fb
Damespraatjes Damespraatjes

Pannenkoekdag fotowedstrijd: win pretparkkaartjes of jaar lang pannenkoeken

Pannenkoekdag-Sianne-dp
Woensdagmiddag, bijna 1 uur en mijn neefjes en zus zijn in aantocht. Mijn jongste dochter staat al een half uurtje samen met mij pannenkoeken te bakken. Het is één van de eerste lentedagen en de deuren staan wijd open. De geur van pannenkoeken verspreidt zich door de hele buurt. Zelfs met haar ogen dicht zal mijn zus mijn huis weten te vinden.

Als het bezoek zich aankondigt heeft mijn dochter een flinke stapel gebakken, want met 4 pannen gaat het heel snel. De neefjes rennen als jonge hondjes door het huis en zijn blij en opgewonden met al die pannenkoeken in het verschiet. Mijn zus en ik kijken elkaar gelukzalig aan en zijn blij dat sommige dingen niet veranderen.

Nationale Pannenkoekdag

Vrijdag 15 maart 2013 is het weer Nationale Pannenkoekdag. Dé dag waarop we onze oudere medemens in het zonnetje zetten met zelfgebakken pannenkoeken! Dus… pak een pan, pannenkoekmix en eieren en bak mee!

Win kaartjes voor een pretpark of bak een jaar lang gratis pannenkoeken!
Heb jij een opa, oma of oudere buurman of buurvrouw die je in het zonnetje wilt zetten met een pannenkoek? Doe dan mee aan de fotowedstrijd en maak kans op een uitje voor het hele gezin naar een pretpark!

Pannenkoekdag-2013-tefal-koopmans

Zo werkt het
De opdracht is simpel: stuur een mooie, originele of grappige foto in van jezelf met een oudere voor wie jij pannenkoeken wilt bakken. Dit kan je opa of oma zijn, maar natuurlijk ook een oudere buurman of buurvrouw die wel eens in het zonnetje gezet mag worden! Vermeld bij de inzending ook waarom jij vindt dat juist deze persoon een lekkere pannenkoek verdient.

Win kaarten voor een pretpark!
Degene die op Pannenkoekdag de meeste ‘likes’ en ‘respects’ heeft verzameld, wint de hoofdprijs: een uitje voor het hele gezin naar een pretpark naar keuze (in Nederland).

Tweede prijs


De tweede prijs is een jaar lang gratis zelfgebakken pannenkoeken eten! Je ontvangt een Tefal pannenkoekpan en 52 pakken Koopmans Pannenkoekmix.

Derde t/m tiende prijs
Pannenkoekpakket met een pak Koopmans Pannenkoekmix en een Tefal pannenkoekpan!

Doe mee!!

De inschrijving voor scholen is gesloten
Ook dit jaar gaan scholieren in heel Nederland weer massaal pannenkoeken bakken voor ouderen in de buurt. Scholen konden zich tot 15 februari inschrijven en ontvangen begin maart de Pannenkoekdag Startpakketten! Maar liefst 470 scholen doen mee aan dit hartverwarmende evenement, waarbij kinderen en ouderen op ludieke wijze met elkaar in contact worden gebracht. Met de pannenkoek als oer-Hollands verbindend element worden kinderen zich bewust van wat ze kunnen betekenen voor de oudere medemens.

Twitter (@Pannenkoekdag), Facebook (facebook.com/pannenkoekdag) en Hyves (pannenkoekdag.hyves.nl)

De Nationale Pannenkoekdag en de hiermee verbonden scholenacties zijn een initiatief van Tefal en Koopmans.

Reageer ook