Damespraatjes Damespraatjes

Petra: ‘Een vriendin van ons probeert mijn vriend te verleiden’

Petra en Max zijn vijftien jaar bij elkaar en hebben het goed samen. “We reizen zo vaak we kunnen. Omdat we geen kinderen hebben, is het voor ons makkelijker onze rugzak te pakken en te vertrekken. Heerlijk!” Dat ze geen kinderen hebben, is een bewuste keuze. “Ons leven is heerlijk, we hebben een grote vriendengroep waarmee we samen veel ondernemen maar ook apart van elkaar.” Een gezamenlijke vriendin uit die groep heeft haar zinnen op Max gezet. “Ik ben met stomheid geslagen en maak me grote zorgen.”

Twee weken terug ging Max met tien vrienden naar de Ardennen. “Op het moment dat ik mijn rugzak pakte, kreeg ik een telefoontje dat mijn moeder een hartaanval had gekregen en in het ziekenhuis lag. Hoewel Max voorstelde om ook thuis te blijven, vond ik dat hij wel moest gaan. Ze was buiten levensgevaar en Max snel genoeg thuis als er paniek zou zijn.”

Ze drong zich op

Terwijl Petra dagelijks drie keer haar moeder in het ziekenhuis bezoekt, probeert Monique Max te versieren en zelfs te zoenen. “Max vertelde dat toen hij terugkwam van de Ardennen. Wij zijn gelukkig heel open naar elkaar maar ik schrok ervan. Hij zei dat ze zich opdrong en tegen hem aan ging staan.” In eerste instantie moet Petra er om lachen, maar later dringt door wat er is gebeurd en voelt ze zich rot. “Max ziet er niet uit als een fotomodel, dat is ie voor mij natuurlijk wel, maar het is niet een super knappe kerel. Ik heb me nooit bedreigd gevoeld, ook omdat Max niet naar andere vrouwen kijkt. Ik merk nadat Monique een poging heeft gedaan, dat Max anders in zijn vel zit. En opeens ben ik bang dat ik hem kwijtraak.”

Lees ook: 7 redenen om een vriendschap te verbreken

Ik geloof hem niet

Ze overlegt dat met Max die haar geruststelt. “Maar ik geloof hem niet. Monique is een heks, hoort eigenlijk niet in onze vriendenkring maar is als ex van één van onze vrienden blijven hangen. Binnenkort hebben we een feest van een vriendin die vijftig wordt, en ik heb gehoord dat zij ook is uitgenodigd. Ik weet niet zo goed wat ik moet doen. Moet ik haar aanspreken, haar kant van het verhaal horen, of gewoon negeren? Ik wil er eigenlijk boven staan maar merk dat ik me toch een beetje zorgen maak. Stel je nou voor dat Max het wel leuk vond dat ze het probeerde, of sterker: dat hij heeft terug gezoend? Wie zegt dat dat niet zo is?” Het helpt ook niet dat Monique er erg goed uitziet. “Haar karakter mag dan wel verrot zijn, ze heeft een heel mooi lijf. Ze sport heel veel en heeft haar borsten laten liften. Alle mannen willen haar doen. Als ik dat wel eens met mijn manlijke vrienden bespreek en over haar karakter begin, lachen ze me uit. Daar gaat het toch niet om, zeggen ze dan. Dat boeit mannen veel minder. En daarom vind ik haar des te gevaarlijker.”

Ik houd me sterk

Max en Petra hebben inmiddels knallende ruzie gehad om Monique. Max blijft volhouden dat hij niets met en van haar wil, en Petra blijft haar twijfels houden. Niet eens zozeer dat Max iets probeert, maar wel dat Monique het voor elkaar krijgt. “Ik probeer me echt sterk te houden en Max te geloven, maar ik vind dat niet makkelijk. Even overwoog ik om niet naar dat feestje te gaan, maar dat vond ik geen optie. Het is één van mijn beste vriendinnen. Dus ik kan het niet maken om niet te gaan. Maar door corona is het toch de vraag of het door kan gaan. Ik heb nog even de tijd om na te denken.”


2 reacties

Joris -

Als Max op haar avances ingegaan was, waarom zou hij dan thuis vertellen dat zij een poging heeft gedaan hem te versieren? Beter houdt hij dan zijn mond.

Sandra -

Ga de confrontatie aan met Monique. Vraag haar of het klopt wat Max verteld heeft. En zeg haar dat ze uit zijn buurt blijft, dat ze zelf maar een vriend moet zoeken. Zo niet, dan zorg je ervoor dat iedereen haar uitkotst.

Reageer ook