fb
Damespraatjes Damespraatjes

Pascale: ‘Ik heb een super leuke date gevonden, maar krijg veel kritiek’

Na een lange en moeizame relatie is Pascale heerlijk aan het daten geslagen. Ze ontmoet leuke mannen en heeft nu iemand met wie ze vaker afspreekt. Maar het commentaar op deze leuke date is niet van de lucht…

“Tien jaar lang was ik samen met Bert en we waren meer broer en zus dan lovers. Tussen de lakens gebeurde weinig meer en ik ging steeds vaker zonder hem de hort op. Een teken dat het niet goed zat tussen ons.” Bert wil graag met Pascale naar een relatietherapeut en ondanks dat Pascale haar relatie niet meer wil redden, stemt ze toe. “Het enige interessante aan de relatietherapie was de therapeut die stiekem met me zat te flirten. Na twee sessies had ik het wel bekeken en zei ik Bert dat onze relatie geen toekomst had.”

Lekker met de meiden op pad

Pascale vindt een gezellig appartement in het centrum van de stad en vanaf het moment dat ze daar woont, voelt ze zich bevrijd. “Het is heerlijk om midden in de stad te wonen. Er is altijd leven om me heen, ik heb een prettig balkonnetje waarop ik lekker kan zitten en mensen kan kijken. Life is good.” Aanvankelijk moet ze niet denken aan een andere man en gaat ze lekker met haar vriendinnen op pad. “Ik had dat zo gemist. Bert was een echte huismus en wilde het liefst elke avond samen met mij op de bank.” Als ze bijna een jaar manloos is, begint het toch weer te kriebelen. Ze besluit de stoute schoenen aan te trekken en schrijft zich in op een datingsite.

Oude, grijze en buikige exemplaren

“Gelijk vanaf het begin stroomde mijn mail vol met berichtjes. Ik wist niet wat me overkwam, zoveel mannen die wel een beschuitje met me wilden eten, bij de open haard wilden zitten en urenlang langs het strand wilde lopen. Leuk allemaal, maar ik was ook op zoek naar een man met wie het weer zou vonken in bed.” Het idee om zich op verschillende sites in te schrijven, liet ze al snel varen. “Als ik dat zou doen, had ik er een dagtaak aan.” Ze zoekt op mannen van haar leeftijd en iets ouder maar stuit op oude, grijze, buikige exemplaren. “Zo niet aantrekkelijk. Maar gelukkig kreeg ik ook berichtjes van jongere mannen. Van die gasten met een sixpack en slaapkamerogen. En die wilden met mij daten! Hoe dan?”

De lekkerste nacht uit mijn leven

Hoewel ze het spannend vindt, besluit ze na een aantal dates met mannen van haar leeftijd, het erop te wagen. Ze maakt een afspraakje met een halve dertiger. “We hadden al even zitten appen en toen we elkaar live zagen, vonkte het meteen. We bestelden een drankje en een hapje en vertrokken naar mijn appartement. Hij trok de kleren van mijn lijf en we hadden een van de lekkerste nachten uit mijn leven. Ongelofelijk.” Pascale boort de markt van de jonge goden aan: woest aantrekkelijke mannen die veel jonger zijn dan zij. Die hoogopgeleid zijn, er vreselijk goed uitzien, een bereconditie hebben en dus maar door blijven gaan in bed en ook nog eens attent zijn. Zo heeft ze regelmatig een super leuke date.

Een super leuke date! Wat?! Is hij 25 jaar?

Pascale wil niets anders meer. Als ze een goede vriendin in vertrouwen neemt en vertelt dat ze een man van 25 aan de haak heeft geslagen, wordt die vriendin zo ongeveer onpasselijk. “Ik was verbaasd over haar reactie. Ze reageerde zo fel dat het niet normaal was en dat ik gewoon een kerel van mijn eigen leeftijd moest zoeken. Ik realiseerde me opeens dat de wereld niet klaar is voor vrouwen in de vijftig die een jongere man willen.” Jongere mannen op hun beurt, zo weet Pascale, vinden een cougar heerlijk: die zeuren niet over samenwonen en kinderen, maar die willen gewoon lekker ongecompliceerd met hen naar bed.

Steeds vaker loopt Pascale tegen een muur op als bekenden haar zien met een jongere man. Ze twijfelt nu enorm. Moet ze wel doorgaan met het daten van jonge goden? Of kan ze toch maar beter een man van haar eigen leeftijd zoeken?

Hoe denk jij erover? Is het niet normaal om een man die meer dan twintig jaar jonger is te daten of vind je dat dat moet kunnen? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Vinicius Wiesehofer via Pexels

Annette: ‘Van de een op de andere dag was mijn droomdate van de aardbodem verdwenen’

date verdwenen

Van de hemel in de hel. Annette zucht diep. Vier weken geleden ontmoette ze Koen via een datingsite. Na wat heen en weer geapp, besloten ze niet te lang te wachten om elkaar te ontmoeten; alles wees op een match in heaven. “Toen ik Koen voor het eerst in zijn ogen keek, voelde ik mijn knieën knikken en schoot mijn hartslag omhoog… Verder lezen

6 reacties

Anne -

Ook ik heb jongere mannen gedate, en waarom niet. Het is een wederzijdse keuze. Maar ik weet ook dat je er voor wordt aangekeken. Voor mannen is het al enigszins normaal maar dat vrouwen het doen dan is het ineens raar.

Joris -

Niets mis met wat leeftijdsverschil (mits vrijwillig en beiden volwassen) om te scharrelen, maar doe dat maar beter binnenshuis om jaloezie te voorkomen.

Ruud -

Gewoon doen. Ik ben 54 en heb een serieuze relatie met een vrouw van 34. Het is gewoon zo gelopen. Veel starttwijfels gehad. Toch gedaan. Ze is fantastisch.

Sanderien van Mul -

Nou, ik vind het ook ranzig hoor. Er is niets mis met een jonge(re) man, maar als er meer dan twee decennia tussen zit, trek ik toch wel mijn wenkbrauwen omhoog. Doe wat je niet laten kan, maar begrijp dat je zulke rare blikken en heftige reacties krijgt omdat je iemand neukt die je zoon kan zijn. Ik noem je geen slet, want je mag uiteraard naar bed met wie (en met hoeveel) je ook wilt, baas over eigen lijf, maar met dergelijke keuzes ga je toch wel over een bepaalde grens. Vijf tot tien jaar verschil is prima, vijfentwintig… tja, dat wordt toch echt ranzig.

Rieneke -

dus ik zou zeggen waarom niet? Alleen wordt dit in onze land nog niet zo sociaal geaccepteerd. Besef dus goed dat mensen afgunstig worden naar jou toe. Je zien als een vieze slet om het maar even zo grof te zeggen. Niet met jou willen worden gezien etc. Besef dat het voor vrienden zoiets moeilijk kan zijn. Praat er niet teveel over en ga niet met zo’n jongere vent over straat. Hou het tussen de muren. Besef dat de kans zeer groot is dat een relatie met een veel jongere vent op een duur niet werkt dus oas op dat je niet verliefd wordt.

Rieneke -

Het is niet normaal dat een therapeut stiekem met jou zat te flirten. Door hem heeft je ex geen eerlijke kans gehad ookal was jij al stellig dat je relatie niet meer zou slagen.
Je miste duidelijk de aandacht etc en vindt dat nu bij jongere mannen. Het is een soort kick die je door krijgt waar jij aan verslaafd bent.
Je doet er niemand iets ergs mee aan en vrijwillig en die jongw ventjes ook dus

Reageer ook