fb
Damespraatjes Damespraatjes

Papier op z’n mooist: bezoek CODA Paper Art 2023 in CODA Museum

Kunstliefhebbers opgelet: CODA Museum in Apeldoorn is tot en met 12 november 2023 the place to be! Hier vindt namelijk CODA Paper Art 2023 plaats. Deze prachtige tentoonstelling laat een grote diversiteit aan werk – van collages en designobjecten tot mode, performance, kinetische kunst, sculpturen en videowerk – zien en hoe het materiaal de hedendaagse kunstenaar inspireert. Maar liefst 22 kunstenaars uit binnen- en buitenland laten hun werk zien! Papier op z’n mooist: bezoek CODA Paper Art 2023 in CODA Museum.

Ruw karton en wit papier

Ruw karton tussen je vingers voelen of de nerven van een wit vel papier bekijken als je deze tegen het licht houdt? Eenvoud en  schoonheid in zijn onbewerkte vorm. Zodra een kunstenaar aan de slag gaat met deze sobere en pure materialen, ontstaat er iets nieuws. Nieuwe vormen die een verhaal vertellen, je als mens raken en je kunnen verrassen. Dit is wat de kunstenaars je willen laten beleven tijdens de elfde editie van CODA Paper Art. Bij de tentoonstelling is er ook een uitgebreid activiteitenprogramma georganiseerd. Je kunt op de website precies zien welke activiteiten op de dag van jouw bezoek zijn. Bij een bezoek aan CODA Museum krijg je ook gratis de interactieve routekaart Tour de Papier; deze neemt je in CODA, thuis en op de Veluwe mee langs de papiergeschiedenis van de regio Gelderland.

Met kortingscode PAPIER50 kunnen museumtickets worden gekocht op
www.coda-apeldoorn.nl/tickets met 50% korting.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

De Tour de Papier

Ontdek op de fiets de pracht van de natuur en (historische) papierindustrie. Het grootste deel van de Nederlandse papierindustrie bevindt zich in Gelderland. Op de Veluwe vind je nog steeds de vele papiermolens, beken en sprengen van vroeger. Een uniek dagje fietsen in een fotogeniek landschap, afgewisseld met activiteiten voor het hele gezin en de royale geschiedenis van de Veluwe en Apeldoorn ontdekken? Tour de Papier is echt iets voor jou! Voorbeelden van activiteiten die op het programma staan, zijn zelf papierscheppen en het Apeldoorns Kanaalverhaal. Ook kun je collages en sieraden maken van papier. Tevens kun je in samenwerking met Staatsbosbeheer bij ’t Leesten heerlijk wandelen, zowel met als zonder gids. Er zijn ook regelmatig activiteiten met een gids waaraan je kunt deelnemen.

De Tour de Papier wordt mede mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer, Routebureau Veluwe en Papierfabriek De Middelste Molen.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Sushilla Kouwen

Over CODA Museum

CODA Museum in Apeldoorn biedt een scala aan wisselende exposities, met moderne beeldende kunst, hedendaagse mode- en kunstenaarssieraden van zowel nationale als internationale ontwerpers en kunstenaars, evenals kunstwerken op papier. Bovendien maken thematische tentoonstellingen en presentaties die de geschiedenis van Apeldoorn en omgeving belichten een belangrijk deel uit van het diverse programma.

Adres en openingstijden

CODA Museum
Vosselmanstraat 299
7311 CL  Apeldoorn

T (055) 526 84 00

Maandag: gesloten*
Dinsdag: 10.00 – 17.30 uur
Woensdag: 10.00 – 17.30 uur
Donderdag: 10.00 – 17.30 uur
Vrijdag: 10.00 – 17.30 uur
Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
Zondag: 11.00 – 17.00 uur

*CODA Museum is tijdens de schoolvakanties op maandag geopend.

Ben jij wel eens in CODA Museum geweest? Lijkt deze tentoonstelling met bijhorende activiteiten leuk? We lezen het graag in de comments! Hier nog even de kortingscode voor de online bestelling:  PAPIER50

Beeld: CODA Museum

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook