fb
Damespraatjes Damespraatjes

Permanent van je onderkin af, zonder operatie? Zo kan dat!

Mijn onderkin: als ik foto’s van mezelf zie, valt hij mij het meeste op. Hoewel ik helemaal niet onzeker over mijn uiterlijk ben, vind ik mijn onderkin toch wel storend. Door gezond eten en wat meer bewegen, probeer ik weer meer in shape te komen. Op deze manier zal mijn onderkin hopelijk ook snel afnemen. Toch is een onderkin iets wat niet altijd weggaat. Je kunt immers niet kiezen waar je afvalt en waar het vet wat meer blijft zitten. Wat dan?

Je bent mooi zoals je bent! Maar wil je toch graag iets aan je onderkin laten doen? Dan kan dat. Een methode om van een onderkin af te komen, is door middel van liposuctie. Bij liposuctie worden er via sneetjes in de huid vetcellen weggezogen, waardoor de onderkin aanzienlijk vermindert. Liposuctie is een effectieve behandeling, maar je moet er niet te licht over denken. Na een liposuctie van de onderkin moet je één tot twee weken rust houden en mag je niet direct weer aan het werk. Daarnaast moet je ook nog 6 weken wachten met zwemmen, zonnen en naar de sauna gaan. Het uiteindelijke resultaat is na 6 tot 9 maanden zichtbaar. Naast liposuctie is ook het ondergaan van een halslift een manier om van je onderkin af te komen.

Minder ingrijpende behandeling

Vind je de bovenstaande opties wel heel ingrijpend klinken? Dan is er tegenwoordig ook een andere behandelmethode beschikbaar: deoxycholinezuur injecties. Bij het injecteren van deoxycholinezuur worden de vetcellen in de onderkin kapot gemaakt, waardoor ze geen vet meer kunnen opnemen en het volume van de onderkin dus afneemt. Deze behandeling wordt aangeboden onder de naam Belkyra.

Belkyra behandeling

Bij een Belkyra behandeling worden er per sessie tussen de 15 en 20 prikjes in het gebied van de onderkin gezet. Hoeveel behandelingen je nodig hebt, verschilt per persoon. Over het algemeen zijn er tussen de 2 en 6 behandelingen nodig om het gewenste effect te krijgen. Tussen elke behandeling zit minimaal acht weken.

Permanent effect

Na de behandelingen, geeft Belkyra een permanent effect. Waar je bij botox elke paar maanden moet terugkomen, is dat bij Belkyra niet nodig.

Na de behandeling

Tot zeven dagen de behandeling zal het behandelde gebied flink gezwollen zijn. Dit neemt in de loop van de dagen langzaam af. Ook is er een kans op blauwe plekken en roodheid, welke na 7 tot 10 dagen verdwijnen. Het gebied van pijnlijk aanvoelen, vaak geeft paracetamol voldoende verlichting.

Waar kan ik dit laten doen?

Er zijn verschillende plekken waar Belkyra behandelingen worden uitgevoerd. Let er bij het kiezen van een kliniek op dat je door een arts wordt behandeld en vraag hoeveel ervaring deze heeft bij het uitvoeren van deze behandeling. Kijk niet naar een plek waar je de beste prijs kunt krijgen, maar ga op zoek naar arts met ervaring in deze behandeling en waar je een goed gevoel bij hebt.

Tot slot: je bent mooi zoals je bent! Laat je door niemand aanpraten dat je deze behandeling nodig hebt. Dit artikel is puur informatief en er niet op gericht jou het gevoel te geven dat je deze behandeling zou moeten laten uitvoeren. Wil je deze behandeling wél laten uitvoeren? Neem dan contact op met een cosmetisch arts om je uitgebreid en persoonlijk te laten informeren.

 

Reageer ook