er het een en ander misgaan. Een föhn of stiltang zorgt natuurlijk voor enorme hitte, waardoor je haar uitdroogt en gaat pluizen. Het is dan ook belangrijk om de föhn of stijltant niet op de heetste stand te zetten – wat overigens ook veel beter is voor je hoofdhuid – en gebruik het liefst een föhn met ionische werking. Daarnaast kun je met een goede stylingprimer je haar een hittebeschermende behandeling geven. Hierdoor krijgen je haren een beschermlaagje waardoor pluizen tegen wordt gegaan.

Gebruik anti-pluis producten

Tot slot bestaan er ook handige haarproducten die pluizig haar verminderen of zelfs verhelpen. De Straight Anti-Frizz crème van NIVEA is hier een goed voorbeeld van en is perfect voor stijl haar. Heb je krullen? Dan is de Curl Defining crème een goede keuze.

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook