fb
Damespraatjes Damespraatjes

Plast jouw kindje ’s nachts soms in bed? Dan zou dit een oplossing kunnen zijn!

Ons dochtertje is net drie en nog niet zindelijk. Hoewel ze met veel dingen haar leeftijd flink vooruit is, is ze dat met zindelijk worden niet. Ze heeft er nog geen zin in en elke keer als wij haar een onderbroek aantrekken, vindt ze het vooral heel grappig om daar in te plassen. We denken dat het nog iets te vroeg is dus! Maar wat als het niet te vroeg is en het lukt jouw kind maar niet om ’s nachts zindelijk te worden?

Logeren of schoolreisje

Voor kinderen kan het erg frustrerend zijn als ze ’s nachts niet zindelijk zijn. Als ze een jaar of vier of vijf zijn, is het vaak nog niet zo heel vervelend als er soms een ongelukje gebeurt. Maar wanneer ze op de leeftijd komen dat ze bij vriendjes blijven slapen, op trainingskamp gaan of een schoolreisje van een paar dagen hebben, wordt het wél heel vervelend.

Plaswekker met sensorbroekje

Niet alleen in sociale situaties kan bedplassen heel vervelend zijn, maar ook thuis is het natuurlijk niet fijn. Zowel jij als je kind worden er wakker van, slapen hierdoor slechter en het is gewoon niet goed voor het zelfvertrouwen van je kind. Tijd om er samen mee aan de slag te gaan dus! Wist je dat een plaswekker met sensorbroekje het meest effectieve hulpmiddel bij bedplassen is?

Voordelen plaswekker

Een plaswekker is een speciaal hulpmiddel dat jouw kind wakker maakt wanneer hij/zij aan het plassen is. Jouw kindje kan dan snel naar de wc om hier verder te plassen. Op deze manier leert je kind wakker te worden wanneer het moet plassen. Een tweede voordeel is dat het bed vaak niet of nauwelijks nat wordt, omdat het kind snel wakker wordt gemaakt. Dat scheelt heel wat wassen!

Effectieve methode

Van de kinderen die de plaswekkermethode volgen is 92 procent binnen 6 tot 8 weken ook ’s nachts zindelijk. Dat is super snel! Merk je dat een plaswekker met sensorbroekje niet voldoende helpt? Dan is het een idee om eens een afspraak met de huisarts te maken. In bepaalde gevallen wordt het bedplassen veroorzaakt door een fysieke of psychische reden. Indien dit het geval is, kan je samen met de huisarts op zoek naar andere oplossingen.

Ervaringen uitwisselen

Heeft jouw kind soms last van bedplassen? Of is het iets wat vaak voorkomt? En heb je al weleens nagedacht over het gebruik van een effectieve plaswekker? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Het is altijd fijn om tips, verhalen en ervaringen met elkaar te kunnen uitwisselen!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook