fb
Damespraatjes Damespraatjes

Plastisch chirurg geeft 5 tips om zelf huidveroudering tegen te gaan

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over mijn botox-gebruik. Ik had last van een flinke fronsrimpel en besloot deze door een cosmetisch arts te laten behandelen. Hier ben ik tot op de dag van vandaag echt heel erg blij mee! En hoewel ik dus helemaal niet vies ben van een beetje (met de nadruk op beetje!) botox, heb ik mij wel voorgenomen om mijn huid vanaf nu beter te verzorgen. Ik ben geen achttien meer en dat begin ik langzaam te merken… 

Ik was heel erg benieuwd hoe plastisch chirurgen denken over het gebruik van producten tegen huidveroudering. Plastisch chirurg Anthony Youn geeft in een van zijn video’s vijf geweldige tips. Ik vertaalde de inhoud van de video naar het Nederlands, zodat ook jij je voordeel kunt doen met deze tips.

Plastisch chirurg geeft 5 tips om zelf huidveroudering tegen te gaan

1. Vette huid? Gebruik een cleanser op oliebasis!

“Veel mensen die een vette huid hebben, gebruiken een toner op alcoholbasis om het vet weg te krijgen. Op deze manier is de huid inderdaad direct vetvrij, maar op de lange termijn zorgt het voor een nog vettere huid. Dit komt doordat de huid bij het verwijderen van alle oliën, juist vetter zal worden om te compenseren voor het gebrek aan olie na het reinigen. Gebruik een cleanser op olie-basis om je gezicht te reinigen. Dit zorgt ervoor dat je gezicht minder vet wordt, zonder dat je lichaam zal moeten compenseren.”

2. Exfolieer twee tot drie keer per week

“Als je jongt bent, vernieuwt de huid zich elke zes tot acht weken. Hierdoor ziet de huid er gezond, zacht en stralend uit. Wanneer je ouder wordt, heeft je huid meer tijd nodig om zich te vernieuwen. Het kan dan tien weken, twaalf weken of zelfs langer duren voordat je huid zich vernieuwt. Hierdoor ontstaat er een opbouw van dode huidcellen op je gezicht. Wanneer je de huid exfolieert, haal je deze oude huidcellen weg én stuurt je huid een signaal naar de dieper gelegen huidcellen, om de huid te vernieuwen. Heb je een normale huid? Exfolileer dan twee tot drie keer per week. Heb je een gevoelige huid? Houd het dan bij één keer per week.”

3. Gebruik een zonnebrand met minimaal SPF 30 en vermijd oxybenzon

“Dermatologen en plastisch chirurgen zeggen al jaren dat je elke dag zonnebrand zou moeten gebruiken om huidveroudering tegen te gaan. Niet alle zonnebrandcrèmes zijn echter even goed. Ik adviseer je om zonnebrandcrèmes met oxybenzon te vermijden. Oxybenzon kan je hormonen in de war brengen. Let er dus niet alleen bij jezelf op, maar gebruik het ook niet bij je kinderen. Daarnaast is oxybenzon schadelijk voor het milieu (en dan met name de koraalriffen).

4. Gebruik elke ochtend een combinatie van een vitamine C en een vitamine E serum 

“Vitamine C en E zijn antioxidanten en gaan vrije radicalen die de huid gedurende de dag aantasten tegen. Uit diverse studies blijkt dat bij het combineren van deze twee antioxidanten, de werking toeneemt.”

5. Gebruik retinol

“Als je één anti-aging product moet kiezen dat effectief, veilig en betaalbaar is, dan kies je voor retinol. Het werkt tegen fijne lijntjes, vervaagt ouderdomsvlekken, maakt de dieper gelegen huidlaag dikker en exfolieert de huid. Niet ieders huid reageert goed op retinol (bijvoorbeeld een hele gevoelige huid), maar als jouw huid er goed tegen kan, gebruik dan elke avond een product met retinol. Vanuit een wetenschappelijk perspectief is dit de meest effectieve manier om zelf huidveroudering tegen te gaan.”

Bekijk de video van dokter Youn!

Wil je de uitgebreide video van dokter Youn bekijken? Dat doe je hier!

Praat mee

Ik vind dit echt super goede tips! Jij ook? Praat mee in de comments onder dit artikel.

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook