fb
Damespraatjes Damespraatjes

Veel gestelde vragen over botox

De laatste jaren is botox steeds populairder aan het worden, zowel onder vrouwen als onder mannen. Maar wat is botox eigenlijk precies en is het gevaarlijk of juist niet? Op deze en andere vragen proberen we in dit artikel een antwoord te geven om wat meer inzicht te geven in dit onderwerp. Veel mensen ondergaan een botoxbehandeling, soms is het resultaat verbluffend maar in andere gevallen weer ronduit dramatisch.

In Botox zit een eiwit, botuline toxine geheten, dat ervoor zorgt de zenuw geen signaal meer door kan geven aan de spieren. Het gevolg van een botoxinjectie is dus dat het spiertje zich vervolgens voor een periode van gemiddeld 4 maanden niet meer samen kan trekken, of in ieder geval veel minder kan samentrekken. Dat resulteert er dus weer in dat rimpels verminderen of zelfs (tijdelijk) verdwijnen. Maar vergeet niet dat de spieractiviteit gewoon weer terugkomt op het moment dat de botox weer is afgebroken in het lichaam. Rimpels zullen weer tevoorschijn komen en een nieuwe botoxinjectie zal nodig zijn om er weer jonger uit te zien.

Waar kun je botox voor inzetten?

Hieronder geven we in een overzicht waar botox voor kan worden ingezet. Uiteraard dient er eerst wel een onderzoek plaats te vinden of de patiënt wel geschikt is om de botox in te zetten voor onderstaande problemen, maar in het algemeen kunnen we stellen dat botox voor deze problemen wel een oplossing kan zijn.

 • Afhangende mondhoeken
 • Bunny lines (lijntjes op de neus)
 • Fronsrimpels
 • Gummy smile (tandvleeslach)
 • Kincorrecties
 • Kraaienpootjes
 • Migraine
 • Overmatig transpireren
 • Rimpels bovenlip
 • Voorhoofdsrimpels
 • Wenkbrauwlift

Is botox veilig?

Een vraag die zeer veel wordt gesteld is of botox wel veilig is. Laten we vooropstellen dat botox een bijzonder veilig geneesmiddel is te noemen. Botox valt onder de geneesmiddelenwet wat betekent dat er eerst jarenlang onderzoek moet is gedaan naar bijwerkingen en complicaties alvorens het middel op de markt mag worden gebracht. Het is echter wel van belang dat u de botoxbehandeling laat uitvoeren door een kliniek met jarenlange ervaring op het gebied van botoxbehandelingen zoals bijvoorbeeld Amstelzijde Kliniek in Amstelveen. Want een verkeerde toepassing kan desastreuze gevolgen hebben en wat dat betreft is voorkomen uiteraard beter dan genezen.

Wat is het verschil tussen botox en fillers

Vaak worden de termen botox en fillers door elkaar gebruikt maar zijn ze eigenlijk wel hetzelfde of zit er verschil tussen? Er is verschil en dat zullen we kort toelichten. Bij een botoxbehandeling wordt er zoals al eerder gezegd voor gezorgd dat de spiertjes op de behandelde plek niet meer of minder goed kunnen samentrekken. Bij een behandeling met fillers wordt er plaatselijk meer volume aangebracht zodat vrouwen bijvoorbeeld vollere lippen krijgen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook