fb
Damespraatjes Damespraatjes

Pas getrouwd en je eerste huis kopen

Gefeliciteerd met jullie trouwen! Natuurlijk dromen jullie nu nog van een echt eigen huis. Niet te ver van je ouders vandaan maar wel lekker op jezelf. Er staan een aantal hartstikke leuke woningen te koop maar jullie willen eerst even nauwkeurig berekenen hoeveel je kunt lenen.

Allebei weten jullie dat een huis geld kost. Veel geld. En jullie willen niet in een oud en tochtig huis terechtkomen waar je jullie vrienden niet durven uitnodigen. Het huis moet wel aan een paar voorwaarden voldoen. Op een leuke plek staan, dat is één. Het moet ruim genoeg zijn ook want jullie denken wel aan een gezinnetje. En natuurlijk goed geïsoleerd. Om je eens goed te oriënteren op de huizenmarkt gaan jullie eerst hypotheekrente vergelijken.

Geld lenen

Het blijft een hele stap om geld te lenen. Jullie moeten het toch ook ooit weer terugbetalen of af kunnen betalen. Aan de andere kant wil je wel een goed en degelijk huis kopen. Het is daarom verstandig om verschillende soorten hypotheek met elkaar te vergelijken. Een annuïteitenhypotheek is weer heel anders dan een lening met een hypotheekrente 20 jaar vast. Er bestaan een aantal mogelijkheden om jullie eerste huis goed te financieren, maak daar gebruik van!

Welke?

De juiste hypotheek zorgt ervoor dat jullie in alle rust kunnen genieten van het eerste huis dat jullie samen mogen bewonen. Waar je een gezin kunt stichten en waar jullie van elkaar en van je vrienden en familie kunt genieten. Het is belangrijk om die rust serieus te nemen. Jullie krijgen het straks druk genoeg want er zullen een heleboel dingen zelf geregeld moeten worden. Het is om die reden dus ook heel belangrijk om de vorm van de hypotheek heel serieus te nemen en niet zomaar de eerste de beste hypotheek af te sluiten. Wees kritisch en vergelijk de verschillende hypotheken met elkaar. Sluit de perfecte lening voor het huis af en koop jullie favoriete woning. Je broer en zus komen helpen met schilderen en je vader maakt een veranda in de achtertuin. Je moeder is een kei op de naaimachine en heeft beloofd de gordijnen op maat te maken.

Reageer ook