fb
Damespraatjes Damespraatjes

Petra: ‘Een vriendin van ons probeert mijn vriend te verleiden’

Petra en Max zijn vijftien jaar bij elkaar en hebben het goed samen. “We reizen zo vaak we kunnen. Omdat we geen kinderen hebben, is het voor ons makkelijker onze rugzak te pakken en te vertrekken. Heerlijk!” Dat ze geen kinderen hebben, is een bewuste keuze. “Ons leven is heerlijk, we hebben een grote vriendengroep waarmee we samen veel ondernemen maar ook apart van elkaar.” Een gezamenlijke vriendin uit die groep heeft haar zinnen op Max gezet. “Ik ben met stomheid geslagen en maak me grote zorgen.”

Twee weken terug ging Max met tien vrienden naar de Ardennen. “Op het moment dat ik mijn rugzak pakte, kreeg ik een telefoontje dat mijn moeder een hartaanval had gekregen en in het ziekenhuis lag. Hoewel Max voorstelde om ook thuis te blijven, vond ik dat hij wel moest gaan. Ze was buiten levensgevaar en Max snel genoeg thuis als er paniek zou zijn.”

Ze drong zich op

Terwijl Petra dagelijks drie keer haar moeder in het ziekenhuis bezoekt, probeert Monique Max te versieren en zelfs te zoenen. “Max vertelde dat toen hij terugkwam van de Ardennen. Wij zijn gelukkig heel open naar elkaar maar ik schrok ervan. Hij zei dat ze zich opdrong en tegen hem aan ging staan.” In eerste instantie moet Petra er om lachen, maar later dringt door wat er is gebeurd en voelt ze zich rot. “Max ziet er niet uit als een fotomodel, dat is ie voor mij natuurlijk wel, maar het is niet een super knappe kerel. Ik heb me nooit bedreigd gevoeld, ook omdat Max niet naar andere vrouwen kijkt. Ik merk nadat Monique een poging heeft gedaan, dat Max anders in zijn vel zit. En opeens ben ik bang dat ik hem kwijtraak.”

Ik geloof hem niet

Ze overlegt dat met Max die haar geruststelt. “Maar ik geloof hem niet. Monique is een heks, hoort eigenlijk niet in onze vriendenkring maar is als ex van één van onze vrienden blijven hangen. Binnenkort hebben we een feest van een vriendin die vijftig wordt, en ik heb gehoord dat zij ook is uitgenodigd. Ik weet niet zo goed wat ik moet doen. Moet ik haar aanspreken, haar kant van het verhaal horen, of gewoon negeren? Ik wil er eigenlijk boven staan maar merk dat ik me toch een beetje zorgen maak. Stel je nou voor dat Max het wel leuk vond dat ze het probeerde, of sterker: dat hij heeft terug gezoend? Wie zegt dat dat niet zo is?”

Het helpt ook niet dat Monique er erg goed uitziet. “Haar karakter mag dan wel verrot zijn, ze heeft een heel mooi lijf. Ze sport heel veel en heeft haar borsten laten liften. Alle mannen willen haar doen. Als ik dat wel eens met mijn manlijke vrienden bespreek en over haar karakter begin, lachen ze me uit. Daar gaat het toch niet om, zeggen ze dan. Dat boeit mannen veel minder. En daarom vind ik haar des te gevaarlijker.”

Ik houd me sterk

Max en Petra hebben inmiddels knallende ruzie gehad om Monique. Max blijft volhouden dat hij niets met en van haar wil, en Petra blijft haar twijfels houden. Niet eens zozeer dat Max iets probeert, maar wel dat Monique het voor elkaar krijgt. “Ik probeer me echt sterk te houden en Max te geloven, maar ik vind dat niet makkelijk. Even overwoog ik om niet naar dat feestje te gaan, maar dat vond ik geen optie. Het is één van mijn beste vriendinnen. Dus ik kan het niet maken om niet te gaan. Maar door corona is het toch de vraag of het door kan gaan. Ik heb nog even de tijd om na te denken.”

Linda: “Mijn man wil niet dat ik mee ga vissen”

mag niet mee vissen man

Dat haar kinderen van 15 en 18 steeds meer hun eigen gang gaan en het huis gebruiken als een hotel, vindt Linda geen probleem. Alleen de stilte in huis vindt ze niet altijd even leuk. “Hans, mijn man, is bijna elke zaterdag met vrienden vissen. Ik heb al een paar keer gevraagd of ik niet mee mag, maar dat wil Hans niet. Op zich snap ik dat, maar is het niet gek dat de vrouwen van zijn vrienden er wel zijn….?” Lees verder 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

5 reacties

Rieneke -

Als ik jou was zou ik juist heel aardig doen want daar pak je haar mee. Dan zeggen tegen haar “oja ik wou nog even zeggen dat Max het zo ontzettend vervelend vond dat je hem probeerde te versieren. Ik zei als je niets van haar moet weten laat het dan rusten joh maar ik vond het wel gelijk het puntje van hem dat het ongepast is naar mij toe. Kortom hij had zo’n woede in naar jou toe en noemde je een … wijf zo’n hekel kreeg hij van je actie. Ik snap wel dat je helemaal niet probeerde hem te versieren en er misschien anders tegen aan keek maar ik zou het fijn vinden als je voortaan met zijn gevoelens rekening houdt zodat hij niet nog een grotere hekel aan jou krijgt”

Joris -

“Alle mannen willen haar doen”. Wat is dat nou weer voor taalgebruik?

Jeanette -

Met achterdochtig zijn red je je relatie niet. Zorg dat jij de leukste bent, en als hij vreemd wil gaan (wat ik niet denk) dan doet hij dat toch wel.

Kim -

Lieverd als ze zo een b*tch is had je het geweten, dan had ze je gebeld om het er in te wrijven geloof me! Laat zo een kreng je fijne relatie niet verzieken meid, ik voel je beter dan je beseft ik ken dit probleem namelijk te goed en bij mij is het volledig ge-escaleert om het feit dat ze stiekem achter mijn rug om dagelijks whatsapp contact hadden terwijl ik het loeder meermaals heb gezegd daarmee te stoppen en mijn vriend heb ik ook gezegd dat ik walgelijk vond dat zij eerder dus ook al dagelijks appten. Ik heb hem gedumpt en uiteraard haar relatie ook goed onder druk gezet, op zn minst, Door haar walgelijke achterbakse begeerte naar aandacht zijn waarschijnlijk nu 4 mensen ongelukkig. Alsjeblieft geef hem niet zo makkelijk aan haar omdat ze ongepast begeert wat jou toebehoort. Geloof dat jullie sterk genoeg zijn en mannen wel degelijk ook kunnen zien dat een vrouw behalve good looking ook een gemeen kreng is. Die combinatie maakt dat er ook mannen zijn die daarom absoluut niet opgewonden kunnen raken van zo een zielig gemeen loeder. Niet doen. geef een loeder niet de kracht iets moois kapot te maken. geloof in wat je hebt en ook in jezelf! je bent het waard om 15 jaar een relatie mee te hebben, waarom niet om een vals loeder en haar zieke begeerte een nachtje te kunnen weerstaan? Kom op. Sta er boven meisje je bent het waard. Succes! <3 x

Sandra -

Ga de confrontatie aan met Monique. Vraag haar of het klopt wat Max verteld heeft. En zeg haar dat ze uit zijn buurt blijft, dat ze zelf maar een vriend moet zoeken. Zo niet, dan zorg je ervoor dat iedereen haar uitkotst.

Reageer ook