fb
Damespraatjes Damespraatjes

Patty Brard: “Elk pondje gaat door het mondje is absoluut NIET waar!”

Vorige week publiceerden wij een artikel waar de dertig jarige Quirine aan het woord kwam: “Ik heb een hekel aan dikke mensen. Ze zijn lui, doen niet hun best en het kost de maatschappij klauwen met geld. Ik zat laatst een documentaire te kijken over de grootste kostenposten in de zorg. Guess what? Dikke mensen met hart- en vaatziekten, diabetes en kapotte knieën en heupen zijn peperduur. Problemen die we niet zouden hebben als mensen gewoon gezond zouden eten en voldoende bewegen.” 

Al snel bleek dat onze lezeressen het hier niet mee eens zijn. “Ik eet gezond, sport voldoende en ben toch te zwaar”, “ik word te dik door mijn medicijnen” en “Quirine weet niet hoe moeilijk het voor sommige mensen is” zijn slechts een handjevol reacties onder het bericht op Facebook.

Vicieuze cirkel doorbreken

Wie het ook niet met Quirine eens is, is Patty Brard. Met behulp van een maagverkleining viel ze maar liefst 23 kilo af! En ze is er stellig van overtuigd dat haar overgewicht niet alleen werd veroorzaakt door te veel eten, maar ook door andere componenten. Hier maakt ze nu een documentaire over en vertelt hier over bij RTL Boulevard. “Je moet de vicieuze cirkel doorbreken. Net als zoveel obesitas patiënten wist ik niet meer of ik me nou zo voelde van het vreten, of door de stress, of door de stress van het vreten.”

 

Wat denk jij?

Ben jij het eens met Patty? Of ben je het eens met Quirine? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. We zijn heel benieuwd 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook