fb
Damespraatjes Damespraatjes

Picknicken in Amsterdam? Doe dat met deze heerlijke picknickbox!

Ruim acht jaar woonde, studeerde en werkte ik in Amsterdam. Ik leerde er op eigen benen staan, samen te wonen met huisgenoten, maakte er vrienden voor het leven, ontmoette er mijn grote liefde en kreeg hier als klap op de vuurpijl ook mijn twee dochters. Ik kan niet anders dan zeggen dat Amsterdam mij alleen maar goeds heeft gebracht. En dat is iets wat ik nog altijd voel als ik door de stad loop of fiets. Inmiddels wonen wij (heel burgerlijk, haha!) in Bussum, maar ik ga zeker elke maand nog naar Amsterdam. Mijn favo activiteiten? Met stip op één het bezoeken van alle geweldige restaurants. Maar ook naar de opera of het Concertgebouw gaan vind ik prachtig. Tot slot zoek ik graag een van de vele stadsparken op. Ik woonde jarenlang op steenworp afstand van het Vondelpark en daar kom ik nog steeds graag. Gezellig wandelen met vriendinnen, een kopje koffie bij een van de leuke tentjes of uitgebreid picknicken in de schaduw van een grote boom. En over dat picknicken in Amsterdam wil ik het in dit artikel heel graag hebben. Ik heb namelijk een leuke tip voor jullie!

Picknicken in Amsterdam

Toen ik nog in Amsterdam woonde, was ik meestal degene die de picknicks voorbereidde. De avond van tevoren maakte ik een lijstje met gerechten die ik in de mand wilde stoppen. Mijn favorieten? Een frisse gazpacho (bekertjes mee!), broodjes met hummus en avocado, wraps met roomkaas, zalm en komkommer en een frisse fruitsalade. Mijn vriendinnen vroeg ik om drankjes en glazen te verzorgen. Zo deed iedereen iets en maakten we er met elkaar een geweldige middag van. Een échte picknick Amsterdam!

Anne&Max 

Nu ik in Bussum woon, is het niet meer zo makkelijk om de picknick voor te bereiden. Het kost erg veel tijd en met een goedgevulde mand de trein en de tram in, is toch niet zo heel handig. Laatst ontdekte ik iets heel leuks waardoor niemand meer hoeft te zwoegen voordat je kunt genieten; namelijk de picknickboxen van Anne&Max. Eén van mijn favo tentjes in Amsterdam! Zo at ik vaak samen met mijn schoonzusje een broodje bij de vestiging op de Amstelveenseweg. We woonden daar allebei vlakbij en wandelden hier dan samen met de kinderwagens naartoe. Eindeloos praten over de kindjes, onze mannen (die broers zijn) en alles wat ons bezighield. Zo bijzonder dat wij samen zwanger waren, samen verlof hadden en dus zo veel tijd met elkaar konden doorbrengen. Zij wonen nu in Heemstede en even gezellig bij elkaar lunchen lukt helaas niet zo vaak meer. Maar goed, zij is dus absoluut iemand met wie ik zo’n Anne&Max picknickbox zou willen proberen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anne&Max (@annemaxcoffee)

Wat zit erin?

In de picknickbox vind je twee sandwiches, bolo’s (Portugese muffins) en een frisse ijsthee met munt en citroen. Heel fijn: hij is ook volledig vegan of vegetarisch verkrijgbaar! De box is gemaakt van karton en heeft een handvat. Makkelijk mee te nemen naar jouw favoriete park dus! Nog mooier; de picknickbox is bij alle vestigingen van Anne&Max verkrijgbaar. Dus ook voor een picknick Eindhoven, Alkmaar, Amstelveen, Apeldoorn, Halfweg, Breda, Delft, Arnhem, Den Bosch, Den Haag, Groningen, Haarlem, Leiden, Leidschendam, Rotterdam, Utrecht en Zwolle kun je voor picknickbox terecht. Hoe leuk?

Verkrijgbaarheid

De picknickbox is er voor 2 tot en met 6 personen en hij is verkrijgbaar vanaf 33 euro (voor 2 personen). Je kunt ‘m gewoon bij de vestiging kopen, maar ook al even vooraf bestellen via de website van jouw vestiging. Hierbij kun je kiezen voor afhalen en als je binnen het postcode gebied woont, kan hij soms zelfs worden bezorgd. Wat een luxe zeg!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anne&Max (@annemaxcoffee)

Lijkt het jou ook zo gezellig om te gaan picknicken in Amsterdam (of een andere leuke plek natuurlijk) met deze box? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Bovenste afbeelding: Bettina Kunz via Unsplash

Reageer ook