fb
Damespraatjes Damespraatjes

Plastisch chirurg: “Eet deze dingen om er jonger uit te zien”

dieet jeugdig blijven

Elke dag krijg ik door reclames en goedbedoelde adviezen van vrienden en vriendinnen heel wat informatie over huidveroudering. Maar wat klopt daar nou precies van? En wat moet je wel en wat juist niet eten om er goed uit te zien? Plastisch chirurg Anthony Youn maakte er een hele interessante video over. Wij vertaalden de belangrijkste punten uit zijn video naar het Nederlands, zodat ook jij iets met deze informatie kunt. 

Welke dingen kan je volgens dokter Anthony Youn beter wel of juist beter niet eten? Lees mee!

1. “Alle kleuren van de regenboog”

“Eet groenten en fruit in alle kleuren van de regenboog. Elke kleur groente bevat andere antioxidanten en door een divers aanbod aan kleuren te eten, krijg je ook een divers aanbod aan antioxidanten binnen. Antioxidanten vangen vrije radicalen weg en zijn hierdoor erg belangrijk. Vrije radicalen zorgen voor oxidatie, waardoor je er ouder uit gaat zien. Door voldoende antioxidanten te eten, ga je dit tegen.”

Lees ook: 8 lessen die wij van het Aziatisch dieet kunnen leren

2. “Probeer suiker zo veel mogelijk te vermijden”

“Dit is een lastige. Veel mensen in de Westerse wereld zijn verslaafd aan suiker. Suiker zorgt om twee redenen voor veroudering. Ten eerste zorgt het eten van suiker voor pieken in je bloedsuikerspiegel en insuline levels. Dit kan voor ontstekingen zorgen, die op hun beurt weer voor veroudering zorgen. De tweede reden is glycatie, een proces waarbij suikermoleculen zich hechten aan de collageen moleculen van je huid, wat vroegtijdige huidveroudering tot gevolg kan hebben. Probeer om deze reden dus snoep, frisdranken, wit brood, witte pasta en witte rijst zo veel mogelijk te vermijden.”

3. “Eet goede vetten”

“Er is een groot verschil tussen goede en slechte vetten, waarbij je zo veel mogelijk voor goede vetten moet kiezen. Ga voor omega-3 vetzuren en enkelvoudig onverzadigd vet. Omega-3 vetzuren vind je bijvoorbeeld in koudwater vis en enkelvoudig onverzadigd vet zit onder andere in noten en zaden. Deze vetten gaan ontstekingen tegen en hydrateren de huid van binnen uit”

4. “Vermijd zuivelproducten”

“Melk doet je lichaam goed als je een kalfje bent en het is niet persé goed voor ons mensen. Ons lichaam kan door het gebruik van zuivel last krijgen van ontstekingen en ons lichaam reageert op caseïne. Wereldwijd hebben veel mensen last van een lactose-intolerantie en kunnen zuivel daarom niet verdragen. Als je last hebt van acne, is het een idee om een tijd zonder zuivel te leven.”

5 “Eet gefermenteerd eten”

“Gefermenteerd eten zit vol met probiotica, bacteriën die goed zijn voor onze darmen. Er is een connectie tussen de gezondheid van onze darmen en de gezondheid van je huid. Mensen die last hebben van hun buik, hebben vaker last van huidproblemen en ontstekingen. Gefermenteerd eten brengt probiotica het lichaam in en dit kan leiden tot een betere huid. Voorbeelden van gefermenteerd eten en drinken zijn zuurkool, kimchi, miso, kefir en komboecha.”

6. “Vermijd bewerkt voedsel”

“Er zijn veel redenen waarom bewerkt voedsel slecht voor je is. Ten eerste de aanwezigheid van transvetten, welke je in veel kant en klare toetjes en baksels vindt. Ten tweede bevat veel bewerkt voedsel sojaolie, wat (in de Verenigde Staten) vaak genetisch gemodificeerd is. Ook bevat bewerkt voedsel vaak veel suiker (zie punt 2).

7. “Eet pure chocolade en drink rode wijn”

“Hier is goed nieuws voor mensen die van genieten houden! Pure chocolade (met minimaal 70 % cacao) is erg goed voor je huid. Let op: dit geldt niet voor melkchocolade, dit is slecht voor je huid omdat het veel suiker bevat. Ook het drinken van één glas rode wijn is goed voor je huid. Rode wijn bevat resveratrol, een zeer krachtig antioxidant. Het is belangrijk om het bij één glas rode wijn te houden. Wanneer je meer dan dat drinkt, doen de giftige eigenschappen van de alcohol de goede werking van de resveratrol teniet.”

Bekijk hier de originele video

Interessant

Wij vonden dit heel interessant! Jij ook? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook